Yeni Başlayacaklar İçin: Fortnite Battle Royale Rehberi

Monster Notebook  2 Mayıs 2018

HaberlerOyun

Benzerlerinde olduğu gibi Fortnite Battle Royale’de de amaç, 99 oyuncuyu geriden bırakıp birinci olmak. İster tek kişi, isterseniz de 4 kişiye kadar grup kurarak oynayabileceğiniz Fortnite’de bu amaca ulaşabilmek için bazı kritik noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer oyuna yeni başlayacaksanız aşağıda sıraladığımız konularda kendinizi geliştirerek kolayca uzun galibiyet serileri elde edebilirsiniz.

1.İniş İçin En Fazla Eşya Bulunma Potansiyeli Olan Yerleri Seçin

Oyunda başarılı olmanın ilk kuralı, en iyi silahlara sahip olmak. Bu nedenle haritada atlayış yapılacak noktayı önceden belirlemek oyunculara büyük avantaj sağlıyor. Tabii bu arada o alanı çok fazla oyununun tercih etmediğinden de emin olmanız gerekiyor. Oyunu arkadaşlarınızla birlikte oynarken iniş yapacağınız noktayı harita üzerinde işaretleyerek koordinasyonu kolayca sağlayabilirsiniz. İniş yapacağınız yeri seçmekte zorlanıyorsanız Twitch üzerinden yapılan yayınlara ve YouTube videolarına göz atabilirsiniz.

2.İner İnmez Kaynak Toplamaya Başlayın

Oyun başlangıcında her karakterin elinde sadece bir adet kazma bulunuyor. Bu kazma ile kayalara, ağaçlara ve duvarlara vurarak kaynak toplayabilirsiniz. Odun, taş ve metal ihtiyacınızı rakiplerinizi öldürerek de giderebilirsiniz. Elde ettiğiniz materyalleri öncelikli olarak yüksekteki; sandıklara, silahlara, iksirlere ulaşmak için kullanabilirsiniz. Savunma ya da saldırı amaçlı yapılar inşa edebilmek için de kaynak toplamanız gerektiğini sakın unutmayın. 3 materyalin her birinden en fazla 999 birim toplayabilirsiniz. Bunları toplarken diğer oyunculara yakalanmamak için olabildiğince sessiz olmaya çalışın.

3.Sandıkları ve Silahları Arayın

Oyunun başında rakiplerinize karşı üstünlük sağlayabilmek için hızlıca çeşitli eşyalar barındıran sandıklara ve büyük çoğunluğu binaların içindeki silahları aramaya yoğunlaşmanız gerekiyor. Bu esnada küçük, orta boy veya büyük kalkan iksirleri bulursanız hemen içemeye çalışın. Çünkü iksirler herhangi bir saldırıya daha fazla dayanmanızı sağlıyor. Silahlarsa zarar potansiyellerine göre gri, yeşil, mavi, mor ve altın sarısı renklere sahipler. Pompalı tüfek rengi ne olursa olsun yakın mesafede en etkili silah. Saldırı tüfekleri, orta ve uzun mesafede avantajlı olmanıza yardımcı oluyor. El bombası ve roket atarlar, yıkım gücü en yüksek silahlar. Uzak mesafede rakiplerinizi avlamanızı sağlayacak en etkili silahsa keskin nişancı tüfeği. Envanterinizde bu saymış olduğumuz silah türlerinden birer tane bulundurursanız rakiplerini kolayca alt edebilirsiniz.

4.Fırtınayı Takip Edin

Tıpkı PUBG’de olduğu gibi Fortnite Battle Royal’de de harita belirli aralıklarla bir daire şeklinde kapanmaya başlıyor. Bu nedenle ekranda her uyarı belirdiğinde haritadaki konumunuzu kontrol etmeye özen gösterin. Tabii bu arada rakiplerinize yakalanmamaya da çalışın. Çünkü çoğu oyuncu panikle açık alanda etrafını kontrol etmeden hareket edip kolay av haline gelebiliyor. Eğer güvenli dairenin dışında kalırsanız atlama tahtası kullanarak çabucak fırtınadan kurtulabilirsiniz. Kurtulmaya çalışırken karakterinizin canı azalırsa bandaj veya sağlık çantası kullanabilirsiniz. Bandaj 25 birim sağlık kazandırırken sağlık çantası karakterin almış olduğu tüm zararı telafi ediyor.

5.Kuracağınız Savunma/Saldırı Yapıları İçin Avantajlı Noktaları Seçin

Oyunun başından sonuna kadar dikkat etmeniz gereken konulardan bir diğeriyse kuracağınız yapılar için yer seçimi. Haritanın çukurda kalan kısımları yerine tepelerin zirvelerini seçerseniz rakiplerinizin nerede olduğu daha kolay belirleyip üstlerine daha etkili bir şekilde bomba ve kurşun yağdırabilirsiniz. Savunma yapıları oluştururken kullanabileceğiniz malzemelerden odun kurulumu en hızlı ancak en dayanıksız olanı. Taşın her iki özelliği de orta seviyedeyken metal platformların kurulumları biraz daha uzun sürmesine rağmen saldırılara daha uzun süre direniyorlar. Yapıları rakipleriniz için daha zorlu hale getirmek için belirli yerlerine tuzaklar yerleştirebilirsiniz. Aynı tuzakları herhangi bir binanın içindeyken tavana yerleştirirseniz sizi takip eden rakiplerinizi cephane harcamadan egale edebilirsiniz. Hızlı kurulum yapabilmek için ilk oynayışınızdan itibaren mümkün olduğunca pratik yapmaya çalışın.

6.Etrafınızda Olup Biteni Devamlı Olarak Kontrol Edin

Harita bilgisi ve çevre kontrolü oyunda başarıyı getiren olmazsa olmaz kriterlerden. Daha oyunun başında 99 oyuncunun büyük bölümü çevrelerine dikkat etmedikleri için saf dışı kalıyor. Aynı duruma düşmemek için binaların çatısındayken çömelerek bir tepenin zirvesine çıkarak veya yüksek bir kule inşa ederek etrafı kolaçan edebilirsiniz. Çalı içine saklanan oyuncuları bulmak ve uzak mesafeleri kontrol etmek için yanınızda mutlaka bir tane keskin nişancı tüfeği bulundurun. Böylece onlar sizi fark etmeden rakiplerini tek atışta öldürebilir ve tüm eşyalarını alabilirsiniz.

 

 

Paylaş: