Yüksek Kaliteli Oyunların Netflix’i: Xbox Game Pass for PC

Monster Notebook  9 Kasım 2020

Oyun

Hayat pahalılığı, her alanda kendini gösterirken dijital oyunlar da bu pahalılıktan nasibini alıyor. Ancak bu durum, yalnızca ülkemizle sınırlı değil, zira AAA oyunları geliştiren şirketler, yaptıkları açıklamalarla oyun geliştirme maliyetlerinin giderek daha da arttığını ifade ediyor. Prodüksiyon süreçleri, capture motion işlemlerinde görev alan ünlü aktörler ve aktrisler, seslendirme, müzik ve aklımıza gelen gelmeyen tüm bu unsurlar, özellikle AAA oyunların eskisine kıyasla daha pahalı olmasına zemin hazırlıyor. Bu nedenle, kutulu oyun koleksiyonu yapmaya ufak ufak son veren oyun tutkunları, dijital oyun kütüphanelerini zenginleştirme noktasında da eskisine kıyasla çekingen davranıyor. Neyse ki Microsoft, Xbox Game Pass for PC gibi bir platform sunuyor da en yeni AAA ve bağımsız oyunlara, büyük meblağlar ödemeden sınırsız erişmek mümkün oluyor.

Xbox Game Pass for PC ile Onlarca Oyun Emrinize Amade

Microsoft’un temellerini 2017 yılında attığı ve ilk etapta, Xbox oyun konsollarına özel kıldığı Game Pass mekanizması, 2019 yılında beta olarak PC platformuna geldi. Beta sürümünde olmasına karşın oyuncuların, özellikle de Türkiye’deki oyuncuların büyük bir ilgisiyle karşılaşan Game Pass, çok geçmeden 10 milyondan fazla aboneye ulaştı. Çoğu kişi için oyun dünyasının Netflix’i olarak nitelendirilen ve 100’ün üzerinde kaliteli oyuna ev sahipliği yapan platformda Microsoft’un bünyesinde faaliyet gösteren Xbox Game Studios imzalı yapımların yanı sıra yine Microsoft’un kanatları altına aldığı birçok oyun stüdyosunun geliştirdiği yapımlar da yer alıyor. Tek kişilik modlarının yanı sıra çok oyunculu modlarının da etkin olduğu oyunlar, kolayca yüklenip oynanabiliyor. Farklı oyun dağıtım platformlarında başarı kovalayan meraklı oyuncular da Game Pass mekanizmasını seviyor, zira bu platformda oynanan oyunların birçoğunda, arkadaşlar arası rekabeti canlı tutan başarı puanı ve kupalar bulunuyor.

Kütüphanesini daima dinamik ve zengin tutmak adına belirli periyotlarda Xbox Game Pass for PC’ye yeni oyunlar kazandıran Microsoft, yalnızca oyun sayısı ve çeşitliliğiyle değil gerçekleştirdiği abone indirimleriyle de dikkat çekiyor. Game Pass aboneliğini başlattığınız takdirde birçok oyunu ve oyun içeriğini, oldukça indirimli fiyatlar üzerinden satın alıp kütüphanenizde kalıcı kılmanız mümkün hâle geliyor.

Microsoft’un Atılımları, Game Pass’i Daha da Güçlendiriyor

Gerek yeni nesil oyun konsollarıyla gerekse Game Pass ile oyun dünyasının en önemli oyuncularından biri olduğunu ilan eden Microsoft, gelecekte giderek popülerleşeceği öngörülen abonelik temelli oyun kütüphane sistemini, gerçekleştirdiği cesur hamlelerle güçlendiriyor. Dünyanın önde gelen oyun şirketlerinden bazılarını satın alarak bünyesine katan ancak onların çalışma süreçlerine herhangi bir şekilde müdahale etmeyerek oyuncuların bekledikleri oyunları üretmelerine destek olan Microsoft, farklı oyun abonelik platformlarına da göz kırpıyor. Bunun en son örneği ise EA Games’in abonelik temelli oyun kütüphanesi EA Access’in, Game Pass içine dâhil edilmesiyle görülüyor. Aralarında FIFA, Need for Speed gibi oyuncuların heyecanla takip ettiği pek çok oyunu bulunduran EA Access’teki oyun ve indirilebilir içeriklerin, Game Pass ile ek bir ücret ödemeksizin erişilebilir olması, oyun dünyasında âdeta bir bomba etkisi yarattı.

Oyunculardan aldığı olumlu geri bildirimler ve Game Pass abone sayısının hızla arttığını bilen Microsoft’un bundan sonra yine sürpriz sayılabilecek adımlar atmasına kesin gözüyle bakılıyor. Oyun basınından Microsoft’a yakın olan isimler, şirketin yine büyük çaplı oyun stüdyolarını bünyesine katacağını ifade ederken EA Access benzeri iş birliklerinin de artarak devam edeceğini söylüyor.

Eğer yeni nesil oyunlara ayıracak bütçeniz yoksa ve abonelik sistemleri üzerinden, yeni çıkan birçok AAA ve bağımsız oyuna sınırsız erişim sağlamak istiyorsanız, Xbox Game Pass aboneliğinizi mutlaka başlatın.

Paylaş: