Yüksek Performansın Yeni Adı: Monster Tulpar T6 V1.2 İncelemesi

Monster Notebook  17 Mayıs 2024

Bilgisayar İncelemesi

Güncel nesil oyun konsolları, günümüz oyunlarını hem 4K (2160p) çözünürlükte hem de yüksek kare/saniye oranlarında çalıştıramazken oyun platformu tercihini “canavar” gibi laptop’lardan yana kullananlar, oyunlarını, hedefledikleri performansla oynamayı sürdürüyorlar. Oyun tutkunlarının, performans sınırlarına takılmadan, diledikleri her oyunu, yüksek çözünürlükte ve sürükleyici şekilde deneyimlemeleri için Tulpar ailesindeki oyun bilgisayarlarını, daima güçlü donanım bileşenleriyle şekillendiren Monster, Tulpar T6 V1.2 ile alanındaki uzmanlığını bir kez daha gözler önüne seriyor. 14. nesil Intel işlemci ve NVIDIA GeForce RTX 40 serisi ekran kartı bulunduran modelin detaylarına gelin, birlikte göz atalım.

Daha Şık, Daha Geniş Ekranlı, Daha İşlevsel

Hem gündelik yaşantınızda hem de oyun süreçlerinde kullanabileceğiniz şekilde tasarlanan Monster Tulpar T6 V1.2, oldukça sade ama hayli şık bir tasarımla sizleri karşılıyor. Tam boyutlu, dört bölge RGB aydınlatmalı Türkçe Q klavyesi ve çoğu kullanım senaryosunda haricî fareye gerek bırakmayan geniş dokunmatik kontrol yüzeyiyle öne çıkan oyun bilgisayarı, polikarbonat/alüminyum kasasının; sağ, sol ve arka kısımlarına konumlandırılan Thunderbolt 4 ve USB-A 3.2 Gen2 gibi güncel bağlantı noktalarını da içeren çok sayıda porta ev sahipliği yapıyor. Nahimic Audio imzalı 2 x 2 Watt’lık hoparlörle yapılandırılan model, dört hücreli 80 Wh’lik bataryasıyla prize bağlı olmadığı zamanlarda da keyifle değerlendirilebiliyor. Ancak uzun oyun süreçleri için bilgisayarla birlikte gelen 330 Watt’lık adaptörü kullanmanız öneriliyor.

Bir süredir geliştirdiği oyun bilgisayarlarındaki ekranları “Altın Oran”lı olacak şekilde sunan Monster, Tulpar T6 V1.2’de de 16 inçlik 16:10 en boy oranlı bir ekrana yer veriyor. 2560 x 1600 piksel (WQXGA) çözünürlüklü, 165 Hz yenileme hızına sahip IPS panelli mat ekran, taşıdığı donanım bileşenlerinin de katkısıyla oyun seanslarında muazzam akıcılıkta bir oyun tecrübesi yaşamanıza imkân veriyor. %100 sRGB desteğiyle renk doğruluğu, panel yapısıyla da geniş görüş açısı sunan ekran, 500 nit değerindeki parlaklık seviyesiyle de dikkat çekiyor. Pil durumu, klavye aydınlatması, fan ayarı gibi değişkenleri özelleştirmenize olanak tanıyan Monster Kontrol Merkezi, aynı zamanda ekran fonksiyonlarını da belirlemenizi sağlıyor. Modeli edindikten sonra, Kontrol Merkezi yazılımında biraz zaman geçiren kullanıcılar, bilgisayarın özelliklerini kolayca kişiselleştirebiliyor. Görüntülü görüşmeleriniz ve toplantılarınızda değerlendirebileceğiniz Windows Hello destekli 1080p web kamera ve mikrofon dizisi, cihazın işlevselliğini ve güvenlik seviyesini artırıyor.

Tulpar T6 V1.2 16″ Oyun Bilgisayarı, Canavar Gibi Donanımlara Sahip

Yüksek performanslı bir oyun bilgisayarı edinmek arzusundaki herkesin öncelikli tercihi konumundaki Monster Tulpar ailesi, güncel donanım bileşenleri içeren yeni üyeleriyle gerek fotogerçekçi grafiklere sahip olan gerekse rekabetçi tüm oyunlara meydan okuyor. Monster Tulpar T6 V1.2 modeli, Intel Core i9-14900HX işlemciyle geliyor. 8’i performans, 16’sı verimli çekirdeklerden oluşan toplam 24 çekirdekli ve 32 iş parçacıklı işlemci, çalışma hızını 5,80 GHz frekansına kadar taşıyabiliyor. Bu, özellikle işlemci yoğun oyunlarda ve çok oyunculu yapımlarda işlemci darboğazına takılmayacağınız anlamına geliyor. Ayrıca üretkenlik konusunda da işlerinizi kolaylaştıracak olan işlemci, 55 Watt’lık temel güç tüketimini, iş yükü çerçevesinde daha da artırabiliyor. Intel Gauss ve nöral hızlandırıcıları üzerinde bulunduran işlemci, yapay zekâ odaklı uygulamaları daha performanslı yürütebilmenizi mümkün kılıyor.

Işın ve yol izleme gibi gelişmiş grafik imkânlarına sahip oyunların fotogerçekçi görsellerinin hesaplanması ise 12 GB VRAM’li NVIDIA GeForce RTX 4080 Max-Performance ekran kartıyla gerçekleştiriliyor. Standart GeForce 4080 Mobile ekran kartlarından farklı olarak 110 Watt yerine 175 Watt ile beslenebilen ve bu sayede grafik işlemci çalışma frekansını neredeyse 2,5 GHz seviyesine çıkarabilen ekran kartı, render birimleri açısından, masaüstü bilgisayarlar için sunulan GeForce 4070 Ti ile benzerlikler taşıyor. 2560 x 1600 piksel çözünürlükte oldukça iyi bir performans sergileyen ekran kartı, yeterli düzeydeki VRAM’iyle modern oyunların yüksek grafik bellek ihtiyacına da cevap veriyor.

Yeni nesil yonga setiyle birlikte güncel belleklerle güçlendirilen Monster Tulpar T6 V1.2, tek modül 16 GB DDR5 5600 MHz RAM ile elini güçlendiriyor. Depolama cephesinde ise okuma hızı 3500 MB/s, yazma hızı 1900 MB/s olan 500 GB kapasiteli M.2 SSD (PCIe 4.0) yer alıyor. Donanım bileşenlerinin güncelliği, doğrudan doğruya kablosuz bağlantı özelliklerini de etkiliyor. Wi-Fi bağlantısını en yüksek hızda gerçekleştirmek istiyorsanız, modeldeki Wi-Fi 6E AX 211 yongası sizi bekliyor. Benzer şekilde Bluetooth 5.3 özelliği, gerek oyun kontrolcünüz gerekse akıllı cihazlarınızın, gaming laptop ile mükemmel şekilde iletişim kurmasına zemin hazırlıyor.

Arkasında, Monster Notebook’un deneyimli teknik ekibinin bulunduğu Tulpar T6 V1.2’yi satın alırken dilerseniz, donanım ve yazılım özelliklerini kişiselleştirebilirsiniz. Ömür boyu ücretsiz bakım garantisi ve ilk 30 günde ekranda tek bir ölü piksel çıksa dahi panel garantisi gibi avantajlardan yararlanmak için vakit kaybetmeden günceli yakalayan canavar oyun bilgisayarıyla tanışın!  

 

Sıkça Sorulan Sorular

  1. Monster Tulpar T6 V1.2 hangi işlemciyi kullanıyor?

  • Monster Tulpar T6 V1.2, Intel Core i9-14900HX işlemciye sahiptir. Bu işlemci 8 performans ve 16 verimlilik çekirdeği olmak üzere toplamda 24 çekirdek ve 32 iş parçacığı ile donatılmıştır, maksimum 5.80 GHz frekansına ulaşabilir.
  1. Monster Tulpar T6 V1.2’de hangi ekran kartı bulunuyor ve performansı nasıl?

  • Bu model, NVIDIA GeForce RTX 4080 Max-Performance ekran kartına sahiptir. 12 GB VRAM ile donatılmış olan bu kart, 175 Watt güç tüketimiyle yüksek performans sunar ve 2.5 GHz’e kadar frekanslara çıkabilir.
  1. Monster Tulpar T6 V1.2 oyun bilgisayarı kaç çekirdeğe sahip?

  • Monster Tulpar T6 V1.2, toplam 24 çekirdekli bir yapıya sahiptir. Bu çekirdekler; 8 performans ve 16 verimlilik çekirdeğinden oluşur, çoklu görev ve yüksek performans gerektiren uygulamalarda etkili bir performans sağlar.
  1. Monster Tulpar T6 V1.2’nin ağırlığı ve boyutları nedir?

  • Bu modelin kesin ağırlığı ve boyutları belirtilmemiş olsa da, benzer modeller genellikle 2-3 kg arasında değişen ağırlıklara ve taşınabilir boyutlara sahiptir. Tulpar serisi, genellikle mobiliteye uygun tasarımlar sunar.
  1. Monster Tulpar T6 V1.2 oyun bilgisayarı VR uyumlu mu?

  • Evet, Monster Tulpar T6 V1.2 VR uyumludur. Yüksek performanslı işlemcisi ve güçlü NVIDIA RTX 4080 ekran kartı sayesinde çeşitli VR uygulamalarını ve oyunlarını sorunsuz bir şekilde çalıştırabilir.
  1. Monster Tulpar T6 V1.2 oyun bilgisayarı 4K oyunları destekler mi?

  • Evet, Monster Tulpar T6 V1.2, 4K oyunları destekler. Güçlü RTX 4080 ekran kartı ve yeterli VRAM kapasitesi sayesinde yüksek çözünürlükteki oyunları rahatlıkla çalıştırabilir, böylece keskin ve detaylı görseller elde edilir.
Paylaş: