Zula Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  10 Ocak 2020

Oyun

Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz değişen veya değişecek olan dünya düzenini konu edinirken Türkiye’nin ilk devasa online FPS oyunu olma unvanını da kazanan Zula Online, Türkiye’de olduğu gibi dünyanın pek çok ülkesinde de keyifle takip ediliyor. Oyunun bu denli sevilmesinde ve tutmasında etkili olansa, yapımın hayli düşük konfigürasyonlu bilgisayarlarda bile sorunsuz şekilde oynanabilmesi. Oyunun sistem gereksinimlerini merak ediyorsanız, sizi daha fazla meraklandırmayalım.

Sistem Gereksinimleri Tabloları Güncellenmeye Muhtaç

Sonda söyleyeceğimizi, başta söyleyelim: Oyunun sistem gereksinimleri tablolarının güncellenmesi şart. Bunu daha, depolama alan gereksinimlerinden bahsetmeye başladığımız ilk başlığımızda ifade etmemizin nedeni ise şu an Steam’den indirmeye çalıştığınızda 6 GB’tan fazla yer isteyen oyun için minimum depolama alanının 1 GB şeklinde belirtilmesi. Tavsiye edilen sistem gereksinimleri tarafındaki depolama alanı ise daha insaflı; en az 2 GB ibaresi bulunuyor. Muhtemelen bu değerler, oyunun ilk çıktığı dönemlerde belirlenmiş ve bugüne dek aynı şekilde bırakılmış. Fakat oyunun kendisi için hazırlanan güncellemeler gibi bu tabloların da güncellenmesinde yarar var.

Bellek Gereksinimini Her Bilgisayar Karşılayabilir

Çok kesin konuştuk ama bundan neredeyse 10 yıl önce satılan bilgisayarlarda bile 2 GB’tan fazla sistem belleği bulunuyordu. Dolayısıyla oyunun minimum sistem gereksinimleri tablosunda yer alan 2 GB RAM, son derece kabul edilebilir, hatta düşük bir değer. Tavsiye edilen sistem gereksinimleri tablosunda ise 4 GB RAM var. Oyunu özellikle Windows 10 işletim sisteminde oynayacaksanız, 4 GB ve üstü RAM gerekecektir.

Oyun Fiziksel İşlemci Çekirdeklerinden Yararlanıyor

3D GameStudio imzalı Acknex 8 oyun motorunu kullanan Zula Online, eski nesil işlemcilere sahip bilgisayarlarla bile oldukça rahat çalışıyor. Ancak oyun için minimum ve tavsiye edilen sistem gereksinimleri tablolarındaki işlemciler, performans sorunları yaşatabilir. Zira oyun, bugün için pek güncel sayılmayan dört çekirdekli ve dört izlekli Intel Core i5-7400’ü, %50 civarında kullanıyor. Zula Online, AMD Ryzen serisi altı çekirdekli ve on iki izlekli işlemcilerin de doğrudan fiziksel çekirdeklerinden yararlanıyor.

Entegre Grafik Yongaları Günü Kurtarmak İçin Uygun

Hemen her donanım bileşenini asgari seviyede kullanmayı başaran Zula Online, ekran kartı tarafında da oyuncuları özgür bırakıyor. Minimum ve tavsiye edilen sistem gereksinimleri tablolarında, harici bir ekran kartı yerine Intel işlemcilerle birlikte gelebilen entegre grafik yongaları belirtiliyor. Bahse konu grafik yongaları, oyunu düşük grafik ayarlarında çalıştırsa ve günü kurtarabilse de siz en azından Full HD (1920 x 1080 piksel) çözünürlükte 60 fps’ye kilitli bir Zula Online deneyimi için harici ekran kartlarından destek alın. Örneğin NVIDIA GeForce GTX 16 serisi ekran kartları bu oyunu, saniyede 100 karenin üstünde değerlerle çalıştırabiliyor.

Yeni Dünya Düzenine Canavar’ı da Dâhil Edin

Düşmanlarınızla kıran kırana çarpışmalar gerçekleştirip ayakta kalmaya çalışırken güçlüklerle kuracağınız yeni dünya düzeninde güçlü bir Canavar’a da yer verin. Monster’ın sunduğu Abra ve Tulpar serisi oyuncu bilgisayarları, Zula ve daha pek çok online oyunda başarılı olmanıza katkıda bulunurken sahip oldukları yüksek işlem gücü sayesinde canlı oyun yayınları yapabilmenize de imkân tanıyor.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 ve üstü
  • İşlemci: Intel Pentium 4 2,4 GHz/AMD Athlon XP 2500+
  • RAM: 2 GB
  • Ekran Kartı: Intel HD Graphics
  • Gerekli Depolama Alanı: 1 GB
  • DirectX: 9c

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 ve üstü
  • İşlemci: Intel Pentium 4 3,0 GHz/AMD Athlon XP 3000+
  • RAM: 4 GB
  • Ekran Kartı: Intel HD Graphics 4000
  • Gerekli Depolama Alanı: En az 2 GB
  • DirectX: 9c
Paylaş: