2017 Yılı Bitmeden Önce Oynamanız Gereken 20 FPS Oyunu

Monster Notebook  18 Aralık 2017

Genel

Bağımsız oyun yapımcıları ve büyük oyun firmaları, geliştirdikleri oyunlarla 2017 yılını dolu dolu geçirdi. Bu kadar çok oyun çıkınca hangi oyunu oynayacağınıza dair kafa karışıklığı yaşamanız gayet mümkün. Gelin, bu yıl bitmeden mutlaka zaman ayırıp oynamanız gereken FPS oyunları arasından yirmi tanesine göz atalım.

1.Wolfenstein II: The New Colossus

Naziler kötü emellerine ulaşsaydı ve ABD de dahil olmak üzere, dünyanın geri kalanına hükmetseydi nasıl olurdu? Wolfenstein serisinin yeni oyunu da The New Colossus tam da bunu konu ediniyor. Önceki oyundan oynanış açısından büyük bir farkı olmayan ama gerek grafikleriyle gerekse eğlence unsuruyla öne çıkan yapımı bizce kaçırmayın.

2.Destiny 2

Yerli bir oyun geliştirici çıkıp “Felek”, “Kader”, “Kısmet” gibi bir oyun yapsa, ne kadar tutulurdu bilmiyoruz. Ama arkasına Activision’ı alıp ilk oyunuyla konsollara, ikinci oyunuyla PC’lere de konuk olan Destiny, dünya çapında baya tutmuş durumda. İlk oyun hakkında pek bir şey bilmeseniz de ikinci oyuna dalıp, onlarca ve belki yüzlerce saat harcamanız muhtemel.

3.No70: Eye of Basir

Yerli oyunlardan bahsetmişken 2017’de çıkan iki Türk yapımı oyuna da yer verelim dedik. Bunlardan ilki, No70: Eye of Basir. Kısa oyun süresi içinde bize özgü bir konuyu ele alıp güzel şekilde işleyen oyun, yer yer ürkütücü yer yer gizemli havasıyla etkileyici bir deneyim yaşatıyor.

4.Conarium

2017’de çıkan FPS oyunları arasında kaybolup gitmemesi gereken yapımlardan Conarium, daha önce Darkness Within serisiyle başarı elde eden Zoetrope Interactive’in imzası olan bir oyun. Lovecraft’ın Deliliğin Dağlarında eserinden ilham alan oyun, kendine has yapısıyla dikkat çekiyor.

5.Call of Duty: WWII

Hayatına İkinci Dünya Savaşı oyunu olarak başladıktan sonra hızını alamayıp uzayın derinliklerine kadar uzanan Call of Duty serisinin yeni oyunu WWII, nihayet serinin köklerine dönmesini sağlıyor. Oyuncuların, Normandiya Çıkarması’nı bir kez daha oynayabilmesine olanak veren oyun, etkileyici bir atmosfer sunuyor.

6.Soldiers of the Universe

Türk oyun geliştirici Rocwise Entertainment tarafından hazırlanan yapımın nefes kesici senaryosu sayesinde aksiyon bir an olsun düşmüyor. Orta Doğu’da gerçekleştirilen operasyonlara katılan Türk askerlerinin yaşadıklarına tanıklık edeceğiniz yapım, Unreal 4 motoruyla geliştirilmiş.

7.Prey

2006’da çıkan ve Tommy isimli bir Kızılderili arkadaşın başından geçenlere tanıklık ettiğimiz Prey’den epeyce farklı olan 2017 çıkışlı Prey, FPS dünyasına büyük yenilikler getirmese de oyun mekanikleriyle büyük beğeni topladı. Yeni Prey, sizi 2032 yılına çağırıyor; bizce bu çağrıya kulak verin.

8.What Remains of Edith Finch

Lanetli bir aile, oyuncuyu derin düşüncelere sevk eden bir hikâye. Eğer sinema filmi tadında oyunlara meraklıysanız FPS oyunları arasında yıldız gibi parlayan What Remains of Edith Finch’e zaman ayırın.

9.Bulletstorm: Full Clip Edition

Klasikleşen oyunların elden geçirilip yeniden sunulmasından pek hoşlanmasak da eğlenceli oynanışıyla kült yapımlar arasında yerini alan Bulletstorm için olumsuz cümleler kurmamız biraz zor. Eğer yapımı ilk çıktığı 2011 yılında oynamadıysanız, yeni sürüm tam size göre.

10.Sniper: Ghost Warrior 3

Kendi halinde bir keskin nişancı FPS oyunuyken dünya çapında çok tutulan bir seriye dönüşen Sniper: Ghost Warrior’un üçüncü oyunu, yine yüksek dozda aksiyon vadediyor. Oynanıştaki ufak tefek sorunları görmezden gelirseniz eğleneceğiniz kesin.

11.High Hell

Geleneksel FPS oyunlarından sıkıldıysanız ve yenilik arıyorsanız, High Hell aradığınız taze kan olabilir. Eğlenceli oynanışı ve ilginç çizimleriyle Hotline Miami’nin FPS versiyonu gibi duran yapıma saatlerinizi ayırabilirsiniz.

12.Get Even

Anımsayabildiğiniz tek şey, üzerine bomba bağlı bir kızı kurtarmaya çalıştığınız. Geçmişinize dair detayları hatırlamanıza yardım edecek şey ise Pandora isimli bir başlık. Psikolojik gerilim oyunları ilginizi çekiyor ve hikâye temelli oyunlar sizin için öncelikliyse Get Even’a göz atın, pişman olmazsınız.

13.Perception

Rotayı gerilimden, korku türüne doğru kaydıralım ve Perception’ın da 2017 yılında çıkıp mutlaka oynanması gereken oyunlardan biri olduğunu belirtelim. Görme engelli Cassie’nin, gelişmiş işitme duyusundan istifade ederek terk edilmiş köşkün sırlarını keşfedeceğiniz yapım, tansiyonu yüksek oyunlardan biri.

14.Outlast 2

Kimileri tarafından olumlu karşılanmasa da bazı konuları cesurca işlemesiyle olduğu kadar yarattığı iç daraltan atmosferle de adından söz ettiren Outlast 2, herkese hitap etmeyen ama korku türüyle içli dışlı olanların oynayabilecekleri bir oyun.

15.Resident Evil 7

Capcom’un kafasına saksı mı düştü bilinmez ama oyun tutkunlarını hiç beklemedikleri bir yerden yakaladı Resident Evil 7 ile. Aksiyon dolu önceki oyunlara kıyasla köklere dönüş sayılabilecek yapım, FPS kamerasıyla korkunun dozunu biraz daha yükseltmeyi başardı. Yeteri kadar cesaretiniz varsa oyunu kesinlikle tavsiye ederiz.

16.Tartarus

Yerli ekip Abyss Gameworks tarafından geliştirilen Tartarus, sizi 2230 yılına götürüyor. Maden ve Araştırma Gemisi Tartarus’ta görevli olan maden operatörü Cooper’ın, çaresizlik içerisinde gemiyi kurtarma sürecine tanıklık edeceğiniz yapım, gizemli atmosferiyle dikkat çekiyor.

17.Leaving Lyndow

Gerilim ve korku dolu FPS oyunları arasından iç ferahlatan görsellerle ayrılan, kısa sürse de tadı damağınızda kalacak bir oyun Leaving Lyndow. Mini oyunlarla zenginleştirilen ve kendinizi adeta oyunun bir parçası gibi göreceğiniz yapımın devamı da gelecek gibi.

18.The Fidelio Incident

İzlanda sahilindesiniz ve korkunç bir uçak kazası sonrası, eşinizi arıyorsunuz. Beethoven’ın tek operası Fidelio’dan esinlenen yapım, macera ve gerilim dolu anlar yaşamanızı sağlayacak. Seslendirmesinden sonuna kadar pek çok noktasıyla aklınızdan çıkmayacak olan oyun, 2017’nin ağır toplarından.

19.Slime Rancher

Çeşitli video yayınları nedeniyle içinde “Slime” kelimesi geçen hemen her şeyden nefret ediyor olabilirsiniz ancak Slime Rancher bırakın nefret etmeyi, gördüğünüz an sevimliliği karşısında hayranlık duyacağınız bir oyun. Stres atmak için değerlendirebileceğiniz bir yapım arıyorsanız, doğru yerdesiniz.

20.>observer_

Cyberpunk 2077 gelene kadar başarılı bir Cyberpunk oyunu oynamak istiyorsanız, Layers of Fear’ın yapımcılarının geliştirdiği >observer_ ilginizi çekecektir. Korkuların hack’lendiği, zihinsel manipülasyonların cirit attığı yapım, 2017’de boy gösteren başarılı oyunlarından.

 

Paylaş: