2018’de Piyasaya Çıkacak Devam Oyunları

Monster Notebook  6 Mart 2018

Genel

Oyun firmalarının yaptıkları duyurulara göre 2018 yılında pek çok kült serinin yeni halkaları piyasaya çıkacak gibi gözüküyor. Başarılı senaryolarını birbirinden güzel grafik detayları ile zenginleştiren bu oyunların hangileri olduğunuz aşağıda çıkış tarihlerine göre sıraladığımız listeden öğrenebilir, bütçe ve zaman planlamanızı yapmaya başlayabilirsiniz.

1.Metal Gear Survive

Hideo Kojima’nın ikonik oyun serisinin son halkası Metal Gear Survive, Ana Üst’te görev beklerken kendilerini aniden farklı bir boyutta bulan askerleri konu alıyor. Metal Gear Solid V: Ground Zeroes ile Metal Gear Solid V: The Phantom Pain arasındaki dönemde geçen çok oyunculu Survive, kristal kaplı zombilere karşı hayatta kalma üzerine kurulu. Şubat ayının sonlarında piyasaya çıkması beklenen oyunun co-op modunda, yönettiğiniz karakter üretim ve üs inşası gibi konularda seviye atladıkça yeni yetenekler kazanabilecek.

2.Far Cry 5

Mart ayının ortalarında oyunseverlerle buluşması planlanan Far Cry 5, ne serinin bir önceki oyunu gibi egzotik bir ülkede ne de Primal gibi tarih öncesinde geçiyor.  Bunlar yerine oyun senaryosu günümüzün Birleşik Devletler sınırları içerisinde kurulmuş hayali Hope County bölgesinde gelişen olayları konu alıyor. Oyundaki düşmansa Peder Joseph önderliğinde toplanmış, Cennet Kapısı Projesi adını almış fanatik dinci bir grup milis. Bu gruba karşı Hope County’nin özgürlüğünü savunurken serinin tüm oyunlarında olduğu gibi Far Cry 5’te de çeşitli silahları ve araçları kullanabilecek, tuzaklar kurup düşmanınızı gafil avlayabileceksiniz. Hatta yardıma ihtiyaç duyduğunuzda yeteneklerinizi kullanarak çevredeki hayvanlardan destek alabileceksiniz.

3.State of Decay 2

Yürüyen Ölüler dizisinin bizlere dikte ettiği konuların başında zombilerden kurtulmanın en etkili yolunun sağ kalanların bir topluluk çatısı altında birleşmeleri gerektiği geliyor. State of Decay 2, bu görüşten yola çıkarak oyunculara 4 kişiye kadar takım oluşturabilecekleri bir co-op oynanış tarzı sunmayı amaçlıyor. Grup üyelerinin kaynak toplama, üs genişletme ve yeni yerler belirleme gibi görevler üstlenebilecekleri oyunda eğer içinizden birisi ısırılırsa grubun geri kalanının zor kararlar alması gerekebilecek. State of Decay’in devam oyunun ilkbahar aylarında piyasaya çıkması bekleniyor.

4.Metro Exodus

Nükleer savaş sonrası dönemde Rusya’da geçen serinin 3. oyununda yine her zaman olduğu gibi amaç, hayatta kalmaya çalışmak. FPS serisinin geri kalanında olduğu gibi bu oyunda da sizleri modern şehirlerin yıkıntılarının altındaki tünellerin bir kısmında dönüşüme uğramış çeşitli hayvanlar, diğer kısmında ise yüksek orandaki radyasyon sizlere zor anlar yaşatacak. Tüm bunların üstüne bir de nükleer kışın yıpratıcı etkileri eklendiğinde sonbaharda çıkması planlanan oyunun her anında heyecan yine üst seviyelerde olacak.

5.Soul Calibur 6

Dövüş oyunları tutkunlarının sabırsızla bekledikleri Bandai Namco’nun uzun soluklu serisinin son halkası Soul Calibur 6 da bu yıl içerisinde oyuncuların beğenisine sunulacak yapımlar arasında. Silah kullanan karakterler ile bire bir mücadeleye girişeceğiniz 3 boyutlu oyun ile firma, serinin ilk yapımlarına oynamış kişilerin ilgisini yeniden çekmeyi planlıyor. Bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilen düzenlemelerin başında oynanabilirlik geliyor.

6.Ace Combat 7: Skies Unknown

Bandai Namco’nun bu yıl içerisinde piyasaya süreceği bir diğer devam oyunuysa Ace Combat 7: Skies Unknown. Kült haline gelmiş havacılık simülasyonu ile birlikte alternatif evrende geçen it dalaşları geri geliyor. Oyunda diğer hava araçlarıyla çatışırken uçağınızı ister üçüncü kişi gözünden isterseniz de kokpit içerisinden yönetebileceksiniz.  Tabii her savaşta olduğu gibi senaryo görevlerini yaparken siyasi entrikalar ve melodramlarla da uğraşmanız gerekecek.

 

Paylaş: