2019 Yılına Damga Vuracak 5 Oyun

Monster Notebook  27 Aralık 2018

HaberlerOyun

Hem büyük markaların hem de bağımsız geliştiricilerin hazırladığı oyunlarla dopdolu geçen 2018, konsol ve PC oyuncularını ziyadesiyle memnun etti. 2019’a az bir süre kalmışken 2019’a damga vurması beklenen beş oyuna birlikte bakalım.

Cyberpunk 2077

The Witcher serisiyle RPG tutkunlarının gönlünü fetheden Polonyalı geliştirici CD PROJEKT RED, yeni oyunu Cyberpunk 2077’yi 2019’un ortalarında çıkaracak. Firmanın yayınladığı 48 dakikalık -cesur- oynanış videosuyla yapımın kalitesi hakkında ipuçları edinmek mümkün. Eğer siz de neonlarla çevrili gökdelenlerin, biyonik vücut geliştirmelerinin ve aydınlığın arkasında yatan kapkaranlık hikayelerin büyüsüne kapılanlardansanız Cyberpunk 2077’yi heyecanla bekleyen kitleye katılabilirsiniz.

Resident Evil 2

Capcom’un Resident Evil 7 ile RE serisini nasıl dirilttiğini hep birlikte gördük. Japon azminin ve çalışkanlığının oyun dünyasındaki tezahürü olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Capcom, RE takipçilerini, 2019’un ilk aylarında Racoon City’ye yeniden davet ediyor, hem de RE 2 ile… Ancak bu defa karşımızda klasik bir Remaster yok, oyun doğrudan doğruya yeniden yapılmış. Dolayısıyla kafa karıştıran kamera açıları ve kontroller yerine modern omuz üstü kameralarla oyundaki karakterler yönetilebiliyor. Oyundaki karakterler demişken Leon Kennedy ve Claire Redfield gibi eski dostlardan bahsediyoruz.

Sekiro: Shadows Die Twice

Çoklu platform olarak hazırladığı Dark Souls serisi ve PS4 platformu için hazırladığı Bloodborne ile oyuncuların sabrının sınırlarını zorlayan ama buna rağmen yeni geliştirdiği oyunlar merakla beklenen Japon oyun geliştirici FromSoftware, yeni IP’si ile kök söktürmeye geliyor. Her ne kadar adında gölgelerin iki defa öldüğünden bahsetse de oyuncuların oyun boyunca yüzlerce defa öleceği neredeyse garanti olan Sekiro: Shadows Die Twice, Souls serisinin yaratıcısı Hidetaka Miyazaki’nin söylediğine göre Dark Souls ile Bloodborne’un yeni düzenlemesi gibi olacak. Yapımın 2019 içerisinde çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Metro: Exodus

Dmitry Glukhovsky’nin epeyce vahşi ve bir o kadar da karanlık post-apokaliptik romanından hareketle geliştirilen Metro serisi, Exodus ile devam ediyor. Hem orijinal hem de Redux sürümlerindeki atmosfere kolayca alışabildiğiniz Metro 2033 ve Metro: Last Light’ın izinden giden yeni oyun, yarı açık dünyasıyla önceki oyunların birkaç katı büyüklükte haritalarla geliyor. Dinamik mevsim sistemi ve gece-gündüz döngüleri de işin içine girdiğinde çaresizlik ve korku düzeyi birkaç kat daha artacak gibi. Oyunun şu an için belirlenen çıkış tarihi 22 Şubat 2019.

Control

Max Payne, Alan Wake ve son çıkardıkları Quantum Break ile senaryo tabanlı oyunlara ilgi duyan oyun tutkunlarının gözbebeği olan Remedy Entertainment’ın yeni oyunu Control, üçüncü şahıs nişancı oyunu türünde olacak. Doğaüstü yetenekler, psişik güçler ve gerçek üstü şekil değiştirmelere yaşayan çevresel elementler, oyunun temelini teşkil edecek. 2019’da çıkacak Control, epeyce değişik bir oyun deneyimi vadediyor.

Paylaş: