Assassin’s Creed Origins ile Antik Mısır Yolculuğuna Var mısınız?

Monster Notebook  31 Ocak 2018

HaberlerOyun

Ubisoft’un gözbebeği. Tarihi olayları, kurgu olaylarla harmanlayan oyunların en başarılısı. Yarattığı karakterlerle türe uzak olan oyuncuların bile saygınlığını kazanan bir seri. Evet, Assassin’s Creed serisinden bahsediyoruz.

Altaïr Ibn-La’Ahad karakterini yönettiğimiz 2007 çıkışlı ilk Assassin’s Creed oyununun üzerinden 10 koca yıl geçti. Art arda gelen sönük ve çabuk unutulan diğer oyunlarının acısını çıkarmak istercesine Assassin’s Creed Origins ile oyun tutkunlarını şaşkına çevirdi Ubisoft. Peki, Origins’i değerli kılan nedir, seri geri kalanından farklı yönleri neler? Gelin, bütün bu soruların yanıtlarını birlikte arayalım.

1.Mısır’ın En İlginç Zaman Diliminin Seçilmiş Olması

Oyun, Mısır’ın Ptolemaios Hanedanı döneminde geçiyor ve kendini pek de belli etmeyen kurgu kısımlarıyla gayet ilgi çekici hâle getiriyor. Senaryo kapsamında Sezar ve Kleopatra var, daha ne olsun?

2.Kendisiyle Bağ Kurdurabilen Esaslı Bir Karakter

Bayek’ten söz ediyoruz, zira kendisi hem karizmatik hem de ilk başlarda o kadar olmasa da oyunun ilerleyen safhalarında gayet güçlenen bir karakter. Oyun gereği sayısız insana yardımı dokunan Bayek, spoiler olmaması açısından değinemeyeceğimiz önemli işlere imza atıyor.

3.The Witcher 3 ile Yarışabilecek Genişlikte ve Canlılıkta Bir Ortam

Assassin’s Creed Origins, serinin diğer oyunlarından farklı olarak gerçekten yaşıyor izlenimi veren, “Ben script’im abi!” diye bağırarak hareket etmeyen NPC’lerin yer aldığı mekânlarda geçiyor. Tabii bu “mekan” kapsamına, araştırılmayı bekleyen piramitleri ve su altını da katın.

4.Antik Mısır’ın Drone’u Senu Emrinize Amade

Ubisoft’un elinden çıkan modern aksiyon oyunlarında drone kullanmaya alıştıysanız Senu isimli kartala merhaba deyin. Oyun boyunca eliniz ayağınız olmasa da gökyüzündeki gözünüz olacak sevimli dost Senu. Onun sayesinde, düşmanların yerlerini şıp diye tespit edip tepelerine pat diye binebileceksiniz. Ayrıca Senu, craft edilebilecek malzemelerin yerini de size bildirebiliyor.

5.Yırtıcı Hayvanları Düşmanlarınızla Besleme İmkânı

Benzer oyunlarda olduğu gibi kafese kapatılmış yırtıcı hayvanları silahlarınızla uzaktan serbest bırakabiliyorsunuz. Böylece ortamda bulunan düşmanlar dört bir yana kaçışırken siz de işinize bakıyorsunuz. Bizce yeterince adil.

6.Vahşi Hayvanları Ehlileştirmek Bir Ok ile Mümkün

Konu hayvanlardan açılmışken Assassin’s Creed Origins’in öne çıkan bir diğer yeniliğini belirtmeden geçmeyelim. Gelişmiş crafting sistemi aracılığıyla ürettiğiniz zehirli oklardan yararlanarak vahşi hayvanları emriniz altına alabiliyorsunuz. Verdiğiniz emirleri muhtemelen kısa sürecek hayatları boyunca uygulayan canlılar, düşmanlara karşı yardımcınız oluyor.

7.Bir Yerden Bir Yere Ulaşmak Hiç Bu Kadar Eğlenceli Olmamıştı

Seride at kullanmaya alışkındık ancak madem Mısır’dayız, neden deveye de binmeyelim, değil mi? Devenin yanında at arabası seçeneği ve yalnızca at da var, hem de otomatik pilot seçeneğiyle birlikte. Mesafeleri daha kısa sürede katetmek isterseniz, fast travel seçeneği de mevcut.

8.Önemlileri ve Önemsizleri Öğrenip Strateji Geliştirme Olanağı

Assassin’s Creed Origins, serinin önceki oyunlarındaki bazı özellikleri aynen taşırken birkaç dokunuşla bu özellikleri geliştiriyor. Şehrin en yüksek yerlerine tırmanıp senkronizasyon yapmak, önceki oyunlardaki kadar önemli değil. Eğer fast travel noktalarını ve muhtemel yan görevleri bulmayı hedefliyorsanız, o başka mesele. RPG unsurları yeni oyunda biraz daha önemli, yani oyunun en başından yüksek seviyeli düşmanlara saldırmanız hâlinde öte dünyayı ziyaret etmeniz kaçınılmaz. Yetenek ağacı ve crafting sistemi de oyunun en önemli noktalarından.

9.Eski Bilgisayarların Canına Okuyan Grafikler ve Koruma Sistemi

Oyunu bir hevesle alıp emektar bilgisayarınıza yüklediyseniz, tatsız bir sürprizle karşılaşmış olabilirsiniz. Devasa şehrin ve şehrin yaşayan dokusunun çizilmesi için ekran kartı ve işlemciye olabildiğince yüklenen oyun, Ubisoft’un kopya koruma sistemi nedeniyle işlemciye ekstra yük bindiriyor. Neyse ki Monster’ın birbirinden güçlü oyuncu bilgisayarları sayesinde oyun gayet akıcı olarak oynanabiliyor.

 

Paylaş: