Battlefield 3 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  30 Ocak 2019

Oyun

Başka “çok bilinen” savaş oyunu serileriyle kıyaslansa da kendi oyuncu kitlesini uzun yıllardır korumayı başaran, dahası türe farklılıklar getirme gibi kaygılarla her yeni oyununda sıra dışı elementler kullanabilen Battlefield serisi, üçüncü oyunuyla büyük yankı uyandırmıştı. Depremlerle sarsılan askeri birlikler, devasa binaların yıkılması, bu yıkım özelliklerinin oyunun diğer alanlarında oyuncular tarafından da uygulanabilmesi, gerçekçi savaş atmosferi, Battlefield 3’ü popüler kıldı. Bir de serinin alametifarikası olan geniş çaplı online karşılaşmalar ve araç kullanımı da işin içine girince, yapımın popülaritesi katlanarak arttı. Oyunun çıkışının üzerinden neredeyse 10 yıl geçmişken sistem gereksinimlerine şöyle bir bakmak, yapımı ilk kez oynayacakların işine yarayabilir.

Belirtilen Depolama Alanı Yanıltıcı Olabilir

Yayımladığı sistem gereksinimleri tablosunu güncellemek gibi bir alışkanlığı olmayan Electronic Arts, Battlefield 3 ilk çıktığında hem minimum hem de önerilen sistem gereksinimleri tablosunda 20 GB depolama alanının yeterli olacağını belirtmiş. Fakat oyun, güncellemeler alarak ilk çıktığı hâliyle kalmadığı gibi yapıma birçok genişleme paketi de geldi. Bu nedenle, indirimdeyken oyunu alacaksanız ve ek paketleri de alışveriş listenize ekleyecekseniz, oyun için 20 GB’dan fazla alan ayırmanızda fayda var.

10 Yaşına Yaklaşan Bir Oyun İçin Kabul Edilebilir RAM Değerleri

Windows 10 işletim sistemli bir bilgisayar, çalışmaya başladığı andan itibaren birkaç GB RAM kullanmaya başlıyor. Oyunun sistem gereksinimleri tablosundaki 2 GB ve 4 GB RAM değerleri, bu noktada güncelliğini yitiriyor. Siz yine de bilgisayarınızdaki RAM miktarını yüksek tutmaya gayret edin.

İşlemci Tarafında Rahat Hareket Edebilirsiniz

Oyunun 2011 yılında yayımlandığını dikkate aldığınızda, o dönemde güçlü olan işlemcilerin, bugünün işlemcileriyle kıyaslanamayacak derecede zayıf olduğunu görebilirsiniz. Hatta Electronic Arts, tavsiye edilen sistem gereksinimleri tablosundaki işlemci kısmını “Dört çekirdekli işlemci” diyerek kestirip atmış; “İşlemci dört çekirdekli olsun da gerisi önemli değil…” dercesine. Kısacası işlemci cephesinde de karşınıza çıkabilecek bir engel yok.

Orta Seviye Bir Ekran Kartıyla Battlefield 3’ü 144 FPS Sabit Oynayabilirsiniz

Yeni nesil oyunları saniyede 60 kareye sabitleyip oynamak, her ekran kartıyla mümkün olmazken Battlefield 3’ü, NVIDIA GeForce GTX 1070 ile Full HD çözünürlükte ve yüksek grafik ayarlarında 144 fps’ye kilitleyerek oynayabilirsiniz. Zira oyunun minimum sistem gereksinimleri tablosunda NVIDIA GeForce 8800 GT veya AMD Radeon 3870, önerilen sistem gereksinimleri tablosunda ise NVIDIA GeForce GTX 560 veya AMD Radeon 6950 var. Şayet elinizde daha güçlü ekran kartları ve gelişmiş bir monitör varsa 4K çözünürlükte 144 fps gibi çılgınlıklara girişebilirsiniz.

Savaş Alanının Mutlak Galibi Her Zaman Canavardır

Battlefield serisinin internette bolca övüldüğünü görüyor, seriye Battlefield 3 ile başlamayı planlıyorsanız, savaş alanının mutlak galibi bir canavardan destek isteyebilirsiniz. Monster’ın geliştirdiği Abra ve Tulpar serisi oyuncu bilgisayarları, Intel’in en güçlü işlemcileriyle birlikte NVIDIA’nın yeni nesil ekran kartlarını bulunduruyor. Yüksek kapasiteli RAM ve depolama alanları da her iki serinin olmazsa olmazları içerisinde bulunuyor. Monster’ın geliştirdiği ürünleri aldıktan sonra size, savaş alanlarında kazanacağınız galibiyetleri kutlamak kalıyor.

 

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 ve üstü
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo 2,4 GHz veya AMD Athlon X2 2,7 GHz
  • RAM: 2 GB
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 8800 GT/AMD Radeon 3870 (512 MB)
  • Gerekli Depolama Alanı: 20+ GB
  • DirectX: 10

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 ve üstü
  • İşlemci: Dört çekirdekli işlemci
  • RAM: 4 GB
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 560/AMD Radeon 6950 (1 GB)
  • Gerekli Depolama Alanı: 20+ GB
  • DirectX: 11
Paylaş: