F1 24 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  13 Ekim 2024

Oyun

Sizler için kısa süre önce hazırladığımız inceleme yazısını Monster Notebook Blog sayfalarından okumuş olabileceğiniz F1 24, serinin müdavimlerini ikilemde bırakan içeriği ve oynanışıyla gündemdeki yerini koruyor. Ne var ki oyunun şimdilik rakipsiz oluşu da F1 yarışlarına ilgi duyan oyuncuların, oyun tercihlerini yeni F1 oyunundan yana kullanmalarına neden oluyor. Peki, ray tracing gibi teknolojileri de beraberinde getiren yapımın sistem gereksinimleri nasıl? Gelin, birlikte değerlendirelim.

F1 24 Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit (21H1 veya daha yeni sürüm)
  • İşlemci: Intel Core i3-2130 veya AMD FX 4300; VR için Intel Core i5-9600K veya AMD Ryzen 5 2600X
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 (6 GB) veya AMD RX 480 (8 GB); VR için NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti veya AMD RX 590
  • Depolama: 100 GB

F1 24 Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit (21H1 veya daha yeni sürüm)
  • İşlemci: Intel Core i5-9600K veya AMD Ryzen 5 2600X
  • Bellek: 16 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 2070 (8 GB) (VR için), GeForce RTX 3070 (8 GB) (RT için); AMD RX 6600XT (8 GB) (VR için), RX 6800 (16 GB) (RT için)
  • Depolama: 100 GB

İşletim Sistemlerini Güncelleme Vakti Geldi

Bilgisayarınızda Windows 10 işletim sistemi bulunuyorsa ve performans gibi çeşitli gerekçelerle işletim sisteminizi uzun süredir güncellemiyorsanız, F1 24 için artık güncelleme yapmanız gerekiyor. Zira yapım, en az 21H1 güncellemesini alan Windows 10 64-bit işletim sistemlerinde çalışıyor.

6 Çekirdekli İşlemciler, 1080p İçin Uygun

Deneyimli geliştirici ekip Codemasters, farklı oyun süreçleri için farklı donanım konfigürasyonları sunuyor ancak bu kargaşa içinde şunu belirtmek gerekiyor; oyunu 1080p çözünürlükte ve orta-üst grafik detay seviyesinde oynamayı düşünüyorsanız, 6 çekirdekli ve 12 iş parçacıklı işlemciler, yapımı sorunsuz yürütüyor. Rakip yarış araçlarının da sahnede olduğu anlarda kullanım düzeyi %30-35 civarında seyreden 6 çekirdekli işlemciler, ekran kartının da potansiyelinden yararlanmanıza yardım ediyor. Tabii daha yüksek kare/saniye hızları için daha güçlü işlemciler bulunduran, “canavar” gibi oyun bilgisayarları edinmeniz şart.

Yüksek Çözünürlük İçin 16 GB RAM Yetersiz Kalıyor

Yapısı gereği 1080p çözünürlükte ve düşük grafik detay seviyesinde bile 16 GB seviyesine yaklaşan bir RAM kullanımı olan F1 24, çözünürlük artıp; doku haritalarının ayrıntı kazanması, piksel işleme yükünün artması ve diğer görsel parametrelerin karmaşıklaşmasıyla sistem belleğine epey yük bindiriyor. Oyunu özellikle 4K (2160p) gibi yüksek çözünürlüklerde deneyimlemeyi düşünüyorsanız, şimdiden 20+ GB RAM’i, bu oyuna feda etmeye hazırlanın.

Ekran Kartı Konusunda Sistem Gereksinimleri Listesi İyi Bir Rehber

İşlemci ve RAM konusunda hedefi tutturamamış olsa da Codemasters, sistem gereksinimleri listelerinde yer verdiği ekran kartları konusunda daha tutarlı bir sonuç ortaya koymuş durumda. Zira minimum sistem gereksinimleri listesinde yer alan NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti, yüksek grafik detay seviyesinde ve 1080p çözünürlükte gerçekten de iyi sayılabilecek değerlere imza atıyor. Diğer yandan oyunu ray tracing özellikleri en yüksekteyken oynamayı düşünüyorsanız, GeForce RTX 3070, aynı çözünürlükte bu sürecin üstesinden geliyor.

Diskinizde Ayırmanız Gereken Alan, Sistem Gereksinimlerindeki Kadar Yüksek Değil

Bazı konularda tökezlemiş olsa da F1 yarışlarına ilgi duyanlara eğlenceli saatler yaşatacak F1 24, bilgisayarda, sistem gereksinimleri listelerinde belirtildiği kadar geniş bir yer kaplamıyor. Oyunun temel sürümü, son gelen güncellemelerle bu yazının hazırlandığı dönem itibarıyla diskte 62,44 GB alana yerleşiyor. Oyunun “Champions” sürümünü almayı düşünüyorsanız, muhtemelen az bir boyut farkı da bu sürümle gelecektir. Ama oyunun 100 GB yer işgal etmeyeceği kesin.

Asfaltları, bu defa F1 24 ile ağlatmayı hedefliyorsanız, elinizin altında “canavar” gibi bir oyun bilgisayarı bulunduğuna emin olun. Monster imzası taşıyan; Abra, Tulpar ve Semruk oyun bilgisayarları, grafik detay seviyesinden ve çözünürlükten taviz vermeden, güncel oyunları keyifle oynamanızı sağlıyor.

Sıkça Sorulan Sorular

F1 24 klavye ile oynanır mı?

Evet, F1 24 klavye ile oynanabilir. Ancak oyun, daha hassas ve akıcı bir sürüş deneyimi için genellikle oyun kumandası veya direksiyon seti ile daha verimli oynanır. Klavye kontrolleri de işlevseldir ancak gerçekçi sürüş deneyimini tam anlamıyla sunmayabilir.

FC 24 kaç GB yer kaplar?

FC 24, platforma göre değişmekle birlikte genellikle 50 ila 60 GB arasında bir depolama alanı gerektirir. Güncellemeler ve ek içeriklerle bu boyut zamanla artabilir, bu yüzden depolama alanını kontrol etmek önemlidir.

F1 24 Game Pass’te var mı?

F1 24, çıkışına bağlı olarak EA Play bünyesinde olabilir. Eğer EA Play, Xbox Game Pass Ultimate aboneliğine dahil edilmişse, F1 24’ü Game Pass’te bulma şansınız vardır. Kesin bilgiler için Game Pass kataloğunu kontrol edebilirsiniz.

F1 24 beraber oynanır mı?

Evet, F1 24’te hem yerel bölünmüş ekran modu hem de çevrimiçi çok oyunculu mod seçenekleri mevcuttur. Arkadaşlarınızla aynı ekranda veya çevrimiçi platformlar üzerinden beraber oynayabilir, yarış keyfini paylaşabilirsiniz.

Paylaş: