Adeta Bir Markaya Dönüşen Battlefield Serisinin 20 Yıllık Geçmişi

Monster Notebook  5 Şubat 2019

HaberlerOyun

Electronic Arts’ın göz bebeği, oyun tutkunlarının vazgeçilmezi Battlefield serisi, 20 yıla yayılan ve pek çok oyundan oluşan külliyatıyla yakın zamanda yaratılan en değerli markalarından biri oluyor. Gelin, Codename Eagle ile başlayan maceranın zaman içerisindeki ilerleyişine kısa göz atalım.

Codename Eagle (1999)

Battlefield serisinin az tanınan ancak ruhani ve teknolojik öncüsü olan yapım, hem senaryo modu hem de çok oyuncu seçeneğiyle gelmişti.

Battlefield 1942 (2002)

Sınıf tabanlı sistemi, araç kullanımı ve daha pek çok yeniliğiyle oyuncuları İkinci Dünya Savaşı’nın kalbine götüren yapım, çıktığı sene ödülleri silip süpürmüştü.

Battlefield Vietnam (2004)

Oyun meraklılarını, ABD ordusunun anımsamak bile istemediği yıllara götüren oyun, öncülü oyunlara kıyasla daha modern silah ve araçlara sahip olmasıyla kendi kitlesini kısa sürede oluşturdu.

Battlefield 2 (2005)

Modern zamanlara adım atma vakti gelmişti ve geliştirici ekip DICE kolları sıvayıp Battlefield 2’yi oyuncularla buluşturdu.

Battlefield 2: Modern Combat (2005)

PlayStation 2 ve Xbox 360 platformunda yayınlanan yapım, PC’ye çıkan Battlefield 2’nin spin-off’u olarak değerlendirildi.

Battlefield 2142 (2006)

Oyuncuları 2100’lü yılların savaşlarına götüren oyunda Mech olarak adlandırılan aygıtları kullanmak mümkündü.

Battlefield: Bad Company (2008)

Xbox 360, Xbox One ve PlayStation 3 konsollarında boy gösteren oyun, yakın gelecekte geçiyordu ve Rus-Amerikan savaşını konu ediniyordu.

Battlefield Heroes (2009)

Team Fortress 2’yi anımsatan grafikleriyle ve üçüncü şahıs kamera açısıyla serinin belki de en zayıf oyunlarından biriydi.

Battlefield 1943 (2009)

Xbox Live ve PlayStation Network üzerinden edinilebilen ve 24 kişilik haritalara sahip oyunda klasik haline gelmiş BF 2 haritaları da bulunuyordu.

Battlefield Online (2010)

Battlefield 2’nin yeniden yapımıydı ve Güney Kore pazarı için özel yapılmıştı. Oyunun çıkışından üç yıl sonra sunucuları kapandı.

Battlefield: Bad Company 2 (2010)

Esprili anlatımı ve dönemine göre göz alıcı grafikleriyle seriye nefes aldıran yapımdı Bad Company 2.

Battlefield Play4Free (2011)

Adından da anlaşılacağı üzere oynaması ücretsiz olan ancak oyuncuları tam olarak memnun edemeyen yapım, ortalama puanların ve dört senenin ardından sahnelerden çekildi.

Battlefield 3 (2011)

Serinin şüphesiz en iyi oyunlarından biri olan BF 3, gerek tek kişilik senaryosu gerekse çok oyunculu haritalarıyla büyük ses getirdi. Bedava ek paketlerle oyunu zenginleştiren yapımcı firma, oyun için Back to Karkand ile başlayıp End Game ile biten toplam 5 adet ek paket çıkardı.

Battlefield 4 (2013)

Battlefield 3’ün ardından çıkıp onun başarısını adeta tekrar eden yapım, sayısı 10’a ulaşan ek paketleriyle dolu dolu bir oyun deneyimi yaşattı.

Battlefield Hardline (2015)

Hırsız polis kovalamacasının Battlefield yorumu olan Hardline, aldığı düşük puan ve oyuncuların oyun puanlarıyla paralel teveccühüyle serinin en tatsız oyunları arasına yerleşti. Buna karşın yapıma beş adet ek paket geldi.

Battlefield 1 (2016)

Tarihinde ilk defa Türkçe alt yazılı ve Birinci Dünya Savaşı bir oyun yapan DICE, her ne kadar senaryo içerisinde Türk oyuncuları kızdırabilecek noktalara yer vermiş olsa da senelere dayanan tecrübesini oyuna yansıtmıştı.

Battlefield V (2018)

İkinci Dünya Savaşı’nda biyonik kollu kadınlar da cephede miydi, yoksa bu, pozitif ayrımcılığın oyunlardaki bir tezahürü müydü diye düşündüren, öte yandan gerçek zamanlı Ray Tracing teknolojisiyle yeni nesil ekran kartlarına ter döktüren bir yapım oldu Battlefield V.

Paylaş: