Alışılmışın Dışında Bir Simülasyon Deneyimi: Farming Simulator Serisi
Simülasyon oyunları sayesinde kimi zaman bir pilot, kimi zaman da doktor olmak mümkün. Giants Software’in geliştirdiği ve milyonlarca oyuncunun eğlence kaynağı olan Farming Simulator ise kendinizi bir çiftçi yerine koyarak tarlanızı ekip biçebileceğiniz, hayvan yetiştirebileceğiniz, böylece geçiminizi sağlayabileceğiniz bir oyun. Gelin, 2008’den bu yana yoluna sessiz sedasız devam eden ve tıka basa eğlence sunan oyun serisinin PC versiyonlarına kısaca göz atalım.
Farming Simulator 2008
Şehir hayatından bunalıp kendinizi doğanın şefkatli kollarına -en azından dijital ortamda- bırakmak istiyorsanız, buğday yetiştirip Fendt marka tarım araçlarıyla hasat yapabilirsiniz. Daha oyunun ana ekranındayken bile sizi buğday yetiştirmeye motive eden yapım, görsel bakımdan ve sunduğu oyun deneyimi açısından güncel sürümlerine kıyasla hayli ilkeldi.
Farming Simulator 2009
FS 2009, ilk oyunun haritasının elden geçirilmiş versiyonuna sahip olsa da kullanabileceğiniz araçlar açısından daha zengindi. Her ne kadar oyunun ana ekranına yine buğday teması hâkimse de yetiştirebileceğiniz ürünler daha çeşitliydi.
Farming Simulator 2011
Biraz ara vermek herkese iyi gelmiş olacak, zira bu oyunda pek çok yenilik bulunuyordu. Yetiştirebileceğiniz büyükbaş hayvanlardan farklı markaların ünlü tarım aracı modellerine, yepyeni haritadan gelişen grafiklere kadar sizi ekran karşısında tutabilecek nice farklılık vardı. Tabii asıl önemli olan gelişme ise tek oyuncu moduna ek olarak gelen çoklu oyuncu moduydu.
Farming Simulator 2013
Modern yaşamın getirdiği yükün bir çiftçininkiyle kıyaslandığında ne denli zayıf kaldığını gözler önüne sermesi açısından ibretlik bir yapım olan FS 2013, çiftliğinizi büyütme konusunda hırs yapmanıza ortam hazırlıyordu. Daha kapsamlı hayvancılık yapabildiğiniz, 100’den fazla araç kullanabildiğiniz, Avrupa ve ABD olmak üzere iki farklı alanda çalışabileceğiniz oyun, bir dolu ek pakete sahipti.
Farming Simulator 2015
Geliştirici ekip, oyunculardan aldığı geri bildirimlerle her yeni oyunu biraz daha kapsamlı hâle getiriyordu ve serinin yeni oyunu FS 2015, yüzlerce dönüm araziye sahipti. Alanında tanınmış markaların sayısı 150’ye yaklaşan ve ağaç kesiminde de kullanabileceğiniz araçları, bilumum aletleri ve toplamda 15 kişiye kadar oynanabilen çoklu oyuncu modu, oyunun en güçlü yanlarındandı. Tabii Türkçe desteğini de eklemek gerek.
Farming Simulator 2017
Teknik açıdan oldukça ilerleyen yapım, açık dünya tutkunu oyuncuların, sunulan özgürlük karşısında ne yapacaklarını şaşırmalarına neden oluyordu. Görev çeşitliliği o kadar fazlaydı ki taşımacılık işine fazlaca kaptırıp kendinizi yer yer Euro Truck Simulator oynuyormuş gibi hissedebiliyordunuz.
Farming Simulator 2019
Yalnızca geliştirici firmanın değil oyuncuların da gelmiş geçmiş en iyi FS oyunu olduğunu ifade ettiği yapımda tamamen değişen oyun motoru, harikulâde görseller sunarken artık at yetiştirmek de olanaklı kılınıyor. Yine tamamı lisanslı yüzlerce tarım aracı yapımda yer alırken çoklu oyuncu modunun desteklediği oyuncu sayısı 16’ya çıkıyor, davet ettiğiniz arkadaşlarınızla çiftliğinizi dilediğiniz gibi geliştirebiliyorsunuz.