Assassin’s Creed Mirage Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  31 Temmuz 2024

Oyun

Ubisoft’un hem eski usul Assassin’s Creed (AC) oyunlarından hoşlananları memnun etmek hem de bir sonraki büyük Assassin’s Creed oyununu geliştirmek üzere zaman kazanmak amacıyla oyuncularla buluşturduğu Mirage, Origins ile başlayan “rol yapma” temeline oturan oyunlardan daha farklıydı. 9. yüzyıl Bağdat’ının entrikalarla dolu, tehlikeli ama bir o kadar da keşfedilesi topraklarına bizleri davet eden Assassin’s Creed Mirage’de, Basim İbn İshak’ı yönetiyorduk. Teknik açıdan, serinin, kendisinden önce gelen iki oyununun da geliştirildiği Ubisoft Anvil oyun motoruyla hazırlanan Mirage, biraz da küçük ölçekli yapısının katkısıyla sistem gereksinimi konusunda mütevazı davranıyor. Ama hedefiniz, yüksek grafik detay seviyesi ve yüksek çözünürlükse emektar bilgisayarınızın, Mirage karşısında zorlanacağını söyleyebiliriz. Detaylara az sonra değineceğiz fakat önce sistem gereksinim listelerine göz atalım.

Assassin’s Creed Mirage Minimum Sistem Gereksinimleri (Düşük kalite, 1080p çözünürlük, 30 fps)

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 veya 11 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-4790K ya da AMD Ryzen 5 1600
  • Bellek: 8 GB (Çift kanallı mod)
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 (6 GB) veya AMD Radeon RX 570 (4 GB)
  • Depolama: 40 GB

Assassin’s Creed Mirage Önerilen Sistem Gereksinimleri (Yüksek kalite, 1080p çözünürlük, 60 fps)

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 veya 11 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-8700K ya da AMD Ryzen 5 3600
  • Bellek: 16 GB (Çift kanallı mod)
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti (6 GB) veya AMD Radeon RX 5600 XT (6 GB)
  • Depolama: 40 GB

Kaç “bit” Olduğu Belirtilmese de 64-bit İşletim Sistemi Gerekli

AC Mirage için hazırlanan sistem gereksinimleri listeleri, açık konuşmak gerekirse gayet açık, anlaşılır ve detaylı hazırlanmış durumda. Monster Notebook Blog sayfalarına özel, kompakt formda sunduğumuz sistem gereksinimleri listelerini de hazırlarken Ubisoft’un resmî sistem gereksinimleri listelerinden yararlanıyoruz. Fakat bunca detaya rağmen işletim sistemi tarafında Windows 10 bulunmasına rağmen ilgili işletim sisteminin kaç bit olacağının es geçildiğini fark ettik. 32-bit işletim sistemlerinin bellek kısıtlaması bulunduğundan, oyunun yüksek sistem belleği ihtiyacının 32-bit’lik işletim sistemleriyle karşılanamayacağını, yapım için 64-bit işletim sisteminin zorunluluk olduğunu belirtelim.

Karşımızda, 6 Çekirdekli İşlemciyi %50’den Fazla Kullanan Bir Oyun Var

Dönemin Bağdat’ını dijital dünyada yansıtırken kalabalık kitlelerin yer aldığı ve genel olarak “yaşayan” şeklinde nitelendirebileceğimiz bir dünya ile bizleri baş başa bırakan Mirage, bunun karşılığında işlemciye hayli yük bindiriyor. Önerilen sistem gereksinimleri listesinde yer alan çözümler gibi 6 çekirdekli işlemcileri, oyun esnasında %90’a varan düzeylerde kullanan yapım -suya atladığınızda, işlemcinin dünyası kararıyor-, 4 çekirdekli işlemcilere de zorlu anlar yaşatıyor.

Düşük Kalite İçin Bile 8 GB Yeterli Değil

Artık her oyuncu, en azından 1080p çözünürlüklü ekranlarda oyun oynuyor ve çok da uzak olmayan bir gelecekte 4K (2160p) çözünürlüğün standart olması bekleniyor. Buna bir de artan grafik detay seviyesi eklenince sistem bellek kullanım miktarı da doğal olarak artışa geçiyor. Bunda etkili olan unsurlar arasında; artan piksel miktarı, yüksek çözünürlüklü dokular, karmaşık sahne ve obje yönetimi gibi pek çok parametreyi sayabiliriz. Hâl böyleyken oyunun, minimum sistem gereksinimleri listesinde görünen 8 GB kapasiteli bellek, bugünün oyun dünyasında pek bir anlam ifade etmiyor zira Mirage’i orta grafik detay seviyesinde ve 1080p çözünürlükte bile oynamaya kalktığımızda sistem belleğinin 8 GB düzeyinden fazla kullanıldığını gözlemliyoruz.

GeForce GTX 10 ve 16 Serisi, Yaşını Belli Ediyor

Yine sistem gereksinimleri listelerinde kendilerine yer bulan GeForce GTX 1060 ve GTX 1660 Ti ekran kartlarının durumu, az önce bahsettiğimiz 8 GB RAM ile benzerlikler taşıyor. Evet, listelere bu kartlar dâhil edilmiş olsa da yapımı 1080p çözünürlükte ve yüksek grafik detay seviyesinde, sabit 60 fps ile deneyimlemek için yaklaşık 7,5 GB’lık VRAM’i kullanılan GeForce GTX 1070’in bile yer yer zorlandığını söylemeliyiz. Bu noktada performans sorunlarından uzak bir oyun deneyimi için GeForce RTX 30 ve 40 serisi ekran kartlarını bulunduran laptop modelleri ya da doğrudan doğruya bu ekran kartlarını kullanmanızı öneririz.

Daha Hızlı Yükleme Süreleri, SSD ile Mümkün

Yazının önceki kısımlarında da söz ettiğimiz üzere ölçek bakımından rol yapma tabanlı AC oyunlarına kıyasla daha küçük olan ve bu sayede disklerde daha az yer kaplayan Mirage, sistem gereksinimlerindekine benzer boyutlarda, yaklaşık 38 GB’lık bir alan işgal ediyor. Gerek oyun içinde pop-in olarak adlandırılan, nesnelerin, ekranda aniden belirmesi durumunun önüne geçmek amacıyla gerekse yükleme ekranlarının dakikalar sürmemesi için SSD kullanmanız gerekiyor.

Siz de Assassin’s Creed Mirage’ın sürükleyici yapısının, performans sorunlarıyla gölgelenmesini istemiyorsanız ve güçlü bir bilgisayara sahip değilseniz, vakit kaybetmeden bir “canavar” ile tanışmanız lazım. Monster tarafından üretilen; Abra, Tulpar ve Semruk oyun bilgisayarları, yeni çıkan tüm oyunları, yüksek çözünürlükte, yüksek detay seviyesinde ve ileri kare/saniye oranlarında deneyimlemenizi sağlar.

 

Assassin’s Creed Mirage Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  • Assassin’s Creed Mirage kaç GB RAM?

    • Assassin’s Creed Mirage, minimum 8 GB RAM gerektirir. Daha iyi bir performans için ise 16 GB RAM önerilmektedir.
  • Assassin’s Creed Mirage PC’de oynanır mı?

    • Evet, Assassin’s Creed Mirage, PC platformunda oynanabilir. Oyunun sistem gereksinimlerini karşılayan bir bilgisayarda sorunsuz çalışacaktır.
  • Assassin’s Creed Mirage konusu nedir?

    • Assassin’s Creed Mirage, Orta Doğu’da geçen ve serinin kökenlerine geri dönen bir hikâyeye sahiptir. Oyuncular, suikastçilerin maceralarını keşfedeceklerdir.
  • Assassin’s Creed Mirage Türkçe olacak mı?

    • Evet, Assassin’s Creed Mirage, Türkçe dil desteği sunmaktadır. Oyuncular, oyunu Türkçe dil seçenekleriyle oynayabileceklerdir.
  • Assassin’s Creed Mirage PS4 çıkacak mı?

    • Evet, Assassin’s Creed Mirage, PlayStation 4 platformunda da çıkacak. Oyuncular, oyunu PS4 üzerinde oynayabilecekler.
  • Assassin Creed Mirage kaç GB?

    • Assassin’s Creed Mirage, minimum 50 GB depolama alanı gerektirir. Oyun dosyaları ve güncellemelerle birlikte bu alan artabilir.
Paylaş: