Bayrama Keyif Katacak 6 Harika Oyun!

Monster Notebook  25 Haziran 2017

HaberlerOyunTeknoloji

Ramazan ayı yine göz açıp kapayıncaya kadar geçti ve birkaç hafta önce, ne zaman başlayacağını merak ettiğin Ramazan Bayramı geldi bile. Umarız bayramı, ailen ve sevdiklerinle birlikte keyifle geçiriyorsundur.

Akraba ve konu komşu ziyaretleri tamamlandıysa ve evine gelen misafirler de gittiyse, artık oyununa odaklanabilirsin. Gün boyunca bilgisayar karşısına geçip sevdiğin oyunlarla vakit geçirmeyi istediğini bildiğimiz için sana hiç de fena olmayan bir oyun listesi hazırladık. Merak etme; haritadaki her sokağı ezberlediğin GTA V’ten, aylardır at koşturmaktan sıkıldığın Battlefield 1’den veya oynarken saçını başını yolduğun Dark Souls 3’ten bahsetmeyeceğiz. Hazırsan başlıyoruz!

1.Tekken 7

Liseliler bilmez, eskiden Atari Salonu olarak nitelendirilen mekânları vardı ve oralarda, uçuk kaçık Tekken turnuvaları düzenlenirdi. Yeni Tekken oyunlarını genellikle konsol tarafına çıkaran BANDAI NAMCO bu defa şaşırttı ve serinin yeni oyununu PC için de çıkardı. Unreal 4 motoruyla geliştirilen bu fantastik oyunu ister tek başına istersen de evine gelen misafir çocuklarıyla oynayabilirsin.

2.Prey

Tabii, Tommy adındaki genç Kızılderili’yi yönettiğin, 2006 çıkışlı fantastik FPS oyunu Prey’den değil, uzayda geçen ve neredeyse her objenin kılığına girerek sorunlara çözüm geliştirebildiğin 2017 çıkışlı FPS oyunu Prey’den bahsediyoruz. İlginç oyun mekaniklerini beraberinde getiren ve bayram boyunca oynayıp oynayıp bitiremeyeceğin kadar uzun olan Prey, arkasında Arkane Studios’u alan gayet başarılı bir yapım.

3.NieR: Automata

Abuk subuk çizimli düşmanlarla destansı kapışmalar gerçekleştirebileceğin NieR: Automata yalnızca bayramda değil, yaz tatilin boyunca büyük keyifle oynayabileceğin oyunlardan. Gelecekte geçen ve androidlerin yaşantısını yakından takip edebileceğin oyunu bitirdikten sonra, oyunu sadece bitirdiğini sanmış olacaksın. Oyuna 60-70 saatini verdikten sonra bir şeyler netleşecek; 100 saati devirdiğindeyse büyük bir aydınlanma yaşayacaksın. Evet.

4.Dirt 4

Çayır çimen, batak çökek ve daha aklına gelmeyecek sayısız alanda hem sanal hem de gerçek rakiplerine karşı mücadele vermek istiyorsan Dirt 4, içindeki yarışçı ruhunu doyurabilecek en güncel ve sağlam yapımlardan biri. Gelişmiş grafiklere ve eğlenceli oynanışa sahip, dört dörtlük bir araba yarışı oyunu mu arıyorsun? O zaman al sana Dirt 4. Ayrıca oyun listemizin dördüncü sıras… Yeter, artık vurmayın!

5.Conarium

H.P. Lovecraft ile aran nasıl? Güzel, o zaman sana iyi bir haberimiz var: Daha önce Darkness Within serisiyle Lovecraft hayranlarının takdirini kazanan yerli oyun geliştirici Zoetrope Interactive, Lovecraft’ın Deliliğin Dağlarında eserinden esinlenerek hazırladığı Conarium’u daha birkaç gün önce çıkardı. Ramazan Bayramı’nı gerim gerim gerilerek geçirmek istiyorsan, Conarium süper bir seçim, emin olabilirsin.

6.Rakuen

Plants vs. Zombies oyununun müziklerini yapan Laura Shigihara’nın hemen her şeyini kendi başına hazırladığı Rakuen, To The Moon tarzı bir oynanış ve hikâye anlatımına sahip. Seni yer yer güldürecek yer yer de gözlerinin dolmasını sağlayacak Rakuen, listedeki diğer oyunlara nazaran sade kalan grafikleri yüzünden belki ilgini çekmeyebilir ama oyunu oynamaya başladığın andan itibaren çok başka bir boyuta geçeceksin. Denendi, onaylandı.

Şimdiden iyi oyunlar, iyi eğlenceler ve Monster ile iyi bayramlar.

Paylaş: