Bilgisayar Oyunlarının Unutulmaz Kötü Adamları
Gerçek hayatta olduğu gibi oyunlarda da iyiyi ölçümlemek için mutlaka bir kötüye ihtiyaç duyuluyor. Hatta yozlaşmış, karizmatik bir kötü, çoğu zaman senaryoyu daha da ilgi çekici hale getiriyor. Bazı zamanlarsa kötü adamlar belirli özellikleriyle hikâyede iyilerin bir adım önüne geçebiliyor. Biz de bu durumdan yola çıkarak efsanevi bilgisayar oyunlarının unutulmaz kötü adamlarını sıralamaya karar verdik.
1. Olivia Pierce (DOOM)
Listemizin ilk sırasında efsanevi FPS Doom’un 2016 yılında piyasaya çıkan versiyonunun kötü karakteri Olivia Pierce yer alıyor. Karakter yaratılırken tüm özellikleri, oyuncunun temsil ettiği değerlere tezat oluşturacak şekilde tasarlanmış. Oyunun her dakikası yönettiğiniz karakter güçlenip öfke dolarken sakin ve kibar Olivia içten içe son bölümde karşılaşacağınız yaratığa dönüşmeye başlıyor. Sınırsız güç için cehenneme kapı açan Olivia Pierce, pek çok özelliği ile Doom 3’teki Dr. Betruger’i çağrıştırıyor.
2. Dominus Ghaul (Destiny 2)
İlk bakışta Dominus Ghaul, kaba gücü ve zırhı ile herhangi bir askerden pek de farklı bir duruş sergilemiyor. Ancak biraz derine indiğinizde, karakterin bambaşka özellikleri gün yüzüne çıkıyor. Sınır tanımayan öfkesinden kaynağını alan davranışları ve çocuksu bir kıskançlığa sahip kendine güveni olmayan bir hükümdar olarak Ghaul, halkı için en doğrusunu yaptığına sonuna kadar inanıyor. Onun gerçek planlarını öğrenip durdurmak içinse oyun boyunca zorlu bir yolu takip etmek gerekiyor.
3. Arthas (World of Warcraft)
Lordaeron’un onurlu şövalyesi Arthas Menethil, yeminine bağlı kalmak uğruna insanlığı da dâhil olmak üzere her şeyini riske atmış bir karakter. Lanetli kılıç Frostmourne tarafından yozlaştırılan genç prens, sonunda Azeroth’un gördüğü en şeytani karakterlerden birisine dönüşüyor. Yeni Lich King olduktan sonra elde ettiği sınırsız güçle şeytanlardan, hortlaklardan ve yozlaştırılmış ruhlardan oluşan devasa bir ordu kuran kötü karakterimiz kılıcıyla binlerce masumu katlederken milyonlarcasını da zalim krallığının boyunduruğu altına alıyor.
4. Revolver Ocelot (Metal Gear Solid)
Solid Snake, Sniper Wolf ve Psycho Mantis gibi pek çok kötü karakteri savaş alanında yenmiş olsa da son rakibini başka bir yerde araması gerekiyor. Çünkü Ocelot’u tehlikeli yapan asıl özellikleri, kas gücünden ve silah kullanma becerilerinin aksine akıl oyunlarına yoğunlaşmış olması. 1960’lı yıllardan 21. yüzyıla kadar bazen iki, bazen üç hatta kimi zaman dört taraflı bir ajan olarak çalışan Ocelot’un asıl istediği tüm gezegenin yönetimini ele geçirmekten ibaret.
5. Joker (Batman: Arkham Knight)
Bilgisayar oyunlarının unutulmaz kötü adamlarını sıraladığımız listemizin son sırasının sahibi, psikolojik açıdan oldukça karmaşık bir karakter olan Joker. Gotham’ın başına belan kötü adamımızı tehlikeli hale getiren en büyük özelliği, her davranışında anarşiyi ön plana çıkarması. Onu durdurulamaz yapan unsursa temelde Batman’e yakın bir profile sahip olması. Bu nedenle ne kadar isterse istesin Kara Şövalye asla Joker’i tamamen yok etmeye çalışmıyor. Normalde bile ikili arasındaki iyi ile kötü dengesi karmaşıkken Arkham Knight’da Joker’in Batman’in zihnine girmesi işleri iyice enteresan bir hale getiriyor.