Counter Strike’ta Usta Oyun Tutkunları ile Rekabet Edebilecek Seviyeye Nasıl Ulaşılır?

Monster Notebook  14 Nisan 2017

HaberlerOyun

E-Spor, sektöründe büyük bir büyüme gösteren Counter Strike: Global Offensive (CS: GO) serisi ile dünyadaki en popüler FPS oyunlarından biri haline geliyor. Oyuncular, profesyonel bir düzeyde oynarken büyük ödül havuzları için yarışan takımlarla mücadele ediyor. Özel olarak derlediğimiz CS: GO ile ilgili bazı püf noktaları sayesinde, siz de usta oyuncularla rekabet edebilecek seviyeye ulaşabilirsiniz.

1) Bolca Pratik Yapın

csgo-viewmodel-script2

“Counter Strike’ta usta oyun tutkunları ile rekabet edebilecek seviyeye nasıl ulaşılır?” sorusunun cevabı, hiç kuşkusuz oynamaktan ve daha çok oynamaktan geçiyor. Vurulunca oyundan kopmadığınız Deathmatch oyun seçeneği sayesinde hiçbir amaç, tur veya para endişesi olmadan kendinizi özgürce geliştirebilirsiniz. Farklı silahların nasıl çalıştığı hakkında bilgi sahibi olabilir, parkurların püf noktaları hakkında önemli tüyolara sahip olabilirsiniz.

2) Harita Detaylarını Öğrenin

2

Özellikle sık kullanılan haritaların farklı noktalarında, düşmanların gezdiği alanları söylemek için kullandıkları çeşitli isimler bulunuyor. Kısaltma olarak anılan “jeneratör”, “orman” veya “patika” gibi lokasyonların yerini öğrenmek rakibin direncini kırabilmek açısından gerekli olabiliyor. Farklı haritalar için kullanılan ifadeleri öğrenmek fazla zaman alabiliyor ancak, bu bilgiler ekibinizle doğru ve hızlı iletişim kurmak için büyük bir önem taşıyor.

3) Farenizin Duyarlılığını Düşürün

steamworkshop_webupload_previewfile_126920260_preview

Her ne kadar garip de görünse farenizin duyarlılığını düşürmek, daha etkili yön değişimleri yapabilmenize olanak tanıyor. Çoğu profesyonel, oyun içi duyarlılık kaydırıcısını yaklaşık 2.0’a; fare duyarlılığını da 400 dpi civarına getiriyor. Bunları tam olarak kopyalamak zorunda değilsiniz. Ancak bu değerlerin yakınlarında fare duyarlılığını optimize etmek, uzun vadede daha iyi sonuçlar alabilmenize yardımcı oluyor.

4) Takımdaki rolünüze dikkat edin

Counter-Strike-Global-Offensive-on-PS3-Supports-Mouse-and-Keyboard-2

Takım kompozisyonunu doğru bir şekilde ayarlamak, CS: GO’da takım performansınızı yukarıya taşıyan ana etmenler arasında bulunuyor. Oyuna başlamadan önce etrafınıza baktığınızda, takımınızın neye ihtiyaç duyup duymadığından emin olmanız gerekiyor. Takım arkadaşınızın yeterli parası yoksa ve sizin de birden fazla silah için yeterince bakiyeniz varsa, iki tane silah alıp birini arkadaşınız için bırakabilirsiniz. Eğer ekip olarak hareket ediyorsanız onlarla senkronize olmayan bir şey satın almamaya özen gösterebilirsiniz ve bir tur daha bekleyerek onlarla birlikte ekipman satın alabilirsiniz.

5) Ustaların Videolarını ve Yayınlarını Takip Edin

maxresdefault

Profesyonel CS: GO oyuncuları düzenli olarak Twitch veya Youtube gibi kanallar üzerinden oyun performanslarını ve eşleşmelerini yayınlıyorlar. En üst seviyede oyunun nasıl oynandığını, hangi silahların tercih edildiğini ve usta oyuncuların takımlarıyla nasıl iletişim kurduklarını izleyerek çok şey öğrenebilirsiniz.

6) Oyun Ayarlarını Optimize Edin

csgo_screen1

Bilgisayarınızın donanımının CS: GO için yeterli gücü sağlayabilmesi, usta oyuncularla rekabet edebilmenizi kolaylaştırıyor. CS: GoO oynarken saniyede en az 60 kareye (FPS) ulaşmanız bekleniyor. Ayrıca, oyuna başlamadan önce video, ses ve kontrol ayarlarını optimize etmeyi de ihmal etmemek gerekiyor.

Kesintisiz, hızlı, yüksek FPS değerlerinde, canlı ses ve görüntü detayları ile Counter Strike oynamak için, siz de her biri oyun canavarı olan Monster laptoplara terfi edebilirsiniz.

Paylaş: