CS:GO Başlatma Seçenekleri Nasıl Olmalıdır?

Monster Notebook  5 Ekim 2022

Oyun

Geçtiğimiz ağustos ayında 10. yaşını kutlayan ve oyuncuların bu ilgisi devam ederse bir 10 yıl daha oyun dünyasındaki varlığını sürdüreceğe benzeyen Counter-Strike: Global Offensive, oyunculara sunduğu esneklikle neredeyse kendisiyle yarışıyor. Buna bir de oyunun Steam Atölye içeriklerini de dâhil ettiğimizde, birkaç yıl boyunca tüketilebilecek bir içerik ortaya çıkıyor. Konu esnekliklere ve özelleştirmelere gelmişken CS:GO başlatma seçeneklerinden de söz etmek gerekiyor. Oyun henüz başlamadan ekleyebileceğiniz bazı kodlar, fps artırımından başlangıç videolarının gösterilmeden geçmesine kadar pek çok işe yarayabiliyor. Dilerseniz gelin, CS:GO başlatma seçeneklerinden bazılarına göz atalım, siz de uygun bulduklarınızı kendi oyununuz için uygulayın. Şimdiye kadar hiç başlatma seçeneği denemediyseniz, Steam kütüphanenizde CS:GO oyununu bulup sağ tıklayın ve “Özellikler”i seçin. Ardından karşınıza çıkacak “Genel” penceresinin alt kısmında kalan “Başlatma Seçenekleri”ne, ihtiyaç duyduğunuz kodu, tırnak işareti kullanmadan yazın. Her komutun başında + veya – işaretleri bulunduğundan emin olun.

-window/-windowed Oyunu pencere içinde başlatmak için bu komutu kullanabilirsiniz.

-full/-fullscreen Oyunu tam ekranda başlatmak için bu komutu kullanabilirsiniz.

-noborder Oyunu çerçevesiz ekranda başlatmak için bu komutu kullanabilirsiniz.

+r_dynamic [0/1] Oyunda performans sorunu yaşıyorsanız, dinamik ışıklandırmayı bu komutla etkinleştirip (1 parametresi) devre dışı (0 parametresi) bırakabilirsiniz.

-tickrate 128 Oyununuzla bağlandığınız sunucunun saniyede hangi oranda paket kontrol edeceğini bu komutla düzenleyebilirsiniz. Bunun için varsayılan değer 64’tür (1/64 saniyede bir kontrol) ama bu değeri yükselterek 128’e (1/128 saniyede bir kontrol) çıkararak oyun içi değişkenlerin (vurma, vurulma, karakter takibi vs.) doğruluğunu artırabilirsiniz. Ancak sayı artırımı, bilgisayarınıza ekstra yük bindirebilir.

+fps max 0 CS:GO oynarken herhangi bir kare/saniye kısıtlaması olmadan oyun oynamanızı sağlar. Eğer bilgisayarınız yeterince güçlü değilse ve belli bir kare/saniye oranına kilitli olarak oyun oynamak istiyorsanız, komuttaki “0” rakamı yerine farklı bir değeri (60, 75, 120 gibi) girebilirsiniz.

+cl_showfps1 Oyun içindeyken gerçek zamanlı olarak kare/saniye oranlarını bu komutla etkinleştirebilirsiniz.

-high Eski nesil işlemcili bir bilgisayarınız varsa ve işletim sisteminizin, en çok CS:GO’ya odaklanarak çalışmasını hedefliyorsanız (bu size performans kazanımı sağlayabilir), komutu, ilgili satıra yazabilirsiniz.

-nojoy Bilgisayarınıza bağlı olan joystick’leri devre dışı bırakarak az da olsa performans kazanımı sağlamanıza yardım eder.

-novid Oyunun başlangıcında gördüğünüz kısa tanıtım videosunu atlayarak oyunun daha kısa sürede açılmasını sağlar.

-console Oyunun geliştirici konsolunu hemen açılışta etkinleşmesini sağlar. Açılan geliştirici konsoluna, gereksinim duyduğunuz farklı komutları yazarak oyununuzu özelleştirebilirsiniz.

-refresh Ekrandaki piksellerin saniyede kaç defa yenileneceğini, bu komutla belirleyebilirsiniz.

-threads X Bilgisayarınızdaki işlemcide yer alan çekirdeklerin kaç tanesinin oyunda tam güçle çalışacağını bu komutla belirleyebilirsiniz. Komutun sonunda bulunan “X” harfi yerine, işlemcinizdeki çekirdeklerin -istediğiniz kadarının- sayısını yazabilirsiniz. Oyun, işlemci çekirdek seçimini genellikle kendisi yapsa da bu komuttan yararlanan kimi oyuncuların, fazladan performans artışı yaşadıklarına dair geri bildirimleri bulunuyor.

+r_drawparticles 0 Güçlü bir ekran kartına sahip değilseniz ya da oyunda, maksimum fps seviyesine ulaşmayı istiyorsanız, parçacık efektlerini devre dışı bırakan bu komutu kullanabilirsiniz.

+cl_forcepreload 1 Maç başlamadan önce model ve kaplamaların yüklenmesini sağlayan bu komutla, oyun içi yüklemeleri ortadan kaldırıp performans artışı elde edebilirsiniz.

-nod3d9ex1 DirectX 9’un, Windows Vista ve sonraki işletim sistemlerinde görev alan sürümü DirectX 9Ex (buradaki Ex, “extended”dan geliyor) teknolojisinin oyunda devre dışı bırakılmasını sağlar. Bazı oyuncular, bu işlem neticesinde fazladan fps artışı olduğunu ifade ediyor.

-lv Oyundaki kan efektlerini ortadan kaldırır ve bu durum, kare/saniye değerlerine az da olsa pozitif etki sağlayabilir.

-autoconfig Komut kullanarak yaptığınız tüm düzenlemelerin sıfırlanmasını sağlar.

Paylaş: