Cyberpunk 2077: Phantom Liberty DLC İnceleme

Monster Notebook  10 Eylül 2023

Oyun

Monster Notebook Blog sayfalarından okuduğunuz detaylı Cyberpunk 2077 inceleme yazısının üzerinden üç seneye yakın zaman geçti ve bugün karşımızda, Cyberpunk 2077 dünyasına yepyeni bir katman ekleyen Phantom Liberty DLC’si (indirilebilir içeriği) duruyor. Orijinal oyunun, yazılımsal hataları nedeniyle haklı olarak olumsuz eleştiri yağmuruna tutulmasının ardından uzun süre sessizliğini koruyan CD Projekt Red (CDPR), yapımdaki hataları temizlemekle kalmadı, bir süre önce gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisinin şu dönemdeki en iyi kullanımı olan path tracing’i/ray tracing overdrive’ı, Cyberpunk 2077’ye kazandırdı. Bu, CDPR için bir bakıma “Bakın, biz oyunumuzu terk etmedik ve yaptığımız hataları telafi etme konusunda ciddiyiz.” mesajıydı. Phantom Liberty ise geçmişteki sorunları unutturmakla kalmayıp bu oyuna mesafeli olan oyuncuları bile Cyberpunk 2077 dünyasına kazandırmayı hedefliyor ki bizce bu konuda başarı da elde edecek. Peki, Phantom Liberty nasıl bir DLC? Yoksa karşımızda yeni bir Blood and Wine mı var?

Keanu Reeves’den Sonra Idris Elba da Oyunda

Orijinal oyunun birçok sonu olduğu için bu yapımın sonunu takiben başlamayan Phantom Liberty, bizleri Night City’nin Pacifica bölgesine götürüyor. İlgili bölgedeki Dogtown/İtyakası alanı, devletin tam anlamıyla kontrolünde değil ve bu alanın, kendi güvenlik birimleri bulunuyor. Her ne kadar güvenlik birimleri olsa da ortamın keşmekeş hâli, bir an olsun durmuyor. İşin kötü yanı, Yeni ABD başkanı konumundaki Rosalind Myers’ın bulunduğu uçak, tam da bu berbat ortama düşüyor ve yönetimimizdeki V, başkanı kurtarıyor. Oyunun hikâyesi de bu doğrultuda şekilleniyor. Başkanı İtyakası’ndan çıkarması gereken V’nin peşine düşen ödül avcıları, bu süreci baltalıyor ve başkan, ünlü Hollywood yıldızı Idris Elba’nın canlandırdığı gizli ajan Solomon Reed’in, kendisini Washington’a götürebileceğini söylüyor. Ancak bu o kadar kolay olmuyor çünkü V’nin, Solomon Reed’i bulması ve başkanı Night City’den çıkarması gerekiyor.

Bize soracak olursanız, Keanu Reeves’in canlandırdığı Johnny Silverhand’in karizması ve orijinal oyun içindeki adrenalin dolu anlarının, Solomon Reed’i epey gölgede bıraktığını söyleyebiliriz. Ancak Idris Elba’nın kendine has ciddiyetinin de Phantom Liberty’nin atmosferini farklı ve olumlu yönde etkilediğini ifade edebiliriz. Her iki Hollywood yıldızının, oyunda bir araya geldiği anlar da yok değil ve bu bölümleri deneyimlemek hayli güzeldi.

Casus Belli mi Yoksa Casus Belli mi?

Oyunun tanıtım videosunun da üzerinde durduğu üzere Phantom Liberty’de casusluk konusu ön planda yer alıyor ve sibernetik yüz implantasyonu sayesinde çeşitli casusluk faaliyetlerine katılmak mümkün oluyor. Bu durum, Cyberpunk 2077 dünyasında karşılaştığınız karakterlere hiçbir şekilde %100 güvenmemeniz gerektiği sonucunu da doğuruyor. Özellikle başkanı, güvenli noktaya sevk etme sürecinde karşılaşacağınız karakterler de böylesi teknolojileri kullanıyor olabilir; bu nedenle her an tetikte olmanız ve oyun içindeki net koşucusu Songbird ile iletişiminizi sağlam tutmanız önem kazanıyor. Oyundaki yeni karakterlerden biri olan Songbird, aynı zamanda V’nin kafasına yerleştirilen saatli bombayı da dile getiriyor ki V’nin işi, giderek daha da zorlaşıyor.

Konu casusluğa gelmişken kimliğini başarılı şekilde gizleyen ancak nihai noktada kimliği faş edilen casuslar, ciddi savaşlara neden olabiliyor. Zaten yeterince tekinsiz ve tehlikeli olan İtyakası, bir de böylesi casusların oyunlarıyla iyiden iyiye -iyi anlamda- sıkıntılı hâle geliyor. Tabii görevlerin tamamı bu alanda geçmiyor; oyundaki görevler, Night City’nin dört bir yanını bazen arşınlamanızı bazense araçlarla dolaşmanızı gerektiriyor. Araçların sürüş mekanikleri toparlanmış durumda ve araç içinden dışarıya ateş etmenin yanı sıra araca silah ve roket atar gibi çatışmalarda değerlendirebileceğiniz gereçleri monte edip kullanma özellikleri de geliyor. Açıkçası başınızın belaya girdiği anlarda bu yeniliklerden yararlanmayı isteyeceğinizi düşünüyoruz.

Cyberpunk 2077 ile Yıldızı Barışmayanlar İçin İdeal İçerik

Orijinal oyunun ilk çıktığı dönemde aldığı eleştiriler ve içerdiği hatalar nedeniyle Cyberpunk 2077 evreniyle yıldızı barışmayan oyun tutkunlarının tereddüt etmeden başlayıp keyifle deneyimleyebilecekleri Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, yalnızca oynanış ve hikâye tarafına değil karakter geliştirme tarafına da yenilikler getiriyor. Özellikle orijinal oyundaki yetenek ağacının bir süre sonra kullanılmaması, sibernetik geliştirmelerin oyuna devasa etkiler etmemesi ya da ilgili geliştirmelerin türlü çeşitli zorluklarla karaktere eklenmesi gibi durumlar, yeni DLC’de bulunmuyor. Yetenek ağacının yapısının da tamamen değiştiğini söyleyebiliriz ki bu hâliyle yetenek ağacı daha kullanışlı olmuş.

Night City’nin aslında tatil beldeleri ve kumarhaneleriyle ünlü olması gereken fakat Birleşme Savaşı’ndan sonra harap ve umutsuz hâle gelen İtyakası’nın, yanınızda “emanet” olmadan dolaşmak istemeyeceğiniz izbe sokaklarında aklınıza gelmeyecek maceralara atılmanızı sağlayan Phantom Liberty, beklentilerin de ötesinde bir eğlence sunuyor. Orijinal oyunda duygusal bağ kurulabilecek sınırlı sayıda karakter varken bu tür yapımların akılda kalıcılığına katkıda bulunan etkileyici karakter sayısını artıran CDPR, FIA (Federal Intelligence Agency/Federal İstihbarat Ajansı) üyesi Solomon Reed’i, Idris Elba gibi bir isme emanet ederek başarılı bir adım atmış oluyor. Cyberpunk 2077 dünyasındaki ayrıntıları keşfederek kendinizi bu dünyanın bir parçası gibi hissetmeyi istiyorsanız, Phantom Liberty’de aradığınızı fazlasıyla bulacağınızı düşünüyoruz.

Grafik ve ses tasarımı konusunda zaten iyi olan ve hatalarından arındırılan ana oyunun üstüne gelen genişleme paketi, güncel oyun fiyatlarını göz önüne aldığımızda gayet ulaşılabilir fiyat aralıklarına sunuluyor. Eğer orijinal oyunu da henüz oynamadıysanız, ikili paketi daha avantajlı fiyatlara edinebilirsiniz. Ayrıca orijinal oyuna ilk defa başlayanlar, DLC’nin hangi noktadan itibaren oynanabileceğiyle ilgili bir bilgilendirme mesajı alıyor. Ana oyunu tamamladıysanız, doğrudan Phantom Liberty’nin esrarengiz hikâyesine dalabilirsiniz.  

 

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty DLC’sinin heyecanlı dünyasını ve yüksek grafiklerini tam anlamıyla deneyimlemek için güçlü bir bilgisayara ihtiyacınız var. İşte burada Monster Notebook’un Abra, Tulpar ve Semruk serileri gibi yüksek performanslı oyun bilgisayarları devreye giriyor. Bu seriler, Phantom Liberty’nin zengin detaylarını ve göz alıcı grafiklerini en yüksek ayarlarda sorunsuzca sunarak, oyun deneyiminizi üst seviyeye taşıyor. Monster Notebook ile Cyberpunk 2077 dünyasının her köşesini keşfedin!

Paylaş: