Dead Space Remake Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  18 Haziran 2024

Oyun

“Adını korku oyunu klasikleri arasına yazdırmış bir oyunun, yeniden yapımı nasıl hazırlanabilir?” sorusuna harika bir cevap niteliğindeki Dead Space Remake’in çıkışının üzerinden bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen oyun, kendi türü içinde popülerliğini hâlâ koruyor. Her ne kadar Electronic Arts cephesinden, remake serisinin devam etmeyeceği yönünde haberler gelse de en azından yeni nesil oyuncular, orijinali, 2008 yılında çıkan Dead Space’in, günümüz anlayışı ve teknolojisiyle nasıl olduğunu görüyor ve deneyimleyebiliyorlar. Peki, oyunun sistem gereksinimleri ne durumda? Gelin, önce sistem gereksinimleri listesine göz atalım, ardından oyunun hangi donanımı, hangi oranda kullandığıyla ilgili değerlendirme yapalım.

Dead Space Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-8600 ya da AMD Ryzen 5 2600X
  • Bellek: 16 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1070 (8 GB) veya AMD Radeon RX 5700 (8 GB)
  • Depolama: 50 GB (SSD öneriliyor)

Dead Space Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-11600K ya da AMD Ryzen 5 5600X
  • Bellek: 16 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 2070 (8 GB) veya AMD Radeon RX 6700 XT (12 GB)
  • Depolama: 50 GB (SSD öneriliyor)

64-bit Windows 10, Korku Dolu Anlara Adım Atmanız İçin Yeterli

Isaac Clarke’ın, USG Ishimura’da yaşadığı ve genellikle çok korkutucu maceralarını tecrübe etmeye kararlıysanız, kullandığınız bilgisayarda en azından 64-bit destekli Windows 10 işletim sistemi bulunması gerekiyor. Windows 7 kullanma konusunda ısrarcı oyunculardansanız, Dead Space Remake, “upgrade” vaktinin geldiğini size tekrar hatırlatıyor.

Hyper-Threading Desteği Olmayan İşlemcilerin İşi Zor

Tek kişilik bir oyun olmasına ve üzerinize akın akın gelen düşmanlar içermemesine karşın Frostbite oyun motorunun modern grafik ve fizik işleme teknolojileri, işlemcilere hayli yük bindiriyor. Özellikle minimum sistem gereksinimleri listesinde bulunan Intel Core i5-8600 gibi Hyper-Threading desteği olmayan işlemciler, zaman zaman stutter/tekleme sorunlarıyla karşılaşılmasına neden oluyor. Akıcı ve sorunsuz bir oyun deneyimi için bilgisayarınızdaki işlemcinin, önerilenler listesindeki işlemciler ayarında olması gerekiyor.

Hedef Yüksek Çözünürlükse RAM Konusunda Temkinli Olmalısınız

Frostbite oyun motorunun 3.0 sürümüyle geliştirilen ve optimizasyon konusunda başarılı bulduğumuz Dead Space Remake, 1080p çözünürlükte ve yüksek grafik detay seviyesinde oynanırken işletim sistemi ve arka plan uygulamalarını da hesaba kattığımızda yaklaşık 13 GB RAM üzerinde çalışıyor. Çözünürlük arttığında ise bu değer yukarı yönlü değişiyor. Bu nedenle hem minimum hem de önerilen sistem gereksinimleri listesindeki oranda RAM’in, sisteminizde bulunması, büyük önem taşıyor.

Işın İzleme ve DLSS ile Gelen Harika Görseller

Az önce adını andığımız oyun motorunun, görsel imkânlarından en iyi şekilde yararlanan oyunu, güncel ekran kartlarıyla oynadığınızda, ürkütücü bir görsel şölen yaşamanız, işten bile olmuyor. Oyundaki DLSS’ye ek olarak ışın izleme destekli ortam kapatma (RTAO/Ray Traced Ambient Occlusion) özelliğini de etkinleştirdiğinizde, görüntüler daha gerçekçi hâle geliyor. Bu noktada, önerilen sistem gereksinimleri listesindeki ekran kartıyla, oyunu; yüksek detay seviyesinde, RTAO açıkken ve DLSS Kalite Modu etkinken 1080p çözünürlükte ortalama 60 fps hızında oynamanız mümkün oluyor.

Oyun İçin SSD Şart ama Depolama Miktarı Biraz Abartılı

Monster Notebook blog sayfalarındaki “sistem gereksinimleri” yazılarımızda zaman zaman geliştirici ekiplerin, oyunları için sundukları gereksinim listelerinin, özellikle de depolama tarafında güncelliğini yitirdiğinden bahsediyoruz. Örneğin, yıllar önce 20 GB olarak çıkan bir oyun, yıllar boyunca gelen içerik güncellemeleri neticesinde 30 GB alan kaplayabiliyor. Bu noktada oyuncuları, böyle durumlara denk geldikçe uyarıyoruz. Fakat bunun tam tersi bir durum pek olmuyor. Dead Space Remake’in gereksinim duyduğu depolama kapasitesi, 50 GB şeklinde belirtiliyor fakat oyun, bu yazıyı hazırladığımız dönem itibarıyla diskte 36,34 GB yer tutuyor. Evet, önbellekleme ve muhtemel güncelleme dosyaları için ekstra birkaç GB yer istenmesi normal karşılanabilir ama yaklaşık 15 GB’lık fazladan bir alanın, SSD kapasitesi düşük oyuncuları üzmesi muhtemel.

Elinizin Altında “Canavar” Varken Yaratıklardan Asla Korkmayın

Orijinal Dead Space’in ürkütücü yaratıklarını, modernize ederek karşımıza çıkaran Dead Space Remake’i oynarken elinizin altında bir “canavar” bulunuyorsa, karşılaşacağınız yaratıklardan korkmanıza hiç gerek yok. Çünkü Monster tarafından geliştirilen “canavar”lar sayesinde Isaac’i, bilgisayar performans sorunlarıyla karşılaşmadan, kolayca yönetip hedeflediğiniz hamlelerinizi cesurca uygulayabilirsiniz. Kusursuz oyun seansları için siz de vakit kaybetmeden Monster imzalı; Abra, Tulpar ve Semruk oyun bilgisayarlarından dilediğinizi hemen satın alabilirsiniz.

 

Dead Space Hakkında Merak Edilenler

  • Dead Space Remake kaç saat sürüyor?

    • Dead Space Remake genellikle ortalama 12 ila 15 saat arasında tamamlanabilir. Ancak, bu süre oyuncunun oyun stil ve keşfetme hızına göre değişiklik gösterebilir. Eşya toplama ve yan görevler bu süreyi uzatabilir.
  • Dead Space korku oyunu mu?

    • Evet, Dead Space, korku ve hayatta kalma unsurlarını içeren bir video oyunudur. Oyuncular, uzayda terk edilmiş bir uzay gemisinde, grotesk uzaylı varlıklarla dolu korkutucu bir ortamda hayatta kalmaya çalışır.
  • Dead Space Türkçe dil desteği var mı?

    • Dead Space serisinin çoğu oyunu, Türkçe altyazı seçeneği ile gelmektedir. Ancak Türkçe seslendirme desteği genellikle bulunmamaktadır. Oyuncular, menü ve alt yazılar için Türkçe dil seçeneğini kullanabilirler.
  • Dead Space Remake kaç chapter?

    • Dead Space Remake, orijinal Dead Space oyununa sadık kalarak toplamda 12 bölümden oluşmaktadır. Her chapter, kendine özgü görevler ve hikaye ilerlemesi sunar.
  • Dead Space kim yaptı?

    • Dead Space, başlangıçta EA Redwood Shores (şimdi Visceral Games olarak bilinir) tarafından geliştirilmiştir. Serinin remake versiyonu ise, Motive Studios tarafından geliştirilerek Electronic Arts (EA) tarafından yayımlanmıştır.
Paylaş: