Detroit: Become Human Sistem Gereksinimleri

Şu sıralar tüm dünyanın dilinde olan yapay zekâ konusu, aslına bakarsanız çok çok öncelerine kadar uzanan bir mesele ve belki de bu alanda verilmiş en önemli eserlerden biri, Philip K. Dick’in “Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi?” romanı şüphesiz. Peki, makineler hissetmeye başladığında, onlara nasıl davranmamız gerekir? Bunun yanıtını hemen vermeyin ve bizce önce, dijital oyunlarda anlatı noktasında zirveyi yakalamış ender stüdyolardan Quantic Dream’in, Detroit: Become Human’ını oynayın. Yayımlandığı yıl ödüle boğulan ve bunu sonuna kadar hak eden yapım, “canavar” gibi masaüstü bilgisayarlarında, son derece akıcı çalışıyor. Dilerseniz gelin, Detroit: Become Human sistem gereksinimleri nasılmış bir göz atalım; ardından hangi bileşenin oyun için ne kadar önem arz ettiğine değinelim. Hazırsanız, başlıyoruz!
Detroit: Become Human Minimum Sistem Gereksinimleri
- İşletim Sistemi: Windows 10 (64 bit)
- İşlemci: Intel Core i5-2300 veya AMD Ryzen 3 1200
- Bellek: 8 GB RAM
- Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 780 veya AMD HD 7950 (3 GB)
- Depolama: 55 GB kullanılabilir alan
Detroit: Become Human Önerilen Sistem Gereksinimleri
- İşletim Sistemi: Windows 10 (64 bit)
- İşlemci: Intel Core i5-6600 veya AMD Ryzen 3 1300X
- Bellek: 12 GB RAM
- Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 veya AMD Radeon RX 580 (4 GB)
- Depolama: 55 GB kullanılabilir alan
Oyundaki İşlemci Kullanımı, Sandığınız Kadar Düşük Değil
Quantic Dream’in oyunlarıyla bir şekilde yolunuz kesiştiyse -ki bunu şiddetle öneririz-, stüdyonun imzasını taşıyan tüm yapımların, genellikle betik bazlı ilerlediğini ve alıştığımız aksiyon oyunlarındaki kadar büyük bir özgürlük sunmadığını bilirsiniz. Bu durum, karakterlerini yönetebildiğiniz ama kararlarınızın, nihai noktada daha önemli olduğu Detroit: Become Human‘da da değişmiyor. Buradan hareketle aklınıza, “Betik/script bazlı bir oyunsa işlemci kullanımı düşüktür.” gibi bir düşüncenin gelmesi doğal ama durum pek böyle değil. Hatta önerilen sistem gereksinimlerinde, bugün biraz yaşlanmış olsa da 4 çekirdekli ve 4 iş parçacıklı Intel Core i5-6600 modelinin aksiyon anlarında %70 civarında kullanıldığını belirtmek isteriz. Bu işlemci kullanımının, elde edeceğiniz toplam fps değerini de etkileyeceğini unutmayın.
2025 Yılında Yüksek Kapasiteli RAM Şart
Oyun, her ne kadar bundan 6 yıl önce PC platformunu ziyaret etmiş ve gayet iyi şekilde optimize edilmiş olsa da 1080p çözünürlükte, işletim sistemi ve diğer arka plan uygulamalarıyla birlikte RAM kullanımı, oyun esnasında 7 GB seviyesine rahatlıkla çıkıyor. Bu sayfalarda mütemadiyen belirttiğimiz gibi 8 GB artık oyuncu bilgisayarları için kabul edilebilir bir değer değil ve en azından 16 GB RAM ile rahat edebilirsiniz; oyunun önerilen sistem gereksinimleri de bunu doğrular nitelikte.
Oyunda DLSS Desteği Yok ama Bugünün Ekran Kartları Oyun İçin Yeterli
Zaman hızla akıp geçiyor ve bundan 5-6 yıl evvelki güçlü ekran kartları, bugünün giriş seviyesi çözümlerinden bile düşük performans sergileyebiliyor. Hatta DLSS desteği, oyunlarda da yaygınlaştıkça fps değerleri katlanarak artıyor -bu gayet iyi bir gelişme tabii-. DLSS desteği olmayan Detroit: Become Human, minimum olmasa da önerilen sistem gereksinimlerindeki GeForce GTX 1060 ile gayet iyi geçiniyor, elbette kare değerleri 1080p çözünürlükte 70-80 fps değerlerini ancak görebiliyor. Bugün, “canavar” gibi masaüstü bilgisayar modellerinde kendine yer bulan GeForce RTX 40 serisi ekran kartlarıyla oyunu 1080p ve üzeri çözünürlüklerde 120+ fps ile oynamanız işten bile değil.
Eğer siz de en güncel oyunları ve Detroit: Become Human gibi modern klasikleri, fps değerleriyle uğraşmadan doğrudan doğruya oyunun kendisine odaklanarak oynamak niyetindeyseniz bilgisayar seçiminde adresiniz belli: Monster! Tulpar serisi masaüstü oyun bilgisayarlarıyla performans tanımını yeniden şekillendiren Monster çözümleriyle hemen tanışın, oyunların keyfini çıkarın!
Detroit: Become Human Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Detroit: Become Human amacı nedir?
Detroit: Become Human, oyuncuları yapay zekâya sahip androidlerin haklarını savunma veya yok etme arasında seçim yapmaya yönlendiren bir hikaye odaklı oyundur. Oyun, insanlık, özgürlük ve etik üzerine derin sorular sorar ve her karar oyunun gidişatını değiştirir.
Detroit: Become Human kaç saate biter?
Detroit: Become Human, ortalama 10-15 saatte tamamlanabilir. Ancak, oyuncuların seçimlerine ve yan görevlerde harcadıkları zamana göre bu süre 20 saat veya daha uzun olabilir. Oyun çoklu sonlar sunduğu için tekrar oynanabilirlik oldukça yüksektir.
Detroit Become Human kaç yılında geçiyor?
Detroit: Become Human, 2038 yılında geçiyor. Bu dönemde, androidler insanların yerini almaya başlar ve yapay zekâ, insan haklarıyla ilgili büyük sorunlara yol açar. Oyun, bu dünyada insanlık ve androidler arasındaki gerilimleri keşfeder.
Detroit: Become Human kaç ana sonu var?
Detroit: Become Human, 3 ana son ile bitiyor. Oyuncunun kararları, bu sonlardan birine yol açar. Seçimlere bağlı olarak, androidlerin özgürlüğü, insanlıkla olan ilişkileri ve toplumsal yapının nasıl şekilleneceği değişir.
Detroit: Become Human’da Türkçe altyazı var mı?
Evet, Detroit: Become Human’da Türkçe altyazı seçeneği mevcuttur. Oyunun dil seçenekleri arasında Türkçe de bulunmaktadır, bu sayede oyuncular, oyunun hikayesini ve diyaloglarını Türkçe altyazı ile takip edebilirler.