Dragon’s Dogma 2 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  1 Ağustos 2024

Oyun

Açılışını, Honoré de Balzac’ın “La conviction est la volonté humaine arrivée à sa plus grande puissance/İnanç, insan iradesinin zirve noktasıdır.” sözüyle yapan Dragon’s Dogma 2, kendini ne kadar ciddiye aldığını ve kendisinin ne kadar ciddiye alınması gerektiğini belki de bu şekilde ifade ediyordu. Gelişmiş Pawn sistemi, Pawn’ların yakalanabilecekleri Dragonsplague hastalığı ve oyun süresince rastgele veya önceden planlı sayısız olaylar bütünüyle, oyuncuları ekran karşısına kilitleyen aksiyon rol yapma oyunu, çok sevildi. Ancak onun da bir kusuru vardı; ilk çıktığında, en güçlü sistemlere bile diz çöktürüyordu. Neyse ki Capcom, oyunculardan yükselen bu acı çığlığa kulaklarını tıkamadı ve 25 Nisan 2024 itibarıyla yeni bir yama yayımlayarak oyunun bazı sorunlarını giderdi. Peki, yapımın, güncel oyun bilgisayarlarındaki son durumu nasıl? Gelin, önce sistem gereksinimlerine bakalım, ardından oyunun sistem kullanımına dair yorumlarımızı paylaşalım.

Dragon's Dogma 2-sistem

Dragon’s Dogma 2 Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit) veya Windows 11
  • İşlemci: Intel Core i5-10600 ya da AMD Ryzen 5 3600
  • Bellek: 16 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1070 (8 GB) veya AMD Radeon RX 5500 XT (8 GB)
  • Depolama: 60 GB

Dragon’s Dogma 2 Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit) veya Windows 11
  • İşlemci: Intel Core i7-10700 ya da AMD Ryzen 5 3600X
  • Bellek: 16 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 2080 (8 GB) veya AMD Radeon RX 6700 (10 GB)
  • Depolama: 60 GB

Oyunu Açabilmeniz İçin 64-bit İşletim Sistemi Şart

Bugünün bilgisayarlarında RAM sınırlaması yaşatan 32-bit işletim sistemlerinin kullanıldığını düşünmesek de oyunun sistem gereksinimlerinde özellikle vurgulandığı için bu konudan kısaca söz etmek istedik. Windows 10 ya da Windows 11 işletim sistemleriyle gayet iyi geçinen ve özellikle belirtilmediği için sıklıkla güncellenmeyen Windows 10 işletim sisteminde de çalışabileceğini öngördüğümüz yapım, az önce de ifade ettiğimiz üzere asıl darbeyi donanım tarafında vuruyor.

En Az Altı, İdeal Olarak Sekiz Çekirdekli İşlemci Gerekli

Yayımlandığı günkü hâliyle 4K (2160p) çözünürlükte bile işlemci kullanımı çekirdek başına %80’lere çok rahat ulaşan Dragon’s Dogma 2, aynı çözünürlükte son yama sayesinde işlemci kullanımını çekirdek başına %60’lar seviyesine çekti. Minimum sistem gereksinimleri listesindeki işlemciler, artık bir hayli yaş almış donanım bileşenleri olduğu için size daha güncel donanım birimlerini içeren “canavar” gibi oyun bilgisayarlarını kullanmanızı öneriyoruz.

Sistem Gereksinimlerindeki RAM Miktarının Hakkını Veren Bir Oyun

İşletim sistemi, arka plan uygulamaları ve diğer yazılımların bellek kullanımlarının miktarı da göz önünde bulundurularak oyunların sistem gereksinimlerinde -biraz da yüksek olacak şekilde- RAM kapasitesi belirten geliştiricilerin aksine Capcom, oldukça gerçekçi davranmış durumda. Zira oyun, yüksek çözünürlükte, yüksek grafik detay seviyesinde çalıştırıldığında, sistem belleği 15,5 GB seviyesine çıkıveriyor. Bu değer, her iki sistem gereksinim listesinde de yazan 16 GB RAM’in ne kadar da isabetli bir miktar olduğunu gösteriyor.

dragonsdogma2-sistem-gereksinimleri

İşlemci Limitli Senaryoda Ekran Kartlarının Hâli Çok Üzücü

Oyunun çıkışının üzerinden neredeyse iki ay kadar bir süre geçmiş olmasına rağmen Capcom’un bir türlü çözemediği sorunların başında, işlemci limitli senaryoda oyunun, 1080p ve 1440p çözünürlüklerde ekran kartından tam olarak yararlanamaması var. Bu, Dragon’s Dogma 2 özelinde, işlemcinin darboğaz yapması anlamına gelmiyor, ortada ciddi bir optimizasyon ve ekran kartı kullanamama durumu mevcut. Hatta durum öylesine vahim ki elinde GeForce RTX 4090 gibi ekran kartı olanlar bile oyun esnasında 50-60 fps değerlerini ancak tutturabiliyor ve bu süreçte bile stutter/tekleme sorunlarından şikâyet ediyorlar.

Resmî Sistem Gereksinimlerinde Depolama Bilgisi Yok

Yayımladığı oyunların sistem gereksinimlerini inceden inceye hazırlayan Capcom’un, Dragon’s Dogma 2’nin gereksinim listesini hazırlarken depolama gereksinimlerini yazmamakla neyi murat ettiğini tam olarak bilemiyoruz ama oyunun, diskinizde 60+ GB yer kapladığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Eğer güçlü bir oyun bilgisayarınız varsa ve yapımı, çeşitli özellik ve path tracing modlarıyla oynamak gibi bir hayaliniz varsa -ki denemenizi öneririz- depolama alanında fazladan alan işgal edeceğini göz önünde bulundurun.

Canavar, Ejderhalara Bile Boyun Eğmiyor

Optimizasyon sorunları, çıkışının üzerinden vakit geçmiş olmasına rağmen henüz düzeltilmese ve Dragon’s Dogma 2’nin kâğıt üzerinde normal sayılabilecek sistem gereksinimleri, pratikte epey tat kaçıran donanım kullanımına dönüşse de bu durum, “Canavar”ı asla etkilemiyor. Monster tarafından geliştirilen; Abra, Tulpar ve Semruk oyun bilgisayarları, Dragon’s Dogma 2 başta olmak üzere yeni çıkan tüm oyunları, yüksek akıcılıkta çalıştırıyor.

 

Dragon’s Dogma 2 Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  • Dragon’s Dogma 2 kaç GB yer kaplar?

    • Dragon’s Dogma 2, minimum 40 GB depolama alanı gerektirir. Güncellemeler ve ek içeriklerle birlikte bu alan artabilir.
  • Dragon Dogma 2 kaç saat?

    • Dragon’s Dogma 2’nin ana hikâyesini tamamlamak ortalama 40-50 saat sürer. Yan görevler ve keşiflerle birlikte bu süre uzayabilir.
  • Dragon’s Dogma 2 MMORPG mi?

    • Hayır, Dragon’s Dogma 2 bir MMORPG değildir. Tek oyunculu bir aksiyon rol yapma oyunudur ve çevrimdışı oynanır.
  • Dragon Dogma 2 Türkçe var mı?

    • Evet, Dragon’s Dogma 2, Türkçe dil desteği sunmaktadır. Oyuncular, oyunu Türkçe olarak oynayabilirler.
Paylaş: