Büyüyünce Pilot Olamayanlar Üzülmesin: En Kapsamlı “Flight Simulator” Oyunları

Monster Notebook  15 Haziran 2020

Oyun

Belki, gazetelerin verdiği karton uçak maketlerini hazırlarken günün birinde başarılı bir pilot olacağınızın hayalini kuruyordunuz. Belki de bir zamanlar TRT’de gösterilen, Hava Kurdu adlı dizi ve dizinin akıllara kazınan motive edici müziğiyle, hava araçlarına karşı merak saldınız. Şayet pilot olamadıysanız ve hayalinizdeki hava araçlarını, bugüne dek kullanamadıysanız üzülmeyin. Çünkü, bazıları sanal gerçeklik destekli pek çok uçuş simülasyonu bulunuyor ve pilot olma hayalinizi, dijital dünyada gerçeğe dönüştürmeniz, bu yapımlarla gayet mümkün.

X-Plane 11

Gerek uçakların tasarımları ve kaplamalarıyla gerekse kokpit içi unsurların detaylılığıyla öne çıkan yapım, uçuş simülasyonu kavramının tam karşılığı. Satın aldığınızda indirebileceğiniz birçok küresel manzara paketi bulunsa da dünyanın önde gelen havaalanlarını kullanmak isterseniz, bu paketleri ayrıca satın almalısınız. X-Plane 11’in sanal gerçeklik başlıklarını desteklediğini ekleyelim.

Microsoft Flight Simulator X

Microsoft’un yeni Flight Simulator oyunu gelene kadar yaşı biraz ilerlemiş olan Microsoft Flight Simulator X ile pratik yapmanızda yarar olabilir. Toplam tutarı 10 bin liraya yaklaşan üç yüze yakın eklentiyle zenginleştirilen yapımı, güçlü bir bilgisayara sahip değilseniz kesinlikle kaçırmayın.

Take on Helicopters

Kendilerini daha çok ARMA serisiyle tanısak da Bohemia Interactive “Take On” serisi simülasyon oyunlarıyla da bu türe meraklı olan oyuncuları yakalıyor. Neredeyse on yaşında olmasına karşın grafik, detaylılık, gerçekçilik ve kontrol açısından bugün bile güncelliğini koruyan Take on Helicopters, helikopter meraklıları için harika bir alternatif.

DCS World

Battlefield serisindeki it dalaşları sizi kesmiyor, daha gerçekçi ve kapsamlı hava kapışmalarına dâhil olmak istiyorsanız, Steam’de de bir sürümü bulunan DCS World tam size göre. Hem uçak hem de helikopter açısından epey geniş bir kütüphaneye sahip yapımda, hava araçlarını kontrol etmek ve hatta havalandırmak için onlarca sayfa doküman okumanız gerekebilir. Yalnız yapımın önerilen sistem gereksinimleri içerisinde NVIDIA GeForce GTX 1080 gibi bir ekran kartı var, donanım hazırlıklarınızı buna göre yapın.

Aerofly FS 2 Flight Simulator

Son derece gerçekçi grafikler eşliğinde bulutlar arasında süzülürken kara parçalarını ya da şehirleri, kilometrelerce yüksekten izlemenin nasıl bir his olduğunu merak ediyorsanız, Aerofly FS 2 Flight Simulator’ı tecrübe etmelisiniz. Ayrıntılı modellenmiş üç boyutlu uçak ve helikopter kokpitleri, gelişmiş fizik motoru, gece-gündüz döngüsü, tekrar oynatma ve daha nice özellik, yapımın temel özellikleri arasında yer alıyor. Amerika ve Avrupa’daki belli başlı havaalanlarını ek paket hâlinde sunan simülasyon; Valve Index, HTC Vive, Oculus Rift gibi sanal gerçeklik başlıklarıyla birlikte Microsoft Windows Mixed Reality’yi de destekliyor.

Paylaş: