Fallout Deneyimini Sonuna Kadar Yaşayın

Monster Notebook  12 Kasım 2015

GenelHaberlerOyun

Fallout Deneyimini Sonuna Kadar Yaşayın, Yeryüzünü Yeniden Yorumlayın

Skyrim ve Fallout 3’ün yapımcıları, sizi günümüzde yapılan en tutkulu oyuna davet ediyor. Daha önce eşi benzeri olmayan bir serüvene kapılarını açan Fallout 4, Monster oyun bilgisayarları ile kusursuz bir birliktelik oluşturmaya geliyor.

Macera Boston’da Kaldığı Yerden Devam Ediyor

Zaman zaman ne zaman piyasaya çıkacağı merak konusu olan ve oyuncuların heyecanla beklediği Fallout 4, artık neredeyse raflarda yerini almak üzere. Geçtiğimiz aylarda gün yüzüne çıkan yeni videolar, karakter tasarımları ve modellemelerindeki detaylar ile adını her geçen gün biraz daha duyar olduğumuz Fallout 4, gerek oyuncular gerekse yapım şirketleri için oldukça heyecan verici olacak gibi duruyor. Her zaman kendine has bir görsel iletişim diline sahip olmuş olan Fallout serisi, bu son oyunda da retro-future tarzını tamamen koruyor.

Konusu ise yine oldukça ilginç. Nükleer bir savaştan 200 yıl sonrasını konu alan post apokaliptik bir atmosfere sahip yeni oyun, Boston’da daha önce eşi benzeri görülmemiş bir maceraya davet ediyor. Nükleer savaş çoktan bitmiş, ancak arkasında bıraktığı tahribat hala devam etmektedir. Ve yine teknolojinin insanlar üstünde kurduğu hakimiyetin izleri hala ilk günkü etkisiyle hissedilmektedir. Mutasyona uğramış farklı yaratıklar ve insansı varlıkların yanı sıra robotlar ve mekanikler ile de içli dışlı olacağımız bu yeni serüven, karakterimizin nükleer bombanın 23 Ekim 2077’de atılmasından 200 yıl sonra, Valut ismindeki bir yer altı sığınağında uyanması ile başlıyor.

Monster Oyun Bilgisayarı ile Sıradışı Fallout Deneyimini

First person view ya da third person view olarak oynanabilecek oyun, aynı zamanda görsel anlamda tam anlamıyla bir şölen sunmaya hazırlanıyor. Gerek grafik motorundaki geliştirmeler gerekse karakter tasarımlarının eski oyunlara göre gözle görülür bir şekilde iyileştirilmesi, oyuna daha önce hiç olmadığı kadar dinamik ve oynanabilir bir hale getiriyor. Açık uçlu bir dünya olmasının avantajını, mekanlardaki en küçük ayrıntıyı bile hareket ettirilebilir hale getirerek karşımıza çıkan oyun, aynı zamanda ancak güçlü bir işlemci ile oynanabiliyor. Hal böyle olunca da mevcuttaki oyun bilgisayarlarını yenilemek şart oluyor.

Beraberinde getirdiği yüksek sistem gereksinimleri ihtiyacı ile birçok oyuncuya zor anlar yaşatacağa benzeyen Fallout 4 için ise Monster oyun bilgisayarları etkin bir çözüm geliştirdi. En hızlı mobil ekran kartı modellerini, en yeni nesil işlemciler ile bir araya getirerek, kusursuz bir oyun bilgisayarı elde eden Monster, Fallout serisi tutkunları için kusursuz bir oyun deneyimi sunmayı amaçlıyor. Fokus Bilgisayar bünyesinde faaliyetlerini gösteren ve yerli bir marka olan Monster, dünya devi yazılım ve bilişim firmalarının desteğini de arkasına alarak, canavar gibi oyun bilgisayarları üretiyor. Abra, Semruk, Tulpar gibi Türk Mitolojisi’ndeki canavarlardan esinlenerek hazırlanmış modellerin her biri, farklı avantajları ile öne çıkıyor.

Paylaş: