Frostbite Engine ile Geliştirilen 5 Başarılı Oyun

Monster Notebook  12 Mart 2020

VLOG

Geliştirdiği oyunları, oyuncular için görsel ve işitsel açıdan güçlü bir macera deneyimleme aracı olarak değerlendiren oyun stüdyoları, en iyi oyun tecrübesini sunmak adına kimi zaman kendi oyun motorlarını kullanma yoluna gidebiliyor. 2006 yılında Electronic Arts çatısı altına giren ve daha önce hazırladığı pek çok yapımla adını dünya çapında duyuran Digital Illusions, yeni adıyla DICE tarafından geliştirilen Frostbite da en iyi oyun deneyimini yaşatmak üzere geliştirilen, güçlü bir oyun motoru.

İlk sürümünden itibaren sunduğu görsellerle olduğu kadar yıkılabilir çevre unsurlarıyla da adından söz ettiren oyun motoru, çok katmanlı ve değişik seviyelerdeki seslerin, gerçekçi şekilde duyulabilmesini de mümkün kılıyor. Dilerseniz gelin, Frostbite Engine’ın farklı versiyonlarıyla geliştirilen beş başarılı oyuna birlikte göz atalım:

Battlefield 3 – Frostbite 2

Harika başlayıp zaman içerisinde eski havasını kaybeden, hatta F2P versiyonları bile yayınlanan Battlefield serisinin, birçok oyuncuya göre en iyi oyunu olan Battlefield 3; ilgi çekici hikâyesi, aksiyon dolu nefes kesici sahneleri ve tabii ki göz alıcı grafikleriyle unutulmaz bir yapımdı. Depremlerle yıkılan binalar ve alt üst olan yollar, güçlü silahlarla enkaza çevrilebilen şehir meydanları, oyunun gerçekçiliğini katbekat artırıyordu.

Dragon Age: Inquisition – Frostbite 3

Eski hâlinden eser kalmayan BioWare’in yarattığı son yıldız oyun, şüphesiz Dragon Age: Inquisition’dı. Muhteşem grafikler yaratan Frostbite 3 oyun motorunu arkasına alan ve gerek ara sahneleriyle gerekse oyun içi bölümleriyle sizi tadına doyulmaz bir aksiyon/RPG şölenine davet eden oyunun senaryosu da son derece güçlüydü. Senaryo yazarının, Baldur’s Gate 2 ve Star Wars: KOTOR gibi efsanelerde imzası bulunan David Gaider olması bunda etkiliydi.

Battlefield V – Frostbite 3

Yola, İkinci Dünya Savaşı temasıyla başlayıp zaman içerisinde modern zamanlara, geleceğe ve Birinci Dünya Savaşı’na uğrayan Battlefield serisi, şimdilik son oyunu Battlefield V ile başlangıç noktasına döndü. Hikâye anlatım tarzıyla takdir toplayan Battlefield 1’in izinden giden yapım, güncellenmiş Frostbite 3 oyun motoruyla, dünyanın ilk ray tracing destekli oyunu olma unvanını da kazandı.

FIFA 20 – Frostbite 3

Birçok farklı oyun türünde kullanılabilen Frostbite 3, FIFA 17’den bu yana FIFA serisine hayat veriyor. VOLTA özelliğiyle öne çıkan ve Ultimate Team kapsamında 100’e yakın ikonik futbolcunun yer aldığı FIFA 20’de, yepyeni oyun modları ve sürükleyici bir kariyer modu bulunuyor. Oyunun göz dolduran grafikleri ve muhteşem fizik etkileşimi sayesinde futbol açlığınızı FIFA 20 ile giderebilirsiniz.

Need for Speed Heat – Frostbite 3

Yarış oyunu türünde seçeneklerin artması ve aslında biraz da EA’in hatalı kararları nedeniyle birçok oyuncunun gündeminde kendine yer bulamayan NFS Heat, Frostbite 3’ün sunduğu tüm nimetlerden yararlanıyor. Her zamanki gibi bir senaryo modu bulunan ve uçsuz bucaksız alanlarda, gündüzleri legal, geceleri ise illegal yarışlarda asfaltları ağlatabileceğiniz oyunun, NFS Payback’ten daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Paylaş: