“Gears of War 4” Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Önemli Detay

Monster Notebook  7 Kasım 2016

HaberlerOyun

The Coalition Oyun Stüdyosu tarafından geliştirilen Gears of War 4, serinin tutkunlarına özel sürprizlerle geliyor. Engine 4 hareket mekaniği, gelişmiş cover savunma dinamikleri, vurulan yaratıkların görkemli bir şekilde parçalanışı ve çoklu oyun modları gibi ayrıntılar, oyunun dikkat çekici noktaları arasında yer alıyor. Bu ayrıntıların yanı sıra; oyuna başlamadan önce bilmenizde fayda olan ve serinin diğer oyunlarından farklılık gösteren 10 detayı sizler için derledik.

1) Değişen Sera Gezegeni ve Yeni Düşmanlar

Gears-of-War-Ultimate-Edition-preview-screens-06

Locust Horde savaşlarının ardından 25 yıl geçiyor ve güç dengeleri Horde ordularının lehine dönmeye başlıyor. COG Koalisyon güçleri, şehirde üst düzey önlemler alarak azalan insan ırkının tekrar güç kazanması için elinden geleni yapıyor. DeeBee ve Swarm gibi yeni nesil düşmanlar ise, kanlı mücadeleyi daha da içinden çıkılmaz bir hale getiriyor.

2) Eğlenceli Yeni Karakterler

8piUrg3Pb5QwptDGByVgpb (1)

Tahtı babası Marcus Fenix’den devralan JD Fenix, oyunun baş karakteri olarak öne çıkıyor. Geri dönüş hikayeleri ile efsane Marcus Fenix’in de kulakları bolca çınlatılıyor. JD’nin en önemli yardımcıları rolünü ise, Delmont Del Walker ve Kate Diaz üstleniyor.

3) Göz Alıcı Flashback Dönüşler

jt9eduJTR4XvJ2cMKCUVgZ

İlk üç oyunda yaşanan olayları ve efsanevi savaş sahnelerini eski kahramanların gözünden tekrar izleyebilmek mümkün oluyor. Bu başlangıç senaryoları özellikle, Gears of War 4’ü ilk defa deneyecek olan oyun severlerin yüzünü güldürmeyi başarıyor.

4) “Drop shot” ve “Buzz Kill” Silahları

jd_dropshot

Gears of War 4 oynarken sıklıkla kullanmak isteyeceğiniz “Drop shot”, serinin önceki oyununda bulunan digger silah modeline son derece yakın özellikler taşıyor. “Buzz Kill” ise geçtiği her yeri keserek yok ediyor. Bu silah özellikle, üzerinize gelen ufak canavarları yok etmek için ideal bir seçenek sunuyor.

5) Yakın Mesafede Göze Göz Dişe Diş Mücadeleler

3048302-oscar_knife_execution

Gears of War 4’te artık düşmanınızı öldürmek için sadece ateş etmeniz gerekmiyor. Silah üzerinde yer alan testere, bıçak ve kamalarla etkileyici hamleler yapabiliyorsunuz. Ayrıca, siper arkasındaki düşmanınızı kendinize doğru çekerek de yok edebiliyorsunuz.

6) Engine 4 Hareket Mekaniği ile Uyumlu “Cover Shooter” Özelliği

gears4_screenshot_kait_db_combat

Gelişmiş “Cover Shooter” özelliğini ilk kez kullanan video oyunlarından biri olan Gears of War, serinin son oyununda da etkileyici aksiyon sahneleri ile FPS tutkunlarını büyülemeyi başarıyor. Oyunda, siper edindiğiniz yerin çevresindeki düşmanları, doğrudan kendinize doğru çekerek etkisiz hale getirebilmeniz de mümkün oluyor.

7) İnsan-Robot Rekabetine Dayalı Multiplayer Oyun Seçeneği

Gears of War 4 Drone Battle

Gears of War 4 Multiplayer oyun modu hiç şüphesiz bu serinin en önemli ayrıcalıkları arasında yer alıyor. En fazla beş oyuncu ile takım kurabilen online senaryolarda, takımdaki her karakterin kendine özgü fonksiyonları bulunuyor. Horde formülü ile dengelenen takımınıza; bir keskin nişancı, bir ağır silah uzmanı, defansif kurgunuzu etkileyecek bir mühendis ve iki savaşçı seçebiliyorsunuz.

8) Gelişmiş Oyun Kurgusu ve Yapay Zeka

Gears4_PAX_horde_Sniper

Yan karakterler sadece yanınızda koşup yaratıkları etkisiz hale getirmenize yardımcı olmuyor. Örneğin; mühendis, kuleleri ve arızalanmış silah sistemlerini yeniden işlevsel hale getirebiliyor. Keskin nişancı, uzak mesafedeki yaratıkları indirerek önünüzü açıyor. Aynı zamanda, yan karakterler görüp görebileceğiniz en iyi kooperatif senaryo işleyişinin de temellerini oluşturuyorlar. Bu durumun, düşmanlarınızın size karşı örgütlenişinde de benzer bir şekilde işlediğini söyleyebiliriz.

9) Yenilenen Aksiyon – Sinematik Geçişler ve Adrenalin Dolu Anlar

maxresdefault

GOW 4’de savunma yapmadan ve doğrudan açığa çıkarak düşmanları elemine etmek ise neredeyse imkansız. Özellikle zorluk derecesi yükseltildiğinde, siperler arası geçiş yaparak ilerleyebilmek için, düşman güçlerini hızlı bir şekilde imha etmek gerekiyor. Gears of War 4’e başlanılan ilk andan itibaren yaşayacağınız aksiyon – sinematik geçişler, benzersiz bir oyun deneyimine davetiye çıkarıyor.

10) Üst Düzey Grafik Detaylar

GEARS OF WAR 4 (3)

Şunu da hatırlatmak gerekiyor ki, Gears War 4’un grafik detayları serinin diğer oyunlarına kıyasla daha komplike bir hal alıyor. Animasyon geçişleri ve çoklu karakterler nedeniyle, yeni nesil ekran kartı, işlemci ve ramlere sahip olan bilgisayarlara ihtiyaç duyuluyor. Hiç üzülmeyin çünkü, üst düzey oyun deneyimi için geliştirilen Abra, Tulpar ve Semruk serisi Monster Gaming laptoplar, bu harika oyunu en üst grafik ayarlarında, yüksek çözünürlük ve fps değerleri ile akıcı bir şekilde oynayabilmenize olanak tanıyor.

Paylaş: