Gears of War 4 ile Aksiyon Kaldığı Yerden Sürüyor

Monster Notebook  5 Ekim 2016

HaberlerOyun

Üçüncü şahıs kameralı aksiyon oyunlarına bambaşka bir boyut katan ve tansiyonu bir an olsun düşmeyen Gears of War serisinin son oyunu Gears of War 4, tanıdık yüzlerle yeniden konuğumuz oluyor.

Xbox 360 oyun konsoluna ve bir yıl sonra PC’ye çıkmasının ardından sonraki oyunlarında PC platformunu ziyaret etmeyen Gears of War serisi, bu platformdaki sessizliğini bir süre önce çıkan ve orijinal oyunun remastered sürümü olan Gears of War: Ultimate Edition ile bozmuştu. Microsoft’un Xbox One ve Windows 10’u, yeni geliştirilen oyunlar için ortak platform olacağını duyurmasının değerlendirmesinin ardından PC için de çıkacağı belirtilen Gears of War 4 bakalım nasıl bir macera vadediyor?

Ben Fenix… Marcus Değil James Dominic Fenix

Gears of War 3’ün 25 yıl sonrasında geçen oyunda insanlık, Locust’lardan kendini kurtarıp yeniden toparlanmaya ve çoğalmaya başlamışken Sera gezegeninin mevsimlerinde ciddi bir anomali meydana geliyor. Imulsion’ın etkileriyle iyice kötüleşen Sera, bir de Locust benzeri yaratık ırkı olan Swarm’un gizli istilasına uğrayıp bu kötücül topluluğun bütün insanlığı sinsice kaçırmasının ardından hikaye başlar. Kait Diaz ve Del Walker’ı da yanına alan ana karakterimiz, Swarm’a karşı mücadele ederken, bir yandan da gerçek anlamda berbat olan hava koşullarına karşı da direnmesi gerekir.

unnamed

Marcus Fenix’le oynamaya alışanlar için hemen belirtmemiz gerek, oyunda yönettiğimiz karakter üçlemenin aksine bu defa Marcus’un oğlu JD Fenix. Gerçi sadece görünüş olarak değil olaylar karşısında verdiği tepkilerden tutun da çatışmalar sırasında siperler arası geçişlerinde bile Marcus’tan izler taşıyan JD, Marcus’un yokluğunu size pek de hissettirmeyecek.

Düşmanlara Ateş Ederken Barikatları da Unutma

Gears of War serisine ucundan kıyısından bulaşanların herhangi bir şekilde yadırgamayacakları oyun, klasik GoW ekipmanları ve oynanışına sahip. GoW: Judgement’ta hafiften ara verilen siper sisteminin gayet sıkı bir dönüş yaptığı oyuna bir miktar da taktik öğeleri eklenmiş durumda. Oyundaki boğucu ve yoğun fırtınalı atmosfer, düşmanların aleyhine kullanabileceğiniz bir silah adeta. Şöyle ki, fırtınalı hava dolayısıyla bomba atarak ya da normal tüfeklerle ateş ederek indiremediğiniz düşmanları, fırtınadan destek alıp çevredeki objelerle ya da bombalarınızı alternatif şekillerde göndererek yok edebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra öldürücü etkisi olan gökten gelen elektrik akımlarından da çeşitli yöntemlerle kurtulmanız gerekiyor. Bir de unutmadan, Windflare gördüğünüzde mümkün olduğunca uzaklara kaçın, zira başka bir ölümcül doğa olayı da Windflare.

Elektrikli testerenin hafif evrimleşmiş hali olan Buzzkill’den EMBAR’a, Dropshot’tan Tri-Shot’a kadar çok sayıda yeni silahla gelen oyunda Sera’nın farklı katmanlarını dolaşarak irili ufaklı ve elbette devasa Boss’lu düşmanlara karşı çarpışacaksınız. Kozmetik açıdan GoW: Judgement’tan biraz daha iyi olan Gears of War 4, tüm bu grafik ve fizik hesaplamaları için fena olmayan bir sisteme ihtiyaç duyuyor. Bu noktada, Monster’ın birbirinden güçlü oyuncu laptoplarından dilediğinizi edinerek oyunu 4K çözünürlükte ve en yüksek grafik ayarlarında akıcı olarak oynayabilirsiniz.

Paylaş: