Geçmişten Günümüze Gears of War Serisi

Monster Notebook  12 Haziran 2020

Oyun

Dünyaya benzeyen bir yapıya sahip Sera gezegeni, insanlığın son umududur. Hayatta kalan medeniyetler, birbirleriyle mücadele etseler de bir süre sonra bu kavgaları unutup asıl soruna, Locust Sürüsü’ne odaklanmak zorunda kalırlar. Zira Locust, ortaya çıktıktan 26 saat sonra insanlığın çeyreğini hayattan koparıp alır.

Son birkaç aydır adı, Steam’e rakip olarak açtığı oyun satış platformu nedeniyle kimileri tarafından olumsuz şekilde anılsa da Epic Games’in Unreal serisinden sonra ortaya koyduğu en esaslı iş, Gears of War serisi oldu. Arkasına Microsoft gibi bir devi alan ve seriyi büyük oranda Xbox platformuna münhasır hâle getiren Microsoft’un ses getiren serisi, geçmişten günümüze nasıl gelmiş, birlikte göz atalım.

Gears of War – 2006

Locust Sürüsü’nün saldırılarından babasını kurtarmak için attığı adım neticesinde hapisle cezalandırılan eski COG (Coalition of Ordered Governments) askeri Marcus Fenix, ilk oyunda yönettiğimiz karakterdi. Çevre tasarımıyla buram buram Unreal Tournament kokan, buna karşın saldır/saklan mekaniklerinin çok iyi yedirildiği yapımda kapıları tekmeleye tekmeleye açıp dev bölüm sonu canavarlarıyla kapışıyorduk. İlk defa 2006 yılında yayımlanan oyun, 2015 yılında tamamen yenilenmiş grafikleriyle “Ultimate Edition for Windows 10” olarak yeniden yayımlandı.

Gears of War 2 – 2008

İlk oyunun altı ay sonrasında geçen oyunda bu defa Locust Sürüsü ile daha zorlu bir mücadele yapılması gerekiyordu zira Locust’a karşı kullanılan ölümcül silahlar, insanlığın sağlığını tehdit eden ölümcül bir hastalığa neden olmuştu. Marcus Fenix başta olmak üzere diğer tüm tanıdık karakterlerin yer aldığı yapım yüksek puanlar alırken 5 milyon kopya satarak ilk oyunun 5,8 milyonluk satışına yaklaştı.

Gears of War 3 – 2011

Cliff Bleszinski’nin Epic Games’den ayrılmadan önce tasarımcılığını yaptığı son oyun olan Gears of War 3, insanlığın son kalesi Jacinto’nun ortadan kaldırılmasının iki yıl sonrasında geçiyordu. 3D destekli televizyonlar için Stereoscopic 3D özelliği sunan yapım, GoW serisinin dünya çapında çok sevildiğini de satışlarıyla gösterdi. Zira oyun ilk haftasında 3 milyon kopya satarak o dönem en çok satan ikinci oyun unvanını kazandı.

Gears of War: Judgment – 2013

Epic Games’in, Painkiller serisinden tanıdığımız People Can Fly ile birlikte geliştirdiği numarasız ilk Gears of War oyunu, yapısal açıdan önceki oyunlardan büyük farklılıklar içermiyordu. Ancak oyunda yönetilen karakterin değişmesi, oyuncular tarafından pek olumlu karşılanmadı. Bu durum, doğrudan doğruya satışlara yansıdı ve oyun, toplamda 1 milyonun üstünde satış yaptı.

Gears of War 4 – 2016

Serinin, eski Epic Games çalışanı Rod Fergusson’un başında bulunduğu, Kanadalı The Coalition’a teslim edildiği ilk oyunu Gears of War 4 oldu. Üçüncü oyunun 25 yıl sonrasını konu alan ve bu defa Swarm adı verilen yepyeni düşmanlarla COG ekibini karşı karşıya getiren yapımda baş kahraman, Marcus Fenix’in oğlu J.D. Fenix’ti. Oyun PC platformuna da çıktı, iyi puanlar aldı ve 2,6 milyonluk satışla Xbox One platformunun en çok satan oyunları arasına girdi.

Gears 5 – 2019

Serinin geri kalanından farklı hâle getirilen adına karşın hem satış sayıları hem de Xbox Game Pass’in en büyük çıkış yapan oyunu olmasıyla adını oyun tarihine yazdıran yapım, çıktığı yıl üç önemli ödülü de kazanmayı başardı. Bizlere, karlı buzlu alanlarda savaşma imkânı tanıyan ve senaryo gereği birden fazla karakteri yönetilebildiğimiz Gears 5, bugün hâlâ yepyeni online içeriklerle destekleniyor.

Paylaş: