GTA 6 Eğlence ve Sosyal Aktiviteler: Komplo Teorileri

Monster Notebook  9 Mart 2024

Oyun

Bir açık dünya aksiyon oyunu düşünün. Bu oyunda; arkadaşlarınızla dans edebiliyor, kız arkadaş edinip onları yemeğe çıkarabiliyor, araç yarışlarına katılabiliyor, fitness yapabiliyor, fotoğrafçılıkla ilgilenebiliyor, grafiti yeteneklerinizi şehrin dört bir yanında sergileyebiliyorsunuz. Bunları ve daha fazlasını yapabildiğiniz bir oyun var aslında, Grand Theft Auto: San Andreas. Rockstar Games’in muhtemelen “Oyuna daha fazla neler ekleyebiliriz?” sorusuna yanıt vere vere aşılmaz bir başyapıta dönüştürdüğü San Andreas sonrasında hiçbir GTA oyununda bu denli detaylar yer almadı. Ancak GTA V sonrası -GTA: Online’dan gelen paraların da katkısıyla belki- uzun yıllar sessiz kalan Rockstar Games’in, yeni GTA oyunu, GTA 6’da eğlence ve sosyal aktivitelerin dozunu yüksek tutacağı konuşuluyor. Öyle ki oyuna eklenecek etkinliklerin, San Andreas’ı gölgede bırakması bile olası. Dilerseniz gelin, çeşitli mecralarda konuşulan fakat henüz doğrulanmayan etkinlik söylentilerine göz atalım.

GTA 6’daki Spor Etkinlikleri İçin Biraz “İdmanlı” Olmak Gerekebilir

Oyuncuların nabzını en iyi şekilde tutan oyun şirketlerinden Rockstar Games’in, Red Dead Redemption 2 sonrasında topladığı veriler arasında, oyuncuların, ana hikâye modunu bir yere kadar ilerletip Arthur Morgan’ı dağa tepeye götürerek türlü çeşitli aktivitelerle uğraştıkları bilgisinin olduğunu düşünüyoruz. Buradan hareketle şirketin, GTA 6’da da benzer bir senaryo dışı etkinlik patlaması yapacağına kesin gözüyle bakıyoruz. Zira oyuncular, kendilerini bekleyen harika bir hikâye olsa da özgürce oyunun içindeki diğer etkinlikler ve mini oyunlarla vakit geçirmeye de bayılıyor. Peki, söylentilere göre GTA 6 içinde ne gibi spor etkinlikleri bizleri bekliyor?

Triatlon: GTA V’te katıldığımız triatlonun daha modern ve etkileyici bir versiyonunun, GTA 6’da da yer alması bekleniyor. Yüzme, bisiklet sürme ve koşu gibi farklı sporları içeren triatlon yarışları için hangi karakterin, nasıl seçileceği ise şimdilik belli değil.

Yer Altı Kafes Dövüşü: Pek yer altında olmasa da sokak/kafes dövüşü konusu, Cyberpunk 2077 gibi birçok oyunda kullanılsa da GTA için oldukça yeni bir alan olacak gibi duruyor. Sokak ve kafes dövüşlerinin, oyuncuların, dövüş becerilerini test edebilecekleri ve kazanmaları hâlinde para elde edebilecekleri etkinlikler arasına girebilir.

Basketbol: GTA: San Andreas’ı bitirip basketbol oynamayı unutan ya da oyunda basketbol oynanabileceğini bilmeyen oyuncular olduğunu tahmin ediyoruz. Yeni GTA oyununda yer alması beklenen sokak basketbolu maçları veya düzenlenmiş turnuvaların, oyuna ayrı bir boyut kazandıracağı kesin.

Tenis: Bir GTA V klasiği olan tenis maçlarının da GTA 6’da geri dönebileceği söyleniyor. Lateral epikondilit olmamaya gayret göstermek önemli.

Golf: GTA: Vice City’de adamımız Tommy’ye golf kıyafetleri giydirsek de anımsayacağınız üzere ona golf oynatmamız pek mümkün olmamış, bunun yerine golf oynayan birini ebediyete intikal etmesini sağlamıştık. Neyse ki GTA 6, Vice City’de golf oynama ukdemize derman olacak gibi görünüyor.

GTA 6’daki Sosyal Aktivitelere Kendinizi Şimdiden Hazırlayın

Çok büyük ihtimalle GTA serisinin en geniş ölçekli haritasında, en çılgın maceraları yaşayacağımız GTA 6’da sosyal aktivitelerin dolu dolu olacağını tahmin etmek zor değil; en azından söylentiler, aşağıda sıraladığımız etkinliklerle vakit geçirebileceğimize işaret ediyor.

Balıkçılık: Bir göl ya da deniz kenarında kendi hâlimizde rahatlayıp doğayla iç içe olabileceğimiz balıkçılık etkinlikleri, yüksek olasılıkla GTA 6’da bizleri bekliyor.

Çete Savaşları: GTA: San Andreas’ın en eğlenceli yanlarından biri olan çete savaşlarının GTA 6’da dönebileceği düşünülüyor. Nasıl bir arka planı olur, kimlerle nasıl husumet hâlinde bulunuruz, bunu şimdiden bilmemiz mümkün değil ama bildiğimiz bir şey var, o da çete savaşlarını çok özlediğimiz.

Spor Salonları: Bir GTA oyununda yönettiğimiz karaktere amino asit takviyesi yapıp biceps ve triceps kaslarını geliştirmeyeli hayli uzun zaman olmuştu. Tabii ağırlığı kaldırırken nefes vermeye, indirirken de nefes almaya dikkat.

Atış Poligonları: Karakterimizin silah yeteneklerini geliştirmek ve yeni silahlar denemek için atış poligonlarında vakit geçirmemiz mümkün olabilir.

Yarışlar: Bolca modifiye edilmiş spor arabalarla sokak yarışlarına katılmak, en azından GTA 6 tanıtım videosundan anladıklarımız çerçevesinde o kadar da zor görünmüyor. Aracımızın neon aydınlatmaları ve nitrolarını hazırlayıp yarış için geri sayıma başlayabiliriz.

TV Şovları: GTA V’teki eğlenceli TV şovu görevinin daha kapsamlısı, GTA 6’da yer alabilir. Hatta oyuncuların katılabilecekleri ya da izleyebilecekleri birden fazla TV şovunun bulunabileceği konuşuluyor. Gecenin bir vakti yolda giderken karşılaştığınız sıra dışı bir olayın görgü tanığı olarak Müge Anlı ile Tatlı Sert tadında bir TV şovuna konuk olarak katılıp itiraflarınız sonrasında azılı katillerin peşinize takıldığını düşünsenize. Rockstar Games için böylesi bir kurguyu oyuna yedirmek, çocuk oyuncağı.

Oyunlarına eklediği ilginç ekstralarla bizi daima şaşırtan Rockstar Games’in, 2025’te çıkması beklenen oyunu GTA 6’yı ne gibi etkinliklerle donatacağına dair söylentiler muhtelif. Fakat bir gerçek var ki o da oyunun, yalnızca “canavar” gibi oyun bilgisayarlarında akıcı çalışacağı. Monster imzalı Abra, Tulpar ve Semruk oyun bilgisayarları, GTA 6’ya şimdiden meydan okuyor. Siz de zaman kaybetmeden bu meydan okumaya ortak olun ve gereksinimlerinize uygun bir “canavar” ile oyun yolculuğunuza devam edin.

Paylaş: