GTA 6 Karakter Özelleştirme ve Kıyafet Seçenekleri

Monster Notebook  12 Mayıs 2024

Oyun

Kendisi hakkında bu kadar az bilgi bulunup oyun gündemini bu denli meşgul eden bir başka oyun yok; tabii ki Grand Theft Auto VI’dan söz ediyoruz. Oyunun, 2025 yılı olarak öngörülen çıkış tarihi yaklaştıkça doğal olarak oyun tutkunları da yapıma dair daha fazla detaydan haberdar olmak istiyor ancak şu an için elimizde, resmî tanıtım videosunun yanı sıra çeşitli sızıntı ve dedikodulardan başka bir şey bulunmuyor. Elbette bu, GTA 6’daki karakter özelleştirme ve kıyafet seçenekleri üzerine konuşmamızı engellemiyor zira Rockstar Games’in, özellikle GTA: San Andreas’ta, neler sunduğunu ve yeni oyunla neleri geri getirebileceğini değerlendirdiğimizde, elimizde anlatılabilecek epey materyal birikiyor. Dilerseniz gelin, sözü daha fazla uzatmadan konuya derinlemesine bakalım.

Bir Tarafta Lucia, Diğer Tarafta Jason

Oyunun tanıtım fragmanından anımsayacağınız üzere GTA 6’da iki farklı karakteri yönetmemiz muhtemel görünüyor. “Muhtemel” diyoruz çünkü Rockstar’ın sağı solu belli olmayabilir ve sürpriz karakterler, oyunun seyrine göre kontrolümüz altına girebilir. Yine tanıtım fragmanında görmüş olacağınız ama belki de dikkatinizden kaçmış olabilecek bazı ayrıntılar bulunuyor; Lucia’nın saç rengi ve şekli, Jason’ın saç-sakal uzunluğunun değişmesi, hatta yüzünde tıraş kaynaklı bir yara izinin bulunması gibi. Bu detaylara değineceğiz.

Öncelikle yeni GTA oyununda, farklı boy ve vücut tiplerine sahip karakterler bulunacağını biliyoruz. Sızıntılardan öğrendiğimize göre Lucia 1,60 cm, Jason ise 1,85 cm boyunda olacak ve yine sızıntılarda, fragmanda ve resmî sanat görselinde gördüğümüzden çok daha zayıf bir Jason karşımıza çıktı. Bu noktada karakterlerin vücut tipleri değişmekle kalmayacak, aynı zamanda giysileri de vücutlarına göre gerçekçi bir şekilde deforme olacak. Böylesi bir deformasyon, şimdiye kadar en gelişmiş görseller sunan oyunlardan biri olan Alan Wake 2’de bile gerçekleşmiyordu, Rockstar’ın bu bağlamda masaya yeni bir şey getirecek olması gerçekten heyecan verici. Tüm bunların yanında ağırlık ve kas sisteminin geri döneceği olası duruyor. Lucia’nın bel kısmının bazı sahnelerde daha zayıf görünmesi ve Jason’ın, bazı sahnelerde kaslı ve fit formu dikkatlerden kaçmıyor ki bu değişkenler, doğrudan doğruya ağırlık ve kas sistemiyle ilgili.

Ustam Yanları Alalım, Üstler Kalsın

Hayatımıza GTA: San Andreas ile giren berber sistemi, GTA V ve GTA Online’da da bulunuyordu. Yine GTA VI’nın ilk tanıtım videosundan anladığımız kadarıyla berber sistemi, çok daha gelişmiş şekilde yeni oyuna entegre ediliyor. 2022 sızıntılarında Jason’ın çeşitli hâlleri görülüyor; bazen uzun saçlı, bazen kısa saçlı, bazen kirli sakallı, bazen de tamamen tıraşlı. Saçlarda ve yüz kıllarındaki bu büyüme, Jason’ın sakalıyla entegre görünüyor ve en azından GTA V’ten daha kapsamlı bir berber sisteminin sonucu olabilir. Saç ve sakal uzunluklarının değişmesi konusuna o kadar şaşırmıyoruz, zira Red Dead Redemption 2’de Rockstar Games bu konuda ne kadar ileri gidebileceklerini göstermişti. Yine videonun bir bölümünde Lucia, makyaj yapmış gibi görünüyor, başka bir bölümde ise saç rengi değişiklik gösteriyor, ayrıca saçları normalde kıvırcık olmasına rağmen ilgili kısımda at kuyruğu tarzından düz saça dönüşüyor.

Yeni GTA oyununda karakter özelleştirmesi, çeşitli giysi ve aksesuar seçenekleriyle ileriye taşınıyor. Serinin önceki oyunlarında da bulunan; Binco, Suburban ve Ponsonbys gibi farklı bütçelere hitap eden mağazaların yanı sıra GTA 6’da yeni kıyafet mağazalarına da uğrayabileceğiz. Bunun yanında yine Red Dead Redemption 2’de olduğu gibi karakterlerimizin giysileri zamanla kirlenebilecek ve bu durum görsel olarak da yansıtılacak.

Bu saydıklarımıza ek olarak; yüz dövmesi, kendine has fizik modellemeleri olan takılar, katmanlı giysi kullanımı gibi pek çok özellik GTA 6’da bizleri bekliyor. İyisi mi oyunun çıkışı yaklaşmışken siz de elinizin altındaki standart bilgisayarı emekliye ayırın ve onun yerine “canavar” gibi bir oyun bilgisayarı alın. Monster imzalı; Abra, Tulpar ve Semruk oyun bilgisayarlarının, GTA VI başta olmak üzere tüm oyunlara meydan okuduğunu unutmayın.

Paylaş: