Hayatta Kalma Esaslı Oyunlarda Yeni Bir Dönem: PUBG

Monster Notebook  11 Eylül 2017

HaberlerOyun

Hayatta kalma temalı oyunlardan artık birçoğunuza gına geldiğini tahmin ediyoruz. Bir şeyler topla, bir şeyleri craft et, sağdan soldan gelen düşmanlara karşı kendini ezdirme, bir gün daha hayatta kal şeklinde ilerleyen onlarca ama onlarca oyun var. Ancak bu tür oyunların arasından sıyrılmayı başaran ve ilginç fikirleri barındıran yapımlar da yok değil; PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS ya da bir diğer adıyla PUBG gibi…

PLAYERUNKNOWN takma adını ve Brendan Greene ismini daha önce duymuş olabilirsiniz. Battle Royale adındaki modu DayZ için hazırlayan, ardından bu modun farklı bir versiyonuna H1Z1’de yer vermek üzere Sony’yle anlaşma yapan Greene, bu defa kolları ilgili modu, çok oyunculu bir yapıma dönüştürmek için sıvadı. Aynı modun, kendi başına bir oyun hâline getirilmesi mi? Kulağa çok mantıklı gibi gelmiyor ama gelin bakalım, PUBG’nin olayı neymiş?

Ben Tek Siz Hepiniz

H1Z1’deki King of the Kill veya DayZ’deki Battle Royale modunu biliyorsanız, sistem aynen bu şekilde işliyor. Uçaktaki müstakbel katil veya maktullerle kısa süren yolculuğunuzdan sonra haritanın istediğiniz yerine paraşütle iniyorsunuz ve olaylar başlıyor.

Seçili Alanda Kal, Ölmemeye ÇalışOyundaki harita, belirli alanlardan kısıtlanmaya başlıyor ve oyun sizi sürekli o kısıtlı bölgede kalmaya zorluyor. Eğer kısıtlı alan dışına çıkarsanız, sağlığınız otomatik olarak azalmaya başlıyor. Oyunun çekişmeli olmasını ve heyecanlı hâle gelmesini de bu sağlıyor.

Silah Topla, Malzemeleri Dikkatli Kullan

Paraşütle indiğiniz alanda belirli oranda mermi ve silah bulabiliyorsunuz. Mühimmatın yanı sıra sağlık malzemeleri de var ama tüm bunları idareli kullanmanız gerekiyor. Yoksa hayatta kalmanız pek de mümkün değil.

Sorunsuz Oynanış Süreci

Modlarla düzenlenen muadillerinin aksine PUBG, geniş haritasına ve çok katılımcılı yapısına rağmen; bağlantı kopması, oyunda yavaşlama, çökme gibi sorunları asla yaşatmıyor. Çoklu oyuncu formundaki bir oyun için bunlar çok önem

Gerçekçi Atmosfer ve Grafikler

Yazı içerisinde sıklıkla bahsettiğimiz oyunların en iyi yanlarını almakla kalmayıp grafik ve atmosfer konusunda da çıtayı hayli yükselten PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS, Unreal 4 motorunu kullanıyor. Bu sayede ciddi anlamda gerçekçilik kazanan oyun, oyunda geçirdiğiniz her saniyenin daha heyecanlı ve stresli olmasını mümkün kılıyor.

Steam’in En Çok Oynanan Oyunlar Listesinde 2 Numara

Uzun süredir liderliği kimseye kaptırmayan DOTA 2’nin ardından gelen ve CS: GO, GTA V ve daha da önemlisi H1Z1: King of the Kill gibi rakiplerini sollayan PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS, 500 bini aşkın oyuncu kitlesiyle her geçen gün büyümeye devam ediyor. Henüz Erkem Erişim’de olan ve oyunculardan alınan geri bildirimlerle çeşitli yeniliklere ev sahipliği yapan oyun 2017’ye damgasını vurmayı başarıyor.

PUBG’de uzun süre hayatta kalmanız için iyi oynamanız kadar iyi bir bilgisayara da sahip olmanız gerekiyor. Yapımı yüksek çözünürlükte ve grafik ayarlarını kısmadan oynamak istiyorsanız, Monster’ın birbirinden güçlü oyuncu notebook’larından dilediğinizi edinebilirsiniz.

 

Paylaş: