Hogwarts Legacy, 2020’li Yılların En İyi Oyunu Olmaya Geliyor!

Monster Notebook  8 Mayıs 2022

Oyun

2018’de çıkan sızıntı videosu, 2020’deki resmî tanıtım videosu ve bir dolu söylenti derken 2021’de çıkmasını beklediğimiz ama 2022’ye ertelenen Hogwarts Legacy ile ilgili nihayet daha doyurucu bir video ve bilgiler bütünü ortaya çıktı. Bundan yaklaşık iki yıl önce Monster Notebook Blog sayfasında okuduğunuz “Harry Potter RPG Çıkış Tarihi ve Dedikodular” yazısını doğrular nitelikteki 14 dakikalık yeni tanıtım videosu, Hogwarts Legacy oyununun beklediğimizden de büyük bir iş olduğunu gösteriyor. Gelin, dilerseniz bu izlemeye doyamadığımız videodan aklımızda kalan veriler çerçevesinde oyun hakkında biraz daha konuşmaya devam edelim.

1800’lü Yılların Hogwarts’ına Biraz Gecikmeli Bir Yolculuk

Üzerinde çok uzun süredir çalışıldığını, son tanıtım ve oynanış videosunun 2018’de sızan videoyla büyük oranda örtüşmesi sayesinde anladığımız Hogwarts Legacy, rol yapma unsurlarının bulunduğu, açık dünya formülüne sırtını yaslayan bir aksiyon macera oyunu olacak. Geleneksel rol yapma oyunlarında olduğu gibi bu yapımda da erkek veya kadın bir karakter yaratarak 1800’lü yılların sonundaki Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’na beş yıl kadar gecikmeli olarak başlıyoruz. Buradaki beş yıllık gecikmenin nedenine dair ayrıntıların, oyunun akışı içinde aktarılacağına kesin gözüyle bakıyoruz. Kendi büyücülük yeteneklerimizin ileri seviyeye ulaşması, okula ve derslere kısa sürede uyum sağlamamıza yardım ediyor. Bu noktada Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw veya Slytherin binalarından istediğimizi seçmemiz mümkün.

Filmlerde Görmediğimiz Ayrıntılar Hogwarts Legacy’de

Rockstar Games’in Bully oyunundaki gibi bir okul hayatı yaşayacak mıyız ya da hangi oranda yaşayacağız, bunları şimdiden kestirmemiz biraz zor ancak büyü ve iksir yapmak için bazı derslere katılmamız gerekiyor. Aynı zamanda Karanlık Sanatlar’a karşı savunma gibi aslında oyunun genelinde de işimize yarayacak bilgileri, yine sınıftaki dersler aracılığıyla öğreniyoruz. Büyücülük yeteneklerimiz geliştikçe ve Hogwarts’a alıştıkça, tepeden tırnağa gizemlerle dolu Hogwarts’taki bulmacaları teker teker çözebiliyoruz. Ayrıca yine buradaki zindan ve gizli geçitleri keşfederek kendi maceramızı bile oluşturabiliyoruz. Tabii bir Harry Potter klasiği olan düelloları unutmayalım. Büyü kabiliyetlerimiz arttıkça, hünerlerimizi üzerinde deneyebileceğimiz bazı talihsiz arkadaşlarımız olacak ve onları çeşitli büyülerle alt edebileceğiz.

Hogwarts’ı mümkün olduğunca ayrıntılı ve gözlerden uzak kısımlarını bile korkutucu derecede aslına uygun şekilde dizayn eden geliştirici ekip, Harry Potter filmlerinde pek yer verilmeyen ama kitaplarında bolca betimlenen mutfak kısmını da gezilebilir hâle getiriyor. Bize de mutfakta nelerin döndüğünü ve burada kimlerin çalıştığını keşfetmek düşüyor.

Esrarengiz Seyahatler ve Büyülü Dövüşler, Oyunun Bir Parçası

Hogwarts Legacy’nin tamamı, okul yaşantısı temeline dayanıp Hogwarts’ın derinliklerindeki gizemleri çözme üzerine kurulu olsaydı bile bu bizi yeterince mutlu ederdi. Ama geliştirici ekip Avalanche, hem yaya olarak hem de uçan süpürge aracılığıyla büyücülük okulunun dışındaki mekânları da ziyaret edebilmemize olanak veriyor. Okuldaki dönemlere göre mevsimlerin değişiklik göstermesi sayesinde doğal çeşitlilik ve gerçekçilik had safhaya çıkarken kimi zaman sihir yoluyla kendi yolumuzu inşa ediyoruz kimi zamansa karşımıza çıkan düşmanlarla kapışmamız icap ediyor. Karanlık büyülere maruz kalmaları nedeniyle iyi yanları kaybolan varlıklar, Goblinler, cadılar ve kötü niyetli büyücüler ders vermemiz gereken düşmanlar kadrosunda. Büyü savaşları, çevresel unsurların da savaşlara dâhil edilebilmesiyle daha farklı bir boyut kazanabiliyor. Oyunun son tanıtım videosunda karakterin, çevredeki patlayıcı varilleri düşmanların üzerine fırlattığını görüyorduk. Bunun gibi ayrıntılar, oyunun savaş sürecinde tekdüzeleşmesini engelleyecektir. Buna bir de düzinelerce büyüyü karıştırıp kendimize has bir büyü ile savaşa katılmak gibi seçenekler de eklenince savaşların sürükleyiciliği artabilir.

Keşif yapma, looting, crafting, okul arkadaşlarıyla takım oluşturabilme, canavar sahiplenip eğitme gibi envaiçeşit oyun mekaniğine kucak açan Hogwarts Legacy, eğer sözünü tutup bu yıl, videoda gösterildiği hâliyle çıkabilirse yalnızca 2022 yılının değil 2020’li yılların en değerli oyunlarından biri olacaktır. Yapımla ilgili gelişmeleri en az sizin kadar biz de heyecanla takip ediyoruz.

Paylaş: