Yeni Monster Abra A7 Serisi ile İncecik Ekranda Maksimum Performansı Yaşayın!

Monster Notebook  25 Ocak 2019

Teknoloji

Oyuncuların yakından tanıdığı Monster Notebook, yeni Abra A7 serisi gaming laptop modelleriyle teknolojinin ulaştığı noktayı gözler önüne seriyor.

Yalnızca sunduğu performansla değil göz alıcı tasarımıyla da dikkat çeken serinin üyesi olan 17.3 inç ekranlı modeller, bataryaları da dahil olmak üzere yalnızca 2.5 kilogram ağırlığında. Ortalama bir mekanik klavyenin 1 kilogram olduğu göz önüne alındığında, RGB arka aydınlatmaya sahip mekanik klavyeli bir oyuncu bilgisayarı için bu ağırlık değeri oldukça iyi.

Monster Notebook’tan Ultrabook Kalınlığında Oyuncu Bilgisayarları

Monster Notebook, oyuncuları nasıl motive edeceğini çok iyi biliyor ve bu motivasyon unsurlarını, geliştirdiği laptopların tasarımına doğrudan doğruya yansıtıyor. Kasa ön yüzünde bulunan ışık şeridi ve klavyenin RGB arka aydınlatması, Monster Kontrol Merkezi aracılığıyla kişiselleştirilebiliyor.

Bu çarpıcı tasarımı tamamlayan unsurlardan biri şüphesiz, kasa kalınlığı. Kasa içindeki batarya, soğutucu, subwoofer gibi birimlere karşın kasanın kalınlığı yalnızca 24.75 mm. Açıkçası bu kalınlık değerlerinden sonra, ilerleyen dönemde Monster’dan ultrabook kalınlığında oyuncu bilgisayarları görürsek şaşırmayacağız.

144 Hz Yenileme Hızlı IPS Ekranla Benzersiz Oyun Keyfi

Abra A7 serisinin 17.3 inç genişlikte ekrana sahip olduğundan kısaca bahsetmiştik. Sadece 5 mm’lik çerçeve kalınlığına sahip ekranın detaylarına biraz göz atalım. Teknoloji tutkunlarının, oyun ve multimedya gereksinimleri için ideal yapıdaki ekran, IPS panelli. Bu sayede ekran, yatay ve dikey açılardan hayli geniş görüş açısı sunuyor. Renk doğruluğu ve siyah rengin gerçekçiliği konusunda iddialı olan ekranda, ışık sızıntısı sorunlarının olmaması da Abra A7 serisinin hanesine artı puan olarak yazılıyor.

Ekranın asıl öne çıkan özelliği ise tazeleme hızı. IPS panelli bir ekranla 144 Hz yenileme hızını deneyimlemenin, oyuncular için ne kadar önemli olduğunu bilen Monster, detay gibi görünen bu özelliği A7 serisinin tüm modellerine ekleyerek kesinlikle iyi bir iş yapıyor. Özellikle rekabetçi türde oyunlarla zaman geçiren oyun tutkunları, tazeleme hızının etkisini hemen hissedecekler.

Dahili Subwoofer ile Etkileyici Bir Ses Deneyimi

Monster Abra A7 gaming laptop modellerinin kasa üzerinde yer verilen bağlantı noktaları da güncel ihtiyaçlara fazlasıyla yeterli gelecek şekilde ayarlanmış. Aynı anda üç monitöre görüntü çıkışı sağlayan Mini DisplayPort ve HDMI bağlantı noktaları, yüksek hızda veri aktarımı yapan USB 3.1 portları hem sayı hem de kasaya yerleşim yerleri açısından ideal. Bunların yanı sıra Bluetooth, 802.11ac Wi-Fi, HD web kamera, oyun tutkunlarının bilgisayarlarını çok yönlü ve verimli kullanmalarına yardım ediyor.

Yerleşik mikrofon ve kulaklık çıkışının yanı sıra Sound Blaster Cinema 5 ses sistemiyle desteklenen modeller, bir adet subwoofer ve 2 Watt’lık iki adet hoparlörle, harici bir hoparlör olmaksızın etkileyici bir ses deneyimi sunuyor.

Yeni Nesil Intel İşlemci ve NVIDIA Grafik Kartıyla Muazzam Performans

Abra A7 serisi, Intel’in, düşük güç tüketimi ve yüksek performansıyla öne çıkardığı, sekizinci nesil Core i7-8750H işlemcisinden gücünü alıyor. 6 çekirdekli ve 12 iş parçacıklı işlemci, çalışma hızını 4.10 GHz frekansına kadar çıkarabiliyor. Monster Notebook’un geliştirdiği soğutma çözümü sayesinde işlemci, en yoğun yük altında bile normal sıcaklıklarda seyrediyor.

A7 serisinin üyelerinde, tercih edilen modele bağlı olarak NVIDIA’nın GeForce GTX 1050 veya GeForce GTX 1050 Ti ekran kartları bulunuyor. Sistem belleğinden bağımsız 4 GB belleğe sahip ekran kartları, Full HD çözünürlükte yeterli performans gösteriyor.

Hem işlemci hem de ekran kartının ürettiği sıcaklık, A7 serisiyle bir sorun olmaktan çıkıyor. Çünkü kasanın her iki yanında ve arka kısmındaki hava kanalları, ilgili bileşenlerden çıkan sıcak havanın, fanlar yardımıyla kasadan uzaklaştırılmasını sağlıyor.

SSD ve Yüksek Kapasiteli RAM’le Saniyeler İçerisinde Açılan Oyunlar

Serideki bilgisayarlarda RAM kapasitesi, seçilen modele bağlı olarak değişiklik gösteriyor. 8 ila 16 GB bellekle gelen modellerin bellek oranı, Monster Notebook’un çevrimiçi mağazasında dahi sunduğu özelleştirme imkanı sayesinde 32 GB’a kadar yükseltilebiliyor.

Depolama alanı noktasında da çeşitlilik sunan Abra A7 serisi; mekanik disk, SATA SSD ve M.2 SSD gibi çözümlerle oyuncuların gereksinimlerine yanıt veriyor. Hem işletim sisteminin hem de uygulama ve oyunların saniyeler içerisinde açılmasını sağlayan SSD, Abra A7 serisine ait tüm modellerde standart olarak gelerek oyun bilgisayarlarının performansını arttırıyor.

Tasarımından iç yapısına kadar her noktasıyla günceli yakalayan Monster Abra A7 serisi, incecik ekranda maksimum performansı yaşamak isteyenlerin tercihi oluyor.

Paylaş: