Keanu Reeves’li Cyberpunk 2077’ye Hazır Mısınız?
Yolu bir şekilde RPG türü oyunlarla kesişen hemen herkesin The Witcher serisinden tanıdığı ve büyük saygı duyduğu Polonyalı oyun geliştirici ekip CD Projekt RED, 12 yıllık RPG deneyimini bu defa Cyberpunk 2077 ile göstermeye kararlı. E3 2019’daki gösterim sürprizinden sonra oyunculardaki hype etkisini zirveye taşıyan Cyberpunk 2077, öyle yabana atılacak bir oyun değil. Hatta yapımın, RPG türüne bir dolu yenilik getirme ihtimâli bile var.
Masaüstü RPG Dijital RPG’ye Dikey Geçiş
Cyberpunk 2077, ilk halkası 1988 yılında çıkan ve o döneme damgasını vuran masaüstü rol yapma oyunu Cyberpunk’ın, 1990 yılında yayınlanan ikinci oyunu Cyberpunk 2020 adaptasyonu üzerine kurgulanıyor. Konusu itibarıyla Cyberpunk 2020’nin 57 yıl sonrasında geçecek olan yapımda, danışman olarak Cyberpunk 2020’nin yaratıcısı Mike Pondsmith görev alıyor. Bu durum yapımın oyuncuya esneklik sunan distopik dünyasında çok ilginç senaryo çatallanmalarıyla karşılaşılabileceği noktasında ipucu veriyor. Oyun, her ne kadar birçok RPG’de denk gelinen açık dünya unsurlarını, karakter yaratma ve geliştirme süreçlerini beraberinde getirse de arkasındaki geliştirici ekibin güçlü referansları sayesinde sıra dışı ve eşine rastlanmamış senaryo kurgusuyla, oyunculara heyecan dolu anlar yaşatacağı şüphesiz.
Ağzına Kadar Belayla Dolu Olan Altı Şehir Bölgesi
City Center, Watson, Wetbrook, Heywood, Pacifica ve Santa Domingo olmak üzere altı farklı karaktere sahip altı farklı bölgeye ayrılan Night City adlı şehirde geçecek olan Cyberpunk 2077’de, V adlı, paralı asker kontrol ediliyor. Bir RPG oyunundan bekleneceği üzere; V’nin cinsiyeti, vücut yapısı, geçmişi, yetenekleri ve daha pek çok özelliği değiştirilebiliyor. CD Projekt RED’in ustalığı sayesinde oyundaki karakter üzerinde yapılan değişiklikler, yapımın seyrini ve sonunu doğrudan doğruya etkiliyor. Bunun yanında NPC’lerle girilen diyaloglar, oyunun oynanma tarzı, şiddete dâhil olunma oranı ya da şiddetten tamamen uzak durulması da yapımın gidişatında etkili oluyor. 36 farklı sona sahip The Witcher 3’ten sonra Cyberpunk 2077’den de benzer şekilde onlarca farklı son beklemek mümkün.
Şimdiye Dek Görülmemiş Canlılıkta Bir Açık Dünya
Açık dünya türü aksiyon oyunları söz konusu olduğunda haklı olarak akıllara öncelikle Grand Theft Auto V geliyor. Ancak Cyberpunk 2077, açık dünya konusunda GTA V’i bir hayli zorlayacağa benziyor. Kullanılabilen kara taşıtları, seyahat amacıyla binilebilen hava araçları, sürekli akış hâlinde olan kara ve hava trafiği, oyun dünyasında yaşadıklarını hâl ve hareketlerinden gösteren NPC’ler, Night City’nin neonlarla çevrili karanlık atmosferinin oyuncular için cezbedici bir açık dünya deneyimi olacağını gözler önüne seriyor. Gözler önüne sermek demişken yapım, REDengine 4 ile geliştiriliyor ve Cyberpunk 2077’nin, ray tracing teknolojisini en iyi yansıtan oyunlardan biri olması bekleniyor. E3 2019’da gösterimi yapılan demo, bazı basın mensupları tarafından CGI sanılsa da oyun motorunun gerçek zamanlı bir gösterimiydi. Hatta ekipten Alvin Liu, gösterimin 1080p çözünürlükte ultra detay ayarlarında, ray tracing etkin durumdayken yapıldığını, ekran kartı olarak da NVIDIA GeForce Titan RTX modelinin kullanıldığını vurguluyor.
Adı Siberpunk ile Özdeşleşen İsim Keanu Reeves Cyberpunk 2077’de
Şu sıralar “John Wick 3: Parabellum” ile sinema tutkunlarına adrenalin dolu anlar yaşatan ve 1995 yılında yayınlanan “Johnny Mnemonic” ile siberpunk dünyasına adım atan Keanu Reeves, “The Matrix” serisi ve Philip K. Dick uyarlaması “A Scanner Darkly”den sonra siberpunk dünyasına geri dönüyor. Cyberpunk 2077’de yönetilen V adlı karaktere çeşitli noktalarda yardım edecek ve senaryo içinde kilit rol üstlenecek olan Reeves’in karakteri, yapımı merakla beklemek için hayli önemli bir neden.
16 Nisan 2020 tarihinde yayınlanacağı duyurulan Cyberpunk 2077, güçlü kurgusu ve harika görselleriyle oyuncuyu, kendi siberpunk dünyasında onlarca saatlik bir maceraya davet ediyor.