Kesintisiz Oyun Keyfi için Monster Abra A5 V10.1 Oyun Bilgisayarı

Monster Notebook  2 Mart 2017

Genel

Bilgisayar oyunlarıyla içli dışlıysanız ve son çıkan oyunları sorunsuz bir şekilde oynamak istiyorsanız Monster’ın oyuncular için özel olarak piyasaya sürdüğü bilgisayarlardan biri mutlaka size göre!

Bilgisayar teknolojileri konusunda dünyada çıkan bütün teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Monster, Abra A5 V10.1 modelinde kullandığı 7. Nesil Kaby Lake işlemci ve nVIDIA GeForce GTX 1050 ekran kartı ile oyun oynama deneyimini bambaşka bir boyuta taşıyor. Cihaz, 15.6 inçlik 1920×1080 çözünürlüğe sahip Full HD IPS mat LED ekranı ile görüntü kalitesi açısından da çok üst düzey bir kullanıcı deneyimi vadediyor.

Abra A5 v10.1 her ne kadar oyun bilgisayarı olarak anılsa da, üstün grafik özellikleri ve işlemcisi sayesinde yoğun işlem gücü gerektiren; video düzenleme, grafik tasarım ve programlama gibi işlerinizi de rahatlıkla yapmanıza olanak sağlıyor.

Son Nesil İşlemcisi ve Üst Düzey Grafik Özellikleriyle O Tam Bir Canavar

Intel’in i7 7700HQ olarak piyasaya sürdüğü 7. Nesil Kaby Lake işlemcisi, hızlı DDR4 bellek desteği sayesinde; çoklu uygulama, veri işleme ve optimum verimlilik gibi bilgisayarların olmazsa olmaz işlemlerini bambaşka bir noktaya taşıyor. 2.8 GHz temel frekansa sahip olan işlemci, Turbo Boost devreye girdiği zaman 3.8 GHz hıza kadar çıkabiliyor. Bu da en karmaşık ve en yoğun veri işlemi gerektiren işlerinizi rahat bir şekilde yapmanıza olanak tanıyor.

Abra A5 V10.1’i canavar yapan bir diğer etmen de NVIDIA’nın son nesil ekran kartlarından olan nVIDIA® GeForce® GTX1050 128-Bit DX12. Bu ekran kartı sayesinde bir laptoptan bekleyebileceğiniz her şeyi fazlasıyla alacağınıza emin olabilirsiniz. Önceki nesil ekran kartlarına nazaran %40 daha fazla performans sunan GTX1050, sizi asla yarı yolda bırakmıyor. 4GB GDDR5 belleğe sahip olan bu ekran kartı ile üst düzey grafik özelliklerine sahip oyunları gönül rahatlığıyla, hiçbir takılma yaşamadan oynayabilirsiniz.

Cihaz, 8 GB DDR4L 2133 MHz hızındaki bellekler ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Cihazın içinde bulunan 256 GB M.2 sata SSD sabit diski, saniyede 560 MB okuma ve 520 MB yazma hızı sunuyor. Ayrıca 2 MP HD kamerası bulunan bilgisayar; 2 adet USB 2.0 portu, 2 adet USB 3.0 portu ve 1 adet de USB 3.1 portu barındırıyor. Ürünün, aydınlatmalı klavyesi, karanlık ve düşük ışıklı ortamlarda rahat kullanım imkanı sunuyor.

MONSTER-ABRA-A5-V10-1-klavye

Bakmadan Karar Vermeyin: Benchmark ve Oyun Performans Testleri

Benchmark ve oyun performans testleri, bilgisayarın teknik özelliklerinin gerçek hayatta ne kadar işlevsel olduğunu gösteriyor. Bu bağlamda Monster Abra A5 V10.1 inceleme içeriğine göz gezdirerek cihazın teorideki teknik özelliklerinin pratikte ne kadar işlevsel olduğunu görebiliyorsunuz.

Unigine Valley testinde 1920×1080 Full HD çözünürlük, 8xAA ve Extreme HD ön ayarında 1315 puan alan cihaz, yine aynı çözünürlük ayarlarında, Unigine Heaven benchmark testinden 684 puan alarak üst düzey grafik işlemcisi gerektiren bu testlerden başarılı bir şekilde geçiyor.

Monster’ın en sevilen oyuncu bilgisayarlarından Abra A5 V10.1 , Steam tarafından ücretsiz olarak sunduğu VR testinden “VR için yeterli” sonucunu da almayı başarıyor. Bu sonuç, oyun canavarınız ile VR oyunlarını yeterli doğrulukta oynayabileceğiniz anlamına geliyor.

Monster oyun bilgisayarlarının test aşamasında, bütün oyunlar en üst yüksek çözünürlük ve en üst düzey grafik seviyelerinde test ediliyor. Örneğin; 2017 yılında piyasaya sürülen Resident Evil 7, Abra A5 V10 ile 40-50 aralığında bir FPS ile rahat bir şekilde ve hiç takılma olmadan oynanabiliyor.

2016 yılında piyasaya sürülen ve birçok oyuncu tarafından beğenilen bir oyun olan Battlefield 1 de 35-45 FPS aralığında başarılı bir oyun performansı sunuyor.

Eğer siz de düşük performanslı oyun bilgisayarlarından sıkıldıysanız ve masaüstü bilgisayarların size eve bağlamasından şikayet ediyorsanız sadece 2.8 kilogram olan bu canavarla zincirlerinizi kırabilirsiniz.

Paylaş: