Monster Tulpar T7 V21.1.3 İnceleme – 8 Çekirdekli Oyuncu Bilgisayarı!

Monster Notebook  16 Haziran 2020

Bilgisayar İncelemesiİncelemeler

Herkese merhaba Monster Notebook izleyenleri! Tolga Cem Küçükyılmaz, Monster Tulpar T7 V21.1.3 17,3” Oyun Bilgisayarı’nı inceliyor. Bakalım yeni nesil bu oyuncu notebook’u, sizlere neler sunuyor?

Neler Yeni?

İncelenen notebook’ta Intel’in 10875H işlemcisi kullanılıyor ve 8 fiziksel çekirdeğe sahip. İşlemci tarafında ciddi bir geliştirme sizleri bekliyor. Ayrıca RTX 2060 ekran kartıyla beraber 144 Hz’lik IPS 17,3 inçlik bir ekran paneli bulunuyor.

Tasarım ve Donanım Ayrıntıları

Tulpar T7 V21.1.3 17,3″ Oyun Bilgisayarının ekran çerçeveleri, oldukça ince bir yapıya sahip olduğu için daha küçük bilgisayar kullanıyor hissi yaşayabilirsiniz. Kasada kullanılan materyal magnezyum olduğu için kasa, plastik kasaya göre hem sağlam hem hafif. Modelde güçlü donanımlar ve soğutma sistemleri olmasına karşın cihazın ağırlığı yalnızca 2,1 kilogram geliyor.

Bilgisayarın tasarım detayları noktasında dikkat çeken unsurlar var. Normalde notebook modellerinde klavyenin altında; ekran kartı, işlemci ya da kullanılan ses sistemiyle ilgili belli başlı sertifikaların sticker’ları bulunur. Bu bilgisayarda, klavyenin altında herhangi bir sticker yok, sticker’lar bilgisayarın arkasına, alt kısmına konumlandırılmış durumda. Tolga Cem Küçükyılmaz’ın hoşuna giden bu detay, sade bir görünüm ortaya çıkarıyor.

Aydınlatmalarla daha da şık hâle gelen modelde dört bölge aydınlatmalı RGB LED klavye ve ışık şeridir var. Monster Kontrol Merkezi’yle şerit ve klavyeyi ayrı ayrı özelleştirebilirsiniz. Bu yazılım sayesinde işlemcinin fan ayarlamalarını da yapabiliyorsunuz. Kendiniz otomatik bir fan ayarı yapabilirsiniz, ayrıca yazılımda; Ofis modu, Gaming modu ve Turbo modu var. Buna ek olarak bilgisayarın güç tuşunun yanına konumlandırılan Turbo butonunu da fan mod değişimleri için kullanabilirsiniz. Seçtiğiniz moda göre tuş üzerindeki aydınlatma farklı şekilde yanıyor.

Bilgisayardaki kameradan da bahseden Tolga Cem Küçükyılmaz, ekranın çerçeveleri ince olduğu için menteşe tarafına yerleştirilen kameranın, konumlandırma ve açı konusunda bir alışma süreci gerektiğini belirtiyor. Kızılötesi destekli kamera, bu sayede Windows Hello desteğine sahip, yani yüz tanımlamayla bilgisayarınızı açabilirsiniz.

Bilgisayarın iç kısmında özel soğutma bloğu ve 8 mm’lik iki adet fan var. İşlemcide, ömrü 2,5 sene olan sıvı metal yapıda termal macun kullanılıyor. Bu sayede işlemci, 9 dereceye kadar soğuk çalışıyor.

Veri ve görüntü aktarımı gibi farklı amaçlarla kullanabileceğiniz Thunderbolt 3 portuyla birlikte HDMI ve Ethernet portu, cihazın arka kısmında yer alıyor. Monster Tulpar T7 V21.1.3 modelinin her iki yanında USB 3,1 bağlantıları bulunuyor. Bilgisayarın bağlantı özellikleri ve ekranı, hem oyunculara hem de içerik üreticilerine ve bilgisayarda kreatif çalışmalar yapanlara hitap ediyor.

THX sertifikalı ses sistemine özellikle değinen Tolga Cem Küçükyılmaz’ın da belirttiği gibi yerine göre %200’e varan oranda ses yükseltme özelliği bulunuyor. Oyun ve filmlerdeki çevresel etkileri başarıyla yansıtan 2 x 2 Watt, toplam 4 Watt’lık dâhili hoparlörlerin sunduğu deneyim yeterli. Modelin ses cephesindeki esas başarılı yanı, kulaklıktan ya da kablosuz bağlantıyla ses aldığınız noktalarda oluyor. Bluetooth 5,1 desteğine sahip olan model, düşük gecikmeyle ses aktarımını başarıyla yapıyor.

Oyuncu bilgisayarı, yeni nesil Wi-Fi standardı Intel Wi-Fi ax/6’yı destekliyor. Gigabit seviyesinde yeni bir modem kullanıyorsanız ve Wi-Fi 6’yı destekliyorsa düşük gecikmeli, düşük ping’lerle beraber yüksek hızlı interneti bu modelle kullanabiliyorsunuz.

17,3 IPS tabanlı 144 Hz yenileme hızına sahip Full HD ekranla rekabetçi oyunlarda daha akıcı bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz. Akıcı oyun deneyimi esnasında göz yorgunluğunuzu azaltan ekranla rekabetçi oyunlarda avantaj elde edebilirsiniz.

Teknik Özellikler

Bilgisayar, fiziksel olarak 8 çekirdekli yapıya sahip Intel’in onuncu nesil işlemcisi Core i7-10875H ile beraber geliyor. İşlemci Hyper-Threading ile 16 sanal çekirdeğe sahip. Bu durum, çoklu çekirdek tarafında size ek bir avantaj sağlıyor. İşlemci, hızını Turbo Boost ile tek çekirdekte 5,1 GHz’e kadar çıkarabiliyor. Çoklu çekirdek olarak hızını şartlara göre 4,9 GHz’e çıkarabiliyor. 16 MB’lık önbellek ile gelen işlemcinin baz çalışma frekansı ise 2,3 GHz. Ekran kartı tarafında 6 GB GDDR6 bellekli NVIDIA GeForce RTX 2060 kullanılıyor. Bilgisayarın kasasının geniş olması, termal bir avantaj sağladığı için ekran kartının çalışma hızı, 15,6 inçlik modellere göre daha yüksek.

Tulpar T7 V21.1.3 modelinde toplam 16 GB GB DDR4-2933 RAM ve 256 GB kapasiteli NVMe tabanlı Samsung PM981a depolama birimi bulunuyor. Disk performans testlerinde, fabrika verilerinin de üzerine çıkarak 3446,49 MB/s’lik okuma ve 2355,32 MB/s’lik yazma sonuçları alınıyor. Modeldeki gömülü yapıda 6 hücreli 92,2 WHr gücündeki batarya ise bilgisayarı 6-7 saat kullanabilmenizi sağlıyor.

Oyun Testleri

Bilgisayar için yapılan ilk oyun testi Far Cry New Dawn. Model, “Ultra” ayarlarda ve Full HD çözünürlükte ortalama 92, minimum 73 fps alıyor. Diğer oyun testi ise DirectX 12 destekli Shadow of the Tomb Raider. Tomb Raider’da da yüksek ayarlarda ve Full HD çözünürlükte 85 fps ortalama değeri alıyor. En sık oynanan oyunlardan PUBG’deki oyun deneyimine gelindiğinde ise “Ultra” ayarlarda ortalama 90-120 fps görülüyor. Ayrıntılı testler için videoyu izleyebilirsiniz.

Paylaş: