Need for Speed Payback Hakkında Bilmeniz Gereken 15 Detay

Monster Notebook  16 Şubat 2018

HaberlerOyun

Yarış oyunu denildiğinde aklınıza ilk hangi oyunlar geliyor? 1994’ten beri bir şekilde kendini unutturmaması sayesinde, bizim de aklımıza ilk Need for Speed serisi geliyor. 23 seneye, farklı platformlarda çıkan yapımları da eklersek toplamda 23 oyun sığdıran serinin en yeni üyesi Need for Speed Payback, bize neler vadediyor? Gelin birlikte bakalım.

1.Ghost Games ve Frostbite 3 İkilisi Yeniden

Electronic Arts, oyun için Ghost Games’i görevlendirmiş. Serinin 2013 ve 2015 çıkışlı oyunlarında da hünerlerini gösteren geliştirici ekip Payback’i, artık birçok oyun için can damarı hâline gelen Frostbite 3 oyun motoruyla hazırlamış. Kısacası gözleriniz bayram edecek.

2.Üç Farklı Karakter, Üç Farklı Sürüş Tekniği

Tyler Morgan (The Racer), Mac (The Showman) ve Jess (The Wheelman) isimli üç ana karakter var. Her karakterin kendine özgü tavrı, araç modeli ve sürüş stili olması, oyunu daha eğlenceli kılıyor. Üç karakter yönetilebilme meselesi, baş harfleri; G, T ve A olan bir oyundan tanıdık olabilir mi? Bilemiyoruz.

3.Klişe Olmasına Rağmen Sürükleyiciliği Elden Bırakmayan Senaryo

Kimsenin bir Need for Speed oyunundan harikulade hikâyeler sunmasını beklediğini düşünmüyoruz. Konunun fantastik sokak yarışlarına bağlanmasını sağlayacak nitelikte bir senaryoyla gelen yapımda Fortune Valley’deki kötü adamlara karşı mücadele ediyorsunuz.

4.Önceki Oyunlara Kıyasla Devasa Harita

“Madem bir açık dünya oyunu yapıyoruz, haritayı da bu defa geniş tutalım,” diye düşündüğünü varsaydığımız geliştirici ekip, 2015 çıkışlı oyunla kıyas kabul etmeyecek genişlikte bir haritayı Need for Speed Payback oyuncularını sunuyor.

5.Beş Farklı Araç Sınıfı, Kullanılabilir Durumda Onlarca Araç

Drag, Drift, Off-road, Race ve Runner şeklinde beş farklı sınıf içerisinden seçebileceğiniz 80’e yakın araç var. Need for Speed serisinde efsane gelen yapımlarda bile bu kadar araç yoktu.

6.Need for Speed Oyunlarının En Sevilen Unsuru: Polisler

Oyun boyunca trafik kurallarına ve hız sınırlarına riayet etmeye meyilli değilseniz siz güzel bir haberimiz var. Oyunda canınızı sıkacak kadar hızlı ve güçlü polis ekipleri mevcut. Aranma seviyenize göre otomobille, helikopterle ve Rhino adındaki araçlarla peşinize düşen polisler, geniş yolları size dar edebilir, aman dikkat.

7.Modifikasyonun Derinliklerine Seyahat

Yarışlardaki başarınıza etki edecek modifikasyonlarla birlikte, göz zevkinize hitap edecek pek çok modifikasyon seçeneği emrinize amade. Electronic Arts’ın kimi noktalarda sizi mikro ödeme tarafına yöneltmesine rağmen, cebinizden ekstra para çıkarmadan da tatmin edici kişiselleştirmeler gerçekleştirebilirsiniz.

8.Muhteşem Gece-Gündüz Döngüsü

Frostbite 3 oyun motorunun da katkısıyla son derece etkileyici bir gece-gündüz döngüsü sunan Need for Speed Payback, gece yarışlarının Underground serisi tadını yakalamasını sağlıyor.

9.Oyuncuya Serbesti Kazandıran Farklı Ortamlar

Şehrin göbeğinde serbestçe seyahat edip yarışabileceğiniz gibi kuş uçmaz kervan geçmez yerlerde de keyfinize göre takılabilirsiniz. Tabii nerede ne yapıyor olursanız olun, polisleri hesaba katmayı unutmayın.

10.Geniş Aktivite Çeşitliliği Sayesinde Uzun Oynanış Süresi

Alışılageldik yarış seçeneklerinin hemen hepsini beraberinde getiren oyun, aynı zamanda Speed Trap, Jump ve Drift Zone gibi ek aktivitelerle saatlerce başından kalkamayacağınız bir yapıma dönüşüyor

11.Bu Benzin İstasyonlarından Benzin Alınmıyor

Yarış ya da serbest sürüş esnasında yaşayabileceğiniz kazalarda aracınızda hasar oluştuysa, serinin önceki yapımlarından tanıdığınız benzin istasyonlarını ziyaret etmeniz yeterli. Böylece hem araç hasarlarını onarabilir hem de azalan nitronuzu doldurabilirsiniz.

12.Haritayı Adım Adım Gezilmesini Gerektiren Detaylar

Eğer şehrin bir ucundan bir ucuna seyahat etmek için kendinize makul ve mantıklı gerekçeler arıyorsanız, buldunuz bile. Haritanın dört bir yanına dağıtılmış durumdaki ilan panoları yıkılmak, chips olarak adlandırılan toplanabilir malzemeler ise keşfedilmek için sizi bekliyor.

13.İnternet Olmadan da Oynama İmkânı

Yapımın çok oyunculu moduna zaman ayıramayacaksanız ve tek kişilik modda internet bağlantısı olmaksızın eğlencenin tadını çıkarmayı hedefliyorsanız, Need for Speed Payback tam size göre.

14.Multiplayer Deneyimi ile Su Gibi Akan Saatler

Kapsamlı multiplayer seçeneği ile arkadaşlarınızla bir araya gelerek gerçekleştirebileceğiniz aktivite ve yarışlar, saatlerin su gibi akıp geçmesine olanak veriyor. Bizce oyunun çok oyunculu kısmına girmeden önce telefonlarınızı sessize alın. 

15.Akıcı Oyun Deneyiminin Karşılığı: Yüksek Sistem Gereksinimi

Frostbite 3 oyun motorunun tüm nimetlerinden yararlanan Need for Speed Payback, tahmin edeceğiniz üzere yüksek donanım gücü gerektiriyor. Monster’ın oyuncu bilgisayarları, yapımı yüksek çözünürlükte akıcı olarak oynayabilmenizi sağlıyor.

 

Paylaş: