Oyun Dünyasının En Güvenilmez Karakterlerini Gelin Yakından Tanıyalım

Monster Notebook  20 Temmuz 2017

HaberlerOyun

Oyun geliştiriciler, psikolojimizle öyle ya da böyle oynamayı çok seviyorlar. Bu amaçla, senaryolu olsun olmasın birçok oyunda kötü ve güvenilmez karakterlere de yer veriyorlar. Bize düşen, gerçek hayatta olduğu gibi karşımıza çıkan herkese peşinen güvenmemek.

Bazı insanların çıkarları için bazılarınınsa yalnızca kötülük yapmayı istedikleri için kötü olduklarını çarpıcı şekilde gözler önüne seren oyunlar, kimi zaman tepki toplasa da gerçeklerle yüzleşmek isteyenler, canlarını sıkmak pahasına da olsa bu oyunlarla zaman geçiriyor. Oyun dünyasının en güvenilmez karakterlerinden bazılarını gelin yakından tanıyalım.

General Shepherd – Call of Duty: Modern Warfare 2

 

Konu, oyunlardaki karakterlere güvenmeme olunca akla ilk gelen kişi şüphesiz General Shepherd oluyor. Amerikan ordusunda üst düzeye geliyorsunuz, yönettiğiniz pırlanta gibi askerler oluyor, düşmanlara karşı omuz omuza verip çatışmalara giriyorsunuz ve sonra düşmana doğrulttuğunuz silahı, kendi askerinize çeviriyorsunuz. General Shepherd’ın özündeki kötülük, bir şekilde karşınıza çıkıyor oyunda ve karşılaştığınız sahneye dayanamayıp bilgisayarınızı parçalayasınız geliyor. Evet, hepimiz aynı hisleri yaşadık.

Vladimir Makarov – Call of Duty: Modern Warfare 2

 

Call of Duty: Modern Warfare 2’den devam ediyoruz. “No Russian” bölümü desek, Vladimir Makarov’un ne denli kötü ve güvenilmez bir insan olduğunu tanımlamaya yeter de artar bile. Oyuncunun isterse oynamadan geçebileceği bir bölüm olan “No Russian” Makarov’un şok edici planının tüm oyun dünyasını şok etmesiyle sonuçlanmış, oyunun çıkışından iki yıl sonra gerçekleşen Moskova Domodedovo Havaalanı saldırısından sonra da sayısız komplo teorisi üretilmişti.

Vaas – Far Cry 3

 

Prag’daki işkence müzesini gezip oradan aldığı ilhamla, hayatındaki boşluğu, ele geçirdiği insanlara işkence ederek doldurmaya çalıştığı izlenimini veren Vaas, serinkanlı bir psikopat esasen. Bazı davranışları “Tamam, şimdi güvenebilirim,” dedirtse de sakın öyle bir yanılgıya düşmeyin, yoksa bedelini canınızla ödeyebilirsiniz.

Big Smoke – GTA: San Andreas

 

Zor zamanlarınızda daima yanınızda olan insanlar vardır. Oluşturdukları güven sayesinde ondan asla bir kötülük görmeyeceğinize inanırsınız. Ancak öyle bir an gelir ki, güvendiğiniz insan, en son ondan bekleyeceğiniz bir şeyi size yapar. İşte Big Smoke da o insanlardan biri olarak oyundaki yerini alıyor.

Joker – Batman Arkham Serisi

 

Her ne kadar hazırladığı şakalarla ve yaptığı esprilerle sempatik görünse de, kurgu dünyasının en acımasız kötülerinden birisidir Joker. Batman’in, Arkham serisinde de birbirinden kötü yönlerini keşfedebileceğiniz Joker’in duygusal konuşmalarına ve güçsüz gibi görünmesine aldanmayın, içindeki kötülük zerre kadar azalmış değil.

PES Hakemi – PES Serisi

 

Evet, listenin sonunda güvenilmeyecek belki de en önemli karakterler var: PES hakemleri! En alakasız durumlarda haksız kararlar alıp uygulayan, bazen yanlış takıma sarı kart veren, bazense ofsaytları hesaplayamayan PES hakemleri, ekran karşısında oyunculara saç baş yoldurmaya devam ediyor. Artık hatadan ziyade PES’in bir özelliği haline gelen başarısız hakemler, maçların heyecanına bambaşka bir boyut katıyor.

Listedeki oyunları ve çok daha fazlasını, yüksek çözünürlükte ve üst düzey grafik ayarlarında oynamak istiyorsanız, birbirinden hızlı Monster oyuncu laptop’larından arzu ettiğiniz modeli edinebilir, oyun dünyasında adınızdan söz ettirebilirsiniz.

Paylaş: