Oyun Tarihinin En Sevilen 10 Karakteri

Monster Notebook  22 Ekim 2019

HaberlerOyun

Dijital oyunlarda; senaryo, bölüm tasarımı, müzik gibi birçok önemli unsur bulunsa da asıl önemlisi oyuncunun kendini özdeşleştirebileceği ya da ona eğlenceli ve eşsiz anlar yaşatabilen karakterlerin bulunması. Yıllardır yüzlerce oyun çıkmışken aralarından bazılarının -eskimesine- rağmen güncel kalabilmesinin de arkasında bu neden yatıyor olabilir. Madem öyle, hem güncel hem de klasik oyunlar içerisinde boy göstererek oyun tarihinin en sevilen 10 karakteri arasına adını yazdıran karakterlere birlikte kısaca göz atalım.

1. Mario (Super Mario Bros. 3 ve daha birçok oyun)

Bu kılık kıyafetle gerçek hayatta karşımıza çıksa bir hayli garip karşılayacağımız pala bıyıklı ve mavi gözlü sevimli adam Mario, adını bir oyuna verecek kadar cesur, kaçırılan prensesi bıkıp usanmadan arayacak kadar da azimli bir musluk tamircisiydi.

2. Lara Croft (Tomb Raider serisi)

Asaleti ve güzelliğine karşın esasında gözü pek bir mezar soyguncusu olan Lara, dijital oyun dünyasının başına gelen en güzel şeylerden biri şüphesiz. 1996 yılında yayınlanan ilk oyunda vücut hatları biraz abartılı görünse de zaman içerisinde her şey normale döndü ama Lara’nın güzelliği baki kaldı.

3. Rivialı Geralt (The Witcher Serisi)

İlk oyunda karşımıza çıkan Geralt, pek karizmatik olmasa da oyun serisi içerisinde hem görünüm olarak hem de yaptıklarıyla gönüllerde taht kurdu. Polonya’dan geliştirici bir ekibin çıkıp da hayatımızı alt üst edeceğine kim inanırdı?

4. Ryu (Street Fighter serisi)

Bir rivayete göre sabahları kahvaltıda çay yerine steroid karışımı içtikten sonra antrenmana tatsumaki senpukyaku yaparak giden Ryu, Ken ile birlikte oyun tarihinin en sevilen karakterleri arasındadır. İtiraz eden, acımasız komboların ardından perfect ile yenilecektir.

5. Solid Snake (Metal Gear Solid serisi)

Oyun dünyasının dâhi çocuğu Hideo Kojima’nın imzasını taşıyan Metal Gear Solid serisinin baş kahramanı Solid Snake, kendine özgü davranışları ve kişiliğiyle oyuncuların en sevdiği karakterler içerisinde yer alıyor.

6. Ezio Auditore da Firenze (Assassins Creed serisi)

Bir oyun karakteri düşünün. İlk göründüğü oyunun başlarında esprili, eğlenceli, biraz da dövüşçü biriyken son göründüğü oyunun bir bölümünde, Yavuz Sultan Selim’in karşısında durup ona karşı çıkabilecek kadar önemli bir şahsiyete dönüşüyor. Bu defa büyük lokma yemeyelim ama büyük laf edelim; oyun dünyasına bir daha Ezio gibi bir karakterin gelmesi pek mümkün değil. Ezio, Requiescat in Pace.

7. Kratos (God of War serisi)

Aptalca bir öfkeyle oradan oraya saldırdığı, haykırıp önüne gelene nefret kustuğu ilk oyunlarının ardından baba olan ve öfkesini yönetebilmeye başlayan Kratos, geçirdiği karakter bazlı dönüşümün ardından oyun tarihinin en sevilen ve belki de en çok takdir edilen karakterleri arasına girdi bile.

8. Max Payne (Max Payne serisi)

Acıyla yoğurulan bir insanın ne denli acımasız ve bir o kadar da umutsuz hâle geleceğinin en iyi örneklerinden biriydi Max Payne. Daha serinin en başında mağdur oldu, ama hiçbir zaman mağrur olmadı.

9. Nathan Drake (Uncharted serisi)

Kimilerine göre Lara Croft’un erkek versiyonuydu. Kimilerine göre dünyanın en değerli hazineleri için gözünü bile kırpmadan herkesi öldürebilen bir katildi. Şakacı ve sempatik kişiliğiyle oyuncuları maceradan maceraya sürükleyen yakışıklı Nathan Drake, bu listenin olmazsa olmazı.

10. Gordon Freeman (Half-Life serisi)

Kendisini hiçbir Half-Life oyununda tamamen göremesek de kullandığı silahlar giydiği HEV Suit ve atıldığı tehlikeli maceralarla o artık bize dönüştü, biz de ona dönüştük. Yeri geldi birilerinin kafasındaki headcrab’leri etkisiz kıldık, yeri geldi gravity gun ile fizik etkileşim şovları yaptık.

Paylaş: