PES 2018 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  8 Ocak 2019

Oyun

Japonya’ya özel Winning Eleven serisini saymazsak oyun dünyasına 2001 yılında katılan Pro Evolution Soccer serisinin kendine has bir oyuncu kitlesi oluşturduğu çok açık. Konami’nin en uzun soluklu oyun serisi olma unvanını elinden bırakmayan serinin, 2017 yılının sonlarında yayımlanan sürümü PES 2018; UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupası lisanslarıyla öne çıkıyordu. Havok fizik motoruyla desteklenen Fox Engine kullanılarak geliştirilen oyunun sistem gereksinimleri ise bir futbol oyununa göre oldukça yüksekti, bize sorarsanız hâlâ yüksek. Dilerseniz gelin, oyunun sistem gereksinimlerine şöyle bir göz atalım ve yeni nesil bilgisayarlarda, oyunun nasıl çalışacağı üzerine tahminlerde bulunalım.

PES 2018 Diskinizde Büyükçe Bir Yer Kaplayacak

Yüksek çözünürlüklü dokular, ayrıntılı animasyon verileri, video ve ses dosyaları, oyunun diskinizde epeyce yer kaplamasına neden oluyor. Kurulum sonrasında diskinizde 30 GB’a yaklaşan bir alanı işgal eden PES 2018’i yükleme sürelerinden kurtulmak için SSD’ye yüklemenizi öneririz.

Bugünün RAM Standartları Oyunun Gereksinimlerini Karşılıyor

Yeni bir bilgisayarın en azından 8 GB bellekle desteklendiğini düşünürseniz, yapımın gereksinim duyduğu 8 GB RAM, özel bir ihtiyaç olmaktan çıkıyor. Tabii Windows’un arka planında çalışan diğer uygulamaların tüketeceği bellek miktarını da dikkate alarak RAM miktarını daha yüksek tutmanızda yarar var.

Yapay Zekâ ve Fizik Hesaplamaları İşlemciye Zor Anlar Yaşatıyor

Eğri oturup doğru konuşalım, PES 2018 ciddi düzeyde işlemci bağımlı bir oyun. Bu nedenle, ortalama işlemcili bir bilgisayara sahip kullanıcılar, bilgisayarlarındaki ekran kartı güçlü olsa da oyunda takılmalara denk gelebilirler. Bunun temel sebebi ise Havok fizik motorunun, hesaplamalar için işlemciden yararlanması. Sahadaki oyuncular, topun seyri, seyircilerin durumu ve diğer tüm değişkenler, doğrudan doğruya işlemciye yük bindiriyor. Orta karar bir işlemci, böylesi bir senaryoda ekran kartına darboğaz oluşturabiliyor. Tam da bu nedenden ötürü Konami, minimum sistem gereksinimleri tablosunda Intel Core i5-3450 veya AMD FX 4100 işlemcilerine yer veriyor. PES 2018 için tavsiye edilen Intel Core i7-3770 veya AMD FX 4170 işlemcilerinin ise daha akıcı bir oyun deneyimine zemin hazırlayacağını söyleyebiliriz.

Full HD Çözünürlük İçin Tavsiye Edilen Ekran Kartları da Yetersiz

2020’li yıllara geldiğimizi göz önünde bulundurursak bundan sonra zorunlu hâller dışında pek kimsenin HD (1280 x 720 piksel) çözünürlükte oyun oynayacağını söyleyemeyiz. Full HD (1920 x 1080 piksel) çözünürlüğün taban çözünürlük olmaya başladığı bu dönemde, PES 2018 için minimum ve tavsiye edilen sistem gereksinimleri tablolarındaki ekran kartlarının, yüksek grafik detay seviyesinde, sabit 60 fps veremediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu noktada, NVIDIA GeForce GTX 1660 ve üstü ekran kartlarının, oyun özelinde, Full HD çözünürlükle baş edebildiğini ekleyelim.

Canavardan Güç Alarak Rakiplerinize Sahayı Dar Edin

İster yapay zekâya karşı yaptığınız maçlarda isterseniz online karşılaşmalarda rakiplerinize karşı üstün gelmek için teknolojik bir canavardan yardım alabilirsiniz. PES 2018 başta olmak üzere popüler pek çok oyunu, yüksek çözünürlükte ve akıcı oynayabilmenizi mümkün kılan Monster Abra ve Tulpar serisi oyuncu bilgisayarları ile bırakın, rakipleriniz sizden korksun.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 ve üstü
  • İşlemci: Intel Core i5-3450/AMD FX 4100
  • RAM: 8 GB
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 650/AMD Radeon HD 7750 (2 GB)
  • Gerekli Depolama Alanı: 30 GB
  • DirectX: 11

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 ve üstü
  • İşlemci: Intel Core i7-3770/AMD FX 4170
  • RAM: 8 GB
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660/AMD Radeon HD 7950 (2 GB)
  • Gerekli Depolama Alanı: 30 GB
  • DirectX: 11
Paylaş: