Red Dead Redemption Efsanesi PC Sahnesine Çıkıyor!

Monster Notebook  16 Ekim 2024

HaberlerOyun

Rockstar Games, oyun dünyasının “Rockstar”ı olduğunu yaptığı işlerle defaatle kanıtladı, kanıtlamaya da devam ediyor. Geniş ölçekli oyunların altından kalkma başarısı, oyunlarındaki sürükleyicilik, yepyeni oyun dünyaları yaratması ve yazmakla bitiremeyeceğimiz nice detay, Rockstar’ı “Rockstar” yapan unsurlardan yalnızca birkaçı. İşte tam da bu nedenle oyunlarını, oyun bilgisayarında oynayan geniş kitlenin bir parçası olarak biz de Rockstar’ın, Red Dead Redemption (RDR) konusundaki PC’ye çıkarmama inadını bir yerde bırakıp bizi bu mahrumiyetten kurtarmasını bekliyorduk. Neyse ki önce söylenti, ardından derin araştırmalar neticesinde Red Dead Redemption 1 PC sürümünün çıkacağını anladık ve bu yazının hazırlandığı dönem itibarıyla oyunun 29 Ekim 2024 itibarıyla Steam ve Epic Games Store’da da yayımlanacağının duyurusu yapıldı. Dile kolay bu 14 yıllık bir hasretti ve bu hasret, çok kısa süre sonra sonlanıyor.

Uzun Bekleyiş Sona Eriyor: Red Dead Redemption Nihayet PC’de

Anımsarsanız ve belki oynamış dahi olabilirsiniz, orijinal oyun, 2010 yılında PlayStation 3 ve Xbox 360 platformlarında çıkmıştı ve PC’ye taşınması uzun süre boyunca neredeyse bir efsane hâline gelmişti. Neyse ki Vahşi Batı’nın geniş açık dünyasında John Marston’ın destansı hikâyesini “canavar” gibi oyun bilgisayarlarıyla deneyimlememiz mümkün olacak.

Hemen baştan belirtelim, oyunun PC sürümü -laf aramızda- Xbox emülatörleriyle oynama hissinin çok ötesine geçecek zira Rockstar, oyunu, anladığımız kadarıyla epey değiştirmiş. Rockstar Games, oyunu modern PC donanımının gücüne uygun şekilde yeniden ele almış ve pek çok yenilik eklemiş durumda. Öncelikle 4K (2160p) çözünürlük ve 144 Hz değerine kadar yenileme hızı desteği sayesinde oyun çok daha akıcı ve detaylı bir görsellik sunuyor. Ayrıca ultra geniş monitör desteğiyle (21:9 ve 32:9 en-boy oranları), bu destansı hikâye, sinematik bir tecrübeye dönüşüyor.

Grafiksel anlamda yapılan geliştirmeler de dikkate değer. Doku kaliteleri, ışıklandırma efektleri ve karakter modellemelerinde yapılan iyileştirmeler sayesinde oyun, görsel açıdan ciddi bir güncelleme geçirmiş. HDR desteğiyle oyunun dinamik gün ve gece döngüsü etkileyici bir hâle geliyor. Performans açısından da çeşitli optimizasyonlar yapıldı; böylece daha düşük sistemlerde bile sorunsuz bir oyun deneyimi yaşanabiliyor.

Rdr pc sistem gereksinimleri

Undead Nightmare, Ek İçerikler ve Sistem Gereksinimleri

Red Dead Redemption’ın PC sürümü, yalnızca ana oyunu değil, aynı zamanda çok sevilen Undead Nightmare genişleme paketini de içeriyor. Oyuna, zombi istilası altında geçen bir korku teması ekleyen genişleme paketi, oyunculara Vahşi Batı’da hayatta kalma mücadelesi heyecanı yaşatıyor. Hem hikâye derinliğini artıran hem de mizahi ve karanlık bir atmosfer katan içerik, güncellenmiş görseller ve geliştirilmiş oynanış mekanikleriyle hepimize unutulmaz anlar yaşatmaya hazır.

Bildiğiniz üzere PC oyuncuları, Rockstar’ın oyunlarını modlamayı, Rockstar bundan pek hoşlanmasa da uzun zamandır seviyor ve Red Dead Redemption’ın PC’ye gelişiyle birlikte bu oyuna da modlama noktasında büyük ilgi gösterilmesi bekleniyor. Grafik modları, yeni karakter kostümleri ve yeni görevler gibi modifikasyonlarla oyun daha uzun süre canlı tutulabilir. Tabii Rockstar’ın, Grand Theft Auto serisindeki mod topluluğuna karşı tutumunun bir benzerini RDR’de de görebiliriz.

Oyunun yeni sürümünün sistem gereksinimleri, 14 yıllık bir oyuna göre oldukça iddialı. Minimum gereksinimlerde Intel Core i5-4670 işlemci, 8 GB RAM ve GeForce GTX 960 ekran kartı bulunuyor. Önerilen sistem gereksinimleri listesinde ise Intel Core i5-8500 işlemci, 8 GB RAM ve GeForce RTX 2070 ekran kartı gibi bileşenler mevcut. Bunlara ek olarak oyunun akıcılığını artırmak ve yükleme sürelerini kısaltmak amacıyla SSD depolama öneriliyor.

Geri sayım hızla devam ederken bu oyunu “canavar” gibi bir oyun bilgisayarıyla denemek isterseniz, Monster’ın; Abra, Tulpar ve Semruk oyun bilgisayarlarından dilediğinizi hemen satın alabilirsiniz. Vahşi Batı sizi bekliyor; bu kez “canavar” gibi oyun bilgisayarlarının gücüyle!

Paylaş: