Robocraft Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  23 Nisan 2021

Oyun

Çok uzun süren bir beta yolculuğundan sonra 2017 yılında yayımlanarak yüz binlerce oyuncunun ilgi odağı hâline gelen Robocraft, 2020’li yıllarda da popülerliğini koruyor. İnşa mekaniklerini robot savaşlarıyla bir araya getiren ve bunu, oyuncuya büyük bir özgürlük sunarak başaran yapım, Freejam Games’in en popüler oyunu olma özelliğine sahip. Windows, Linux ve OS X gibi işletim sistemleri için yayımlanan, aynı zamanda bir de Xbox One sürümü bulunan oyunun Windows platformunda nasıl çalıştığı, hangi donanım bileşenlerine gerek duyduğu ise oyuna ilgi duyan ama yapımı henüz deneyimlememiş olanları meraklandırabiliyor. Zira yapımın çok oyuncu temelli olması ve kapsamlı açık alan savaşlarına müsait yapısı, popüler çok oyunculu çevrim içi oyunlar kadar sistem gereksinimlerine sahip olduğu düşüncesini akıllara getiriyor. Peki, işin aslı nedir, Robocraft nasıl sistem bileşenlerine ihtiyaç duyar, gelin birlikte göz atalım.

Küçük Bir Depolama Alanıyla Gelen Büyük Bir Eğlence

Yeni nesil AAA oyunlarla kıyaslandığı zaman oldukça düşük bir depolama alanına gereksinim duyan Robocraft, sistem gereksinimleri tablosunda belirtildiği üzere 1 GB’lık bir alana ihtiyaç duyduğunu söylemiş olsa da durum pek de böyle değil. Zira oyunun yeni sürümünü (bu yazı hazırlandığı esnada) Steam’den indirmeye çalıştığınızda yaklaşık 2 GB’lık bir indirme yapmanız gerekiyor. Tabii dediğimiz gibi bu pek kafaya takılacak bir şey değil, ne de olsa popüler oyunlar için 200 GB’a yakın alan ayırmaya alıştık. Robocraft’ın sunduğu eğlence düşünüldüğünde 2 GB’lık alanın lafı mı olur?

Robocraft için Yüksek Miktarda RAM’e Gerek Yok

Diğer tüm donanım bileşenlerindeki mütevazılığını RAM tarafında da gösteren oyun, artık güncel sayılabilecek hemen her bilgisayarda bulunabilecek kapasitede sistem belleğiyle sorunsuz çalışıyor. Sistem gereksinimleri tablosunda 4 GB RAM ile çalışabileceği belirtilen oyun, yapılan testlerde gerçekten de bu seviyelerin üstüne pek çıkmıyor.

Giriş Sınıfı İşlemcilerle Bu Oyunu Oynamak Mümkün

Güncel oyunların işlemci ihtiyaçları 6 çekirdek, 8 çekirdek şeklinde artarken Robocraft giriş sınıfı işlemcilerle bile keyifli bir oyun deneyimi vadediyor. Sistem gereksinimleri tablosunda vurgulandığı gibi çift çekirdekli işlemciler dahi oyunu çalıştırmayı başarıyor. Intel Core i3-6100 gibi bir çift çekirdekli, dört iş parçacıklı işlemci, yoğun çatışma anlarında %60 civarı kullanılıyor. Kısacası, birkaç sene önce edindiğiniz bir bilgisayarınız varsa, muhtemelen o bilgisayardaki işlemci ile Robocraft’ı, ekrana yansıyan sahne ne kadar kalabalık olursa olsun işlemciden kaynaklı bir darboğazla karşılaşmadan oynayabilirsiniz.

Ekran Kartı, Her Zaman Olduğu Gibi Çok Önemli

Geri kalan donanım bileşenleri ne kadar zayıf olursa olsun, ekrana gelecek görüntüleri hesaplayan ve genel manada akıcılığı belirleyen donanım, ekran kartı oluyor. Oyunun sistem gereksinimleri tablosunda, nispeten pembe bir tablo çizilmiş olsa da NVIDIA’nın birkaç nesil öncesinin orta karar ekran kartı GeForce GTX 660, Full HD çözünürlükte ve yüksek grafik kalitesi ayarlarında oyunu 60+ fps ile çalıştırabiliyor. Bu nedenle, her ne kadar asgari ihtiyaçları karşılıyor olsalar da işlemcilerdeki entegre grafik yongaları ile sürükleyici bir Robocraft macerası yaşamanız mümkün olmayabilir.

Savaş Alanına Canavar’ın İnme Vakti Geldi

El emeği göz nuru robotlarınızla rakiplerinize karşı koymakta güçlük çekiyorsanız, sahaya Canavar’ı davet etme vaktiniz gelmiş demektir. Monster’ın imzasını taşıyan; Abra, Tulpar ve Semruk serisi Canavar bilgisayarlar, Robocraft başta olmak üzere çok oyunculu tüm oyunları oynarken en iyi yardımcınız olacak.

Minimum sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows Vista, 7, 8, 10
  • İşlemci: Intel Dual Core veya SSE2 desteği sunan AMD eş değeri işlemci
  • Bellek: 4 GB
  • Ekran kartı: Shader Model 3,0 ve DirectX 9,0c destekli ekran kartı
  • Depolama: 1 GB
Paylaş: