SCUM Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  1 Nisan 2020

Oyun

Hayatta en son kalan bireyin yarışmayı kazandığı, macera dolu ve bir o kadar da kanlı bir televizyon şovu düşünün. Evet, bu gerek beyazperde gerekse oyun dünyası için yeni bir fikir sayılmaz; ama bunun işlenişi, SCUM kadar etkili olmamıştı. Gamepires -ki arkasında Croteam gibi bir marka var- tarafından hazırlanan yapım, henüz erken erişim aşamasında olsa bile içerdiği ayrıntılı oyun mekanikleri ve oyuncuyu daima diken üstünde tutan dinamik çevre değişkenleri sayesinde şimdiden popüler olmuş durumda. Gerek Steam platformu aracılığıyla oyunu edinen gerekse Twitch gibi yayın sahalarında yapımı takip eden ciddi bir kitle var. Eğer siz de SCUM’ın sunduğu aksiyona katılmak istiyorsanız, oyunun sistem gereksinimlerini merak ediyor olabilirsiniz.

Gelecek Güncellemelere Karşı Diskinizde Boş Alan Bulundurun

SCUM, açık dünya ve hayatta kalma elementlerini bir potada başarıyla eriten, içerik açısından şu an bile dolu dolu bir oyun. Geliştiricilerin, oyunculara kulak vererek, belirli periyotlarda, SCUM’a birtakım yenilikler getirmesi de takdire şayan. Fakat tüm bunların sistem gereksinimleri, en azından ihtiyaç duyulan disk alanı açısından bir bedeli var. Oyun için tavsiye edilen disk alanı, 30 GB ve gelecek güncellemelere bağlı olarak oyunun kullandığı alan daha da artabilir. Bu nedenle sabit diskinizde ve SSD’nizde, oyuna gelebilecek güncellemelere karşı bir miktar boş alan bulundurmanız gerekli.

Düşük Kapasiteli Bellek Oyun Seanslarınızda Sizi Başarısızlığa Uğratabilir

2020’li yıllara gelmişken yeni çıkan oyunların 8 GB ve üzeri kapasitede sistem belleğine gereksinim duymasını normal karşılıyoruz. Hâlihazırda erken erişimde yer alması da belki buna bir gerekçedir; ancak SCUM’ın minimum sistem gereksinimleri tablosunda 10 GB, önerilen sistem gereksinimleri tablosunda ise 16 GB RAM yer alıyor. İlk çıktığı zamanlardaki kadar optimizasyon sorunu bulunmayan oyunun Full HD çözünürlükte ve muhtelif grafik ayarlarında bu kadar fazla RAM kullanmadığını ekleyelim.

SCUM, İşlemciyi Yoğun Şekilde Kullanan Oyunlardan

SCUM , sürekli ana sunucuyla ve sayısız oyuncuyla bağlantı hâlinde kalmaya çalışan, oyuncunun karşısına son derece zengin orman ve bitki örtüsüyle bezeli uçsuz bucaksız araziler çıkaran bir oyun. Buna bir de oyuncunun karakteriyle gerçekleştirdiği faaliyetler, girdiği aksiyonlar da eklenince işlemciye binen yük daha da artıyor. SCUM’ın işlemci beklentisi konusunda hiç şakası yok ve bunu sistem gereksinim tablolarında açık ediyor. Minimum sistem gereksinim tablosundaki işlemciler, Intel Core i5-4430 ve AMD FX-6300 olurken önerilen sistem gereksinim tablosundaki çözümler Intel Core i5-6600K ve AMD Ryzen 5 1600 şeklinde. Tabii işlemciniz daha çok çekirdeğe ve daha yüksek saat hızlarına sahipse, elde ettiğiniz oyun deneyimi pozitif yönde değişecektir.

Bu Oyun Sayesinde Eski Ekran Kartlarınızı Emekli Etmeyi Düşünebilirsiniz

SCUM, açık dünya hayatta kalma oyunları arasında şüphesiz en iyi görünenlerden biri. Bunda görkemli doğa çizimleri, ayrıntılı karakterler, her yanda yer alan yüksek poligonlu nesne modellerinin etkisi çok fazla. Buna bir de görüş alanının uzaklığı eklenince, grafik işlemcilerin sürekli %99 yükte çalışması kaçınılmaz oluyor. Sözün özü, SCUM işlemci cephesindeki ciddiyetini ekran kartı tarafında da muhafaza ediyor ve düşük performanslı ekran kartlarına, oyundaki çıkış butonunu gösteriyor. Yapımın minimum sistem gereksinim tablosunda 2 GB bellekli NVIDIA GeForce GTX 960 ve AMD Radeon R7 370 modelleri bulunuyor. Önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki kartlarsa Epic ayarlarda oyun tecrübesi için biraz daha uygun: NVIDIA GeForce GTX 1060 (6 GB) ve AMD Radeon RX 580.

Canavar Sayesinde SCUM’da Sırtınız Yere Gelmeyecek

Rekabetçi oyunlar arasından hızla sıyrılıp, kendine has bir kitle yaratan SCUM’ın erken erişimden çıkıp tam sürüme kavuştuğunda çok daha fazla sayıda kullanıcıya ulaşacağını düşünüyoruz. Eğer bilgisayarınızın donanım bileşenleri, bu oyunu akıcı şekilde oynamanıza elvermiyorsa; Monster’ın Abra ve Tulpar serisi oyuncu bilgisayarlarından dilediğinizi satın alın ve SCUM’da şimdiden deneyim kazanmaya başlayın. Bir bakarsınız, bir sonraki PUBG, SCUM olur ve siz de bu oyunun tecrübeli bir yayıncısı ya da profesyonel oyuncusu hâline gelirsiniz.

Paylaş: