Sifu Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  15 Ekim 2023

Oyun

Geçen yıl Monster Notebook Blog sayfalarında incelemesini okuduğunuz Sifu, çıkış yaptığı dönemden bu yana tam bir fenomene dönüştü; Steam’e de gelmesiyle 2 milyondan fazla satışa ulaşarak kendi türü için inanılmaz bir başarıya imza attı. En önemli özelliği, ana karakterin 200’e yakın eşsiz saldırı yapabilmesi ve oyunda ölümü sonrasında özel güçlerle yeniden hayat bulması ancak yaşlanarak yoluna devam etmesi olan yapım, inceleme yazısında da bahsettiğimiz gibi Cel Shading grafik oluşturma tekniğinin en iyi uygulandığı oyunlardan da biriydi. Orta karar oyun bilgisayarı modellerinde de rahatlıkla çalışan Sifu’nun sistem gereksinimlerini öğrenmeye ne dersiniz?

Sifu İçin İşletim Sisteminizin 64-bit Olması Yeterli

Gayet mütevazı donanımlara sahip bilgisayarlarda sorunsuzca çalışan Sifu, işletim sistemi konusunda, geliştirildiği oyun motoru olan Unreal Engine 4 ile sınırlanıyor. UE4 ve sonrasında gelen oyun motoru sürümleriyle geliştirilen oyunlar, yalnızca 64-bit destekli işletim sistemlerinde çalışıyor. Bu nedenle oyunu en azından Windows 8,1’in 64-bit sürümüyle oynamanız gerekiyor.

Kalabalık Sahnelerde İşlemci Kullanımı Tavan

Oyunun, önerilen sistem gereksinimleri listesinde yer verilen ve döneminin en güçlü işlemcilerinden bazılarını temsil eden donanımlar, Sifu’nun, kalabalık sahnelerde ortaya çıkan epik dövüş sahnelerinin üstesinden gelebiliyor. Ancak minimum sistem gereksinimleri kapsamında bulunan işlemcilerin, aynı performansı sergileyip sergilemeyeceği şüpheli; zira modern altı çekirdekli işlemciler bile böylesi sahnelerde (1080p çözünürlükte) %50 civarında kullanılıyor.

Sifu, Düşük RAM’li Bilgisayarlarda “Kung Fail” Oluyor

Bak Mei Kung Fu’dan esinlenilerek hazırlanan ve özellikle, Uzak Doğu dövüş sanatlarına ilgi duyan oyun tutkunlarının karşısından ayrılamadıkları Sifu, düşük RAM içeren bilgisayarlarda tam bir Kung Fail’e dönüşüyor. Minimum sistem gereksinimleri listesinde 8 GB yazsa da oyun, 1080p çözünürlükte 10 GB civarı bellek üzerinde çalışıyor. Bu bakımdan, önerilen sistem gereksinimleri listesinin daha doğru olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Cel Shading Grafikler, Ekran Kartını Yormuyor

Fotogerçekçilik yerine Cel Shading görüntü oluşturma tekniğine sırtını yaslayan Sifu, bu sayede çok güçlü olmayan ekran kartlarında bile yüksek kare/saniye oranlarıyla deneyimlenebiliyor. Yine de bu sözlerimizi dikkate alıp oyunu, en yüksek grafik detay seviyesine ayarlayıp minimum sistem gereksinimleri listesindeki ekran kartlarıyla oynamaya kalkmayın; hem kare/saniye oranları hem de oyunun en azından 3,5 GB’lık VRAM kullanımı sizi üzebilir. Unutmadan ekleyelim, eğer elinizin altında canavar gibi bir oyun bilgisayarı varsa, yapımın grafik ayarları içinden ray tracing (RTX) ve DLSS desteğini etkinleştirip çok daha iyi görselleri ve yüksek kare/saniye değerlerini, ekran kartınızı daha az yorarak elde edebilirsiniz.

Deluxe Edition İçin Ekstra Yer Şart

Oyun döngüsüne alışana dek, Soulsborne oyunları kadar olmasa da size ızdırap çektirebilecek Sifu, bu döngüyü özümsemenizden sonra inanılmaz keyifle oynayabileceğiniz, hatta deluxe sürümünü bile edinmek isteyebileceğiniz bir yapım. Oyunun kendi başına kapladığı alan, sistem gereksinimleri listelerinde de belirtildiği gibi 22 GB (biraz fazlası var tabii) ancak oyunun deluxe versiyonuna yatırım yaparsanız, diskinizde fazladan yer açmanız gerekiyor.

Eğer siz de Sifu başta olmak üzere tüm güncel oyunları, kare/saniye sorunlarıyla boğuşmadan, akıcı ve harikulade görseller eşliğinde oynamak istiyorsanız, Monster Notebook imzalı; Abra, Tulpar ve Semruk serisi oyun bilgisayarlarından dilediğinizi edinebilir, canavar gibi bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 8,1 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-3470 ya da AMD FX-4350
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GT 640 (2 GB) veya AMD Radeon R7 250 (2 GB)
  • Depolama: 22 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-6700K ya da AMD FX-9590
  • Bellek: 10 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 970 (4 GB) veya AMD Radeon R9 390X (8 GB)
  • Depolama: 22 GB
Paylaş: