Sinema Filmi Yapılan En Başarılı 5 Oyun

Monster Notebook  16 Ekim 2018

Genel

Hollywood’un son yıllarda yaratıcı senaryo bulup işleme konusunda sorun yaşadığı, neredeyse seri üretime dönüşen “Süper Kahraman” filmlerine sırtını dayamasından belli oluyor. Bu nedenle kitleleri peşinden sürükleyen oyunların filmleştirilmesi de kaçınılmaz hâle geliyor.

Yönettiği oyun filmlerinden koşarak kaçmanızı önereceğimiz Uwe Boll’unkiler haricinde, izleyebileceğiniz, iyi sayılabilecek oyun filmleri de yok değil. Gelin, izledikten sonra memnun kalabileceğiniz beş oyun filmine birlikte bakalım.

1. Silent Hill (2006)

2006 çıkışlı film Konami’nin, Hideo Kojima ile anlaşmazlığa düşüp seriyi tamamen çöpe atmadan önce çekilen ve efsane geliştirici ekip Team Silent’ın ellerinden çıkan ilk oyunun konusunu, eksiksiz şekilde ele alamasa da en azından Silent Hill evreniyle ilgili bilgi verebilen bir yapımdı. Yapımda kullanılan şarkılar ise bir başka efsane, Akira Yamaoka’nın Silent Hill serisi için hazırladığı parçaların sinemaya uygun hâle getirilmiş versiyonlarıydı.

2. Mortal Kombat (1995)

1990’lı yılların başında tüm dünyayı kasıp kavuran Mortal Kombat’ın ruhunu çok iyi şekilde yansıtan film, belki de olabilecek en iyi Raiden karakterine, Christopher Lambert’a sahipti. Filmdeki dövüş sahneleri, müzikler ve daha nice ayrıntı, filmi defalarca izlenebilir kılarken cast ekibinin oyundakiyle benzerlik göstermesi de serinin ilk oyunlarına aşina olanları ayrıca memnun etmişti.

3. Tomb Raider (2018)

Her ne kadar 2000’li yılların başında, ünlü yıldız Angelina Jolie’nin de iki ayrı Tomb Raider filmi olsa da izledikten sonra daha az saydıracağınız bir film 2018 çıkışlı Tomb Raider. 2013’te reboot edilen serinin paraleli olan ve genç Lara Croft’u izleyeceğiniz yapımın başrol oyuncusu Alicia Vikander, rolünün hakkını fazlasıyla veriyor.

4. Doom (2005)

2004’ün sıcak yaz aylarında oyun tutkunlarına ecel terleri döktüren ve PC sahiplerinin ekran kartlarını hüngür hüngür ağlatan Doom 3, elde ettiği büyük başarıyı sürpriz bir şekilde beyaz perdeye de taşımayı başardı. 2005 çıkışlı Doom, Dwayne Johnson’ın başrolde olduğu, FPS türünde kurgulanan aksiyon sahnelerinin izleyeni coşturduğu, seyretmekten keyif alabileceğiniz bir film.

5. Prince of Persia: The Sands of Time (2010)

Harika üç oyun ve arkasından gelen ortalama üstü yapımlarla oyun dünyasında kendine sağlam bir yer edinen Prince of Persia’nın, sinema filminin gelmemesi imkânsızdı. 2010 yılında gösterime giren ve Walt Disney gibi bir devin arkasında durduğu yapımda Jake Gyllenhaal, oyunculuk yeteneklerini sonuna kadar sergilerken film senaryosunun genel gidişatı ve yönetmenlik de fena değildi.

Paylaş: