Sömestir Tatilinde Oynayabileceğiniz Birbirinden Başarılı 5 Oyun

Monster Notebook  1 Şubat 2019

HaberlerOyun

Hazır sömestir tatili yaklaşmışken ara verilen oyunlara devam etme ya da yeni oyunları keşfetme vakti de geliyor. PUBG ve Fortnite gibi oyunların müdavimleri, o oyunların sunduğu macerayı muhtemelen sürdüreceklerdir, ancak yeni oyunları keşfetmek isteyenler için de sayısız seçenek bulunuyor. Hem 2018’e damgasını vuran hem de 2019’un ilk günlerinde fırtına gibi esecek oyunların bazılarına gelin, birlikte bakalım. Belki siz de sömestir tatilinizi bu oyunlarla geçirmek isteyebilirsiniz.

1. Assassin’s Creed Odyssey

Serinin suikastçı odaklı kimliğinden biraz sıyrılmış gibi görünse de Assassin’s Creed Odyssey, AC ailesinin en sağlam oyunlarından biri olduğunu gerek oyunculardan aldığı geri bildirimlerle gerekse oyun otoritelerinden topladığı yüksek puanlarla kanıtlıyor. Antik Yunanistan’ın kendine özgü coğrafyası, tarihi figürleri ve yapmakla bitip tüketemeyeceğiniz görevleriyle tek başına sömestir tatilinize el koyabilecek yapım, okul döneminde çıktığı için tatilde oynanıp bitirilebilecek oyunlar arasında yer alıyor.

2. Just Cause 4

2018’in son günlerinde çıkan Just Cause 4, serinin alışıldık oyun dinamikleriyle eğlenceli saatler yaşatmayı vadediyor. Oyun motoruna eklenen fizik etkileşiminin hayli üst düzeye çıkarılmasıyla gidişata yön verebilen devasa hortumlar da oyunculara adrenalin salgılatıyor. Açık dünya türü oyunlara meraklıysanız, araba da sürerim arabayı gaz tanklarına bağlayıp gökyüzüne de gönderirim diyenlerdenseniz, Just Cause 4 tam size göre.

3. Shadow of Tomb Raider

Tomb Raider serisinin yeniden başlatılmasıyla Lara Croft’un maceralara yeni yeni atıldığı dönemler ele alınmaya başlanmıştı; Shadow of Tomb Raider da üçleme olarak hazırlanan yeni oyunların üçüncü oyunu oluyor. Çoğu noktada mantıksız gibi dursa da oyunun içindeyken heyecan verici hale gelen hikayesi, nefes kesen grafikleri ve tabii ki Lara ile bambaşka bir deneyim vadeden oyun, eski Tomb Raider oyunlarını anımsatan zor bulmacalarıyla da serinin fanatiklerini memnun ediyor.

4. Forza Horizon 4

Microsoft’un adeta “Yarış oyunu öyle yapılmaz, böyle yapılır.” dediği Forza Horizon 4, listenin tek yarış oyunu olmasına karşın gayet doyurucu bir yapım. Açık dünya türüne başka bir boyut katan oyunda 1000 farklı araç ve gezmekle bitip tükenmeyen devasa haritalar mevcut.

5. Resident Evil 2 (Remake)

1998 yılında ilk versiyonu çıkan ve Capcom’un şaşırtıcı bir şekilde yeniden yaptığını duyurduğu Resident Evil 2, güncel grafik motoru, görüş açısıyla akıcı bir oynanış vadeden omuz kamerası ve alabildiğine korkutucu sahneleriyle sömestir tatilinde oynanabilecek en korkunç yeni oyun olmayı başarıyor. Eğer yeterince cesaretliyseniz Racoon City’nin yeni halini görmenizi öneririz.

Paylaş: