Sons of the Forest, Yeni Kâbus Yakıtınız Olmaya Aday!

Monster Notebook  14 Nisan 2022

Oyun

Dikkat: Bu yazıda The Forest ile ilgili spoiler bulunmaktadır.

Yalnızca 125 bin dolarlık bir bütçeyle geliştirilip yaklaşık 5,5 milyon kopya satarak geliştiricisi Endnight Games’e önemli bir kazanç sağlayan The Forest, 2010’lu yılların ortalarında bir salgına dönüşen crafting, inşa ve hayatta kalma temelli oyunların arasından, başta sıradan gibi görünen ama açıldıkça oyuncuları şok eden hikâyesiyle sıyrılmıştı. Meydana gelen bir uçak kazasının ardından oğlunun, kana bulanmış biri tarafından kaçırılmasına tanıklık eden Eric LeBlanc’ı yönettiğimiz oyun, karakterimizin, oyunun sonlarında başına gelenlerin nedenini öğrenmesi ve çok zor kararlar almasıyla sona yaklaşmıştı. İki sona sahip oyunda, Eric’in, oğlu Timmy’yi kurtarması ve oğluyla birlikte adadan ayrılmasıyla neticelenen son, yetişkin yaşlarına ulaşmış Timmy’nin, mutajene maruz kaldığını gösteriyordu. Bu birkaç saniyelik görüntüde kamera açısının özellikle duvarda asılı duran “Site 2” adlı haritaya odaklanması ve haritanın sol at kısmında dikilitaş çiziminin bulunması, anomalinin kaynağı olan dikilitaşın Site 2’de araştırılabileceğine işaret ediyordu. Kısacası The Forest’ın devamı, bir şekilde olacaktı.

Eski Görsel Efekt Uzmanı, Yeni Oyun Geliştirici Ekipten Beklenen Oyun

Daha önce The Amazing Spider-Man 2 gibi birçok filmde görsel efekt alanında uzmanlığını gösteren Endnight’ın, Unity oyun motorunu alıp dönemine göre çok iyi görünen The Forest’a hayat vermesi, pek şaşılacak şey değildi. Ama aynı oyunun, hem iyi görünüp hem de iyi çalışan mekanikleri başarılı hikâyeyle perçinleyerek sürükleyicilik konusunda başarılı iş çıkarması, üstüne çok oyunculu moduyla oyuncuları kendine bağlaması, gerçekten şaşırtıcıydı. The Forest’ın devam oyunu niteliğindeki Sons of the Forest hakkında, kısa tanıtım videoları haricinde ağzını bıçak açmayan geliştirici ekibin, yeni oyunun grafiklerini de bir bağımsız oyundan beklenmeyecek kadar etkileyici yaptığı, bu videolardan rahatlıkla anlaşılıyor. Videodan anlaşılanlar yalnızca grafiklerle sınırlı değil tabii.

İlk oyundaki uçak kazasının benzeri, yeni oyunda da helikopter kazası şeklinde yaşanıyor. Bu kaza sahnesi pek sürpriz değil zira The Forest’ın sonlarından, uçak kazalarının bilinçli şekilde gerçekleştirildiğini öğrenmiştik. Aynı durum, yeni bir dikilitaş arayışına giren Timmy ve bağlı bulunduğu ekibinin başına geliyor olabilir. Videolarda, kazadan kurtulan arkadaşıyla birlikte bir süre boyunca yola devam eden yönetimimizdeki karakterin başka bir videoda, çok kollu ve çok bacaklı bir hanımla birlikte, mutant’lara karşı savaştığını görüyoruz. Anlaşılan, bazı mutant karakterlerle anlaşıp müttefik olabileceğiz ve dikilitaşın etkisinde kalan kötücül mutant’lara karşı birlikte mücadele edeceğiz.

Sons of the Forest’ta Hayatta Kalmak Yine Çok Zor

Şapka uçurtan düşman yapay zekâsıyla oyuncuların takdirini toplayan The Forest, geliştirici ekip Endnight’ın, karşısındakinin taktiklerini öğreniyormuş gibi yapabilen mutant’larla dolup taşıyordu. Buna bir de haddinden iri ve güç bakımından diğerlerinden fersah fersah ileride olan tehlikeli düşmanlar da eklenince, The Forest, hayatta kalma türünün hakkını veren bir yapıma dönüşüyordu. Sons of the Forest’ta da -en azından videolardan görüldüğü kadarıyla- hem zeki hem de görünümüyle tüyler ürperten iri kıyım düşmanlarla karşılaşacağız. Karakterimizin üst düzey inşa yetenekleri, yeni mutant varlıklardan korunmak ya da onlardan saklanmak zaman zaman işe yarayacak. Ama bu varlıkları ortadan kaldırmak, daha uzun müddet yaşayabilmek için en kesin çözüm.

Yayımlanan videolar, temel oyun mekaniklerinin birkaç seviye yukarı taşındığını gösteriyor. Mutant müttefik fikri de kulağa güzel geliyor ancak bunun oyuna hangi oranda yedirileceği şimdilik belli değil. Çıkış penceresi 2021 olarak ifade edilen ancak daha sonra 20 Mayıs 2022’ye ertelenen Sons of the Forest, muhteşem oyunların peş peşe çıktığı 2022’nin en güçlü bağımsız oyunlarından biri olacağa benziyor. Sons of the Forest’ı en güçlü oyun bilgisayarları ile deneyimlemek için https://www.monsternotebook.com.tr/oyun-bilgisayarlari/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş: