Speedrun ile Saatler Süren Oyunları Birkaç Dakikada Bitirmeye Ne Dersiniz?

Monster Notebook  6 Ocak 2019

HaberlerOyun

Crysis’i oynadıysanız ve 5 saat civarında bir sürede bitirdiyseniz kendinizi başarılı ve oyuna hakim bir oyuncu olarak görebilirsiniz. Peki, bu oyunun 42 dakikada bitirebilenlere ne denir? Tabii ki Speedrunner denir. 1990lar’ın ilk yıllarında popülerleşen bir alt kültür olan Speedrun, artık dünya çapında bilinen ve platform fark etmeksizin uygulanan bir yarışmaya dönüşmüş durumda. Dilerseniz gelin Speed Demos Archive sitesinde de tescillenen hız rekorlarına birlikte bakalım.

Gone Home (48 saniye)

Bir oturuşta bitirilebilecek ve bitirmesi de ortalama 3 saat süren bağımsız oyun Gone Home, 2013 yılında Your Name Here tarafından 48 saniyede bitirilmiş. Bunu yapmak için oyundaki gizli bir kapı kullanılmış.

Diablo (3 dakika 12 saniye)

Bir klasikle devam edelim istedik ve Diablo’ya yer verdik. Maciej ‘groobo’ Maselewski tarafından 2009’da yalnızca 3 dakika 12 saniyede bitirilen oyunda Glitchler’den yararlanılmış.

Prey (2017) (6 dakika 58 saniye)

Yapısı itibariyle lineerlikten uzak olan 2017 çıkışlı Prey’i bitirmek yaklaşık 10 saat sürüyor fakat Seeker__ takma isimli oyuncu, yapımı yine Glitchler’den yararlanarak bu kadar kısa bir sürede bitirebilmiş.

Portal (9 dakika 12 saniye)

Valve tarafından ilk yayınlandığında büyük ses getiren Portal da Speedrunnerlar’ın yetenekli ellerinden kaçamamış ve Sourceruns Team tarafından 9 dakika 12 saniye içerisinde tamamlanmış. PC sürümünde Glitchler’den yararlanılan oyunun Xbox sürümü ise 21 dakikada normal şekilde bitirilebilmiş.

Super Meat Boy (17 dakika 2 saniye)

Listemizdeki en zor yapımı, tamamen kendi becerileriyle 17 dakika 2 saniyede bitiren vorpal takma isimli oyuncuyu can-ı gönülden kutluyoruz. 2015 yılında kırılan süre rekorunu şimdiye dek geçen kimse olmamış.

Max Payne (42 dakika 41 saniye)

Oyundaki ufak hatalardan ve püf noktalarından yararlanan Nigek ‘ridd3r’ Martin, Max Payne’i üst düzey zorluk seviyesi olan Dead on Arrival’ı yalnızca 42 dakika 41 saniyede bitirmiş.

Silent Hill 2 (43 dakika 23 saniye)

Konami’nin efsane korku oyunu Silent Hill 2’yi daha kısa sürede bitiren bir oyuncu daha var ancak 43 dakika 23 saniyelik rekor, tek oturuşta kırıldığı için bizce biraz daha kıymetli. O yüzden listede bu rekora yer verdik.

Grand Theft Auto: Vice City (52 dakika 59 saniye)

Oyunu oynama hızından dolayı bir android olmasından şüphe ettiğimiz Mhmd_FVC tarafından kırılan rekor, kolay kolay aşılacak türden değil. Videonun bir kısmını izleseniz bile aynı şekilde düşüneceğinizden eminiz.

Paylaş: