Steam Platformunun En Pahalı 5 Oyunu

Monster Notebook  18 Ekim 2019

HaberlerOyun

Bazı oyunların fiyatı uygundur. Genellikle bağımsız geliştiricilerin, oyunlarını geniş kitlelere sunmaya çalışmalarının bir karşılığı olan bu durum, oyuncuların hoşuna gider. Yapım, Super Meat Boy veya Fez gibi çıkarsa geliştiriciler, bir bakıma “sürümden” kazanırlar. Bazı oyunların fiyatı ise yüksektir. Dakikalarca devam etmesine rağmen bir türlü bitmeyen credits ekranları, bu oyunların etiketlerindeki rakam kalabalıklarının nedenlerinden biridir. Bazı oyunların fiyatı saçmalık derecesinde fazladır. Biraz düşünüp mantıklı bir sonuca varılmaya çalışılsa da bu oyunların fiyatlarının neden böyle olduğuna akıl sır erdirilemez. Gelin Steam platformundaki en pahalı 5 oyuna birlikte göz atalım.

1. Train Simulator 2019 (50 TL ilâ 15.032 TL)

Dovetail Games tarafından geliştirilerek ilk sürümü 2009 yılında oyuncularla buluşan ve her sene yenilenen simülasyon türü yapım, temel oyunu ve pakete dâhil eklentileriyle birlikte 50 TL’ye sunuluyor. Oyuna girip içeriğin aslında bilinçli olarak eksiltildiğini fark ettiğinizde ve yapımcıların sizi ek paket/eklenti almaya yönelttiğini anladığınızda yapıma karşı iyi hisler beslemeyebilirsiniz. Zira oyun için toplam -şimdilik- 536 adet eklenti yer alıyor ve her birinin ederi, oyun fiyatını aşabiliyor. Eğer eklentilerin tamamını almaya niyetliyseniz, 15 bin lirayı gözden çıkarmalısınız.

2. ADR-Labelling Game (2.339 TL)

Suomen Kuljetusturva Oy tarafından geliştirilip yayınlanan 2018 çıkışlı ADR-Labelling Game, Steam cephesinde; simülasyon, zor ve eğitici olarak etiketlenen bir oyun. Yapımdaki göreviniz; tanker, TIR gibi taşıtlara hangi etiketlerin nasıl ekleneceğini öğrenip ilgili etiketleri oyundaki araçlara uygulamanız. Steam’de an itibarıyla toplam 4 kullanıcı incelemesi olan oyunun yıldızı belki de ileride parlayabilir, ne dersiniz?

3. Lab3D (990 TL)

Kabul edelim; kendimiz ettik, kendimiz buluyoruz. Steam’in oyuncuları teşvik etmesiyle palazlanan “Erken Erişim Oyunu” adı altında yayınlanan türlü rezaletlere denk geliyor, tam anlamıyla üç kâğıtçı olan bazı geliştiricilerin, oyuncuları nasıl birer birer tokatladığına şahitlik ediyoruz. Sözümüz meclisten dışarı ancak Lab3D’nin geliştiricisi TANTAL da çok güven vermiyor. Çünkü Erken Erişim Oyunu olarak sunduğu “asset flip”ten hâllice yapım Lab3D, hem tam anlamıyla bir oyuna benzemiyor hem de 990 liralık etiketiyle yapımı satın alanlara ileride ah vah ettirecek gibi görünüyor.

4. RealFlight 9 (557 TL)

Knife Edge Software tarafından geliştirilen 2019 çıkışlı oyun, simülasyon ve yarış etiketleriyle Steam kütüphanelerine girmeyi bekliyor. Bekliyor beklemesine ancak yapımın 557 liralık fiyatı, hedef kitle olan RC uçak meraklılarını bile derin derin düşünmeye sevk ediyor. Oyunculardan genellikle olumsuz yorumlar alan yapım, bakalım beklediği başarıya ulaşabilecek mi?

5. Resident Evil 2 Deluxe Edition (469 TL)

Capcom’u son yıllarda kim yönlendiriyor, yönetiyorsa onu kutlayalım ve Resident Evil 2’nin yeniden yapımı olan oyunun Deluxe Edition versiyonuna bakalım. İndirimsiz fiyatı 399 TL olan RE:2’nin “Deluxe” olmasını sağlayan, saatler süren macerada bol bol gördüğümüz Leon ve Claire için hazırlanan kostümler oluyor. Oyuna dair her şeyi almak isterseniz, Deluxe sürüme ek olarak biraz daha para harcamanız gerekecek. Değer mi, belki değebilir ama neden indirimleri beklemeyelim ki?

Paylaş: