Yeni Prince of Persia Oyunu Duyuruldu: The Lost Crown!

Monster Notebook  10 Ekim 2023

Oyun

Geçmişi 1989 yılına kadar dayanıyor olsa da asıl patlamasını 2000’lerin başlarındaki muhteşem üçlemesi sayesinde yapan Prince of Persia serisi, Ubisoft’un aldığı bazı kararlar nedeniyle rafa kalkan bir oyun markasına dönüştü. Üçleme sonrasında yüksek prodüksiyonlu yeni oyunları çıkmasına karşın popülaritesi hedeflenen düzeyde kalamayan Prince of Persia serisi, Ubisoft’un, Assassin’s Creed serisine ağırlık vermesi neticesinde iyiden iyiye unutuldu. Geçtiğimiz yıl Monster Notebook Blog sayfalarında, hakkında düşüncelerimizi aktardığımız üçlemenin en sevilen oyunu The Sands of Time’ın hazırlanmakta olan remake sürümü ise Hintli geliştirici ekibin elinden alındı ve oyun, belirsiz bir tarihe ertelendi. Herkes, Prince of Persia serisinin makus talihinin nasıl ve ne zaman düzeleceğini düşünürken hiç beklenmedik bir haber geldi: Prince of Persia: The Lost Crown. Dilerseniz gelin, gerçekten “yeni” Prince of Persia oyununa göz atalım ve sizleri, yeni oyunda neler beklediğinden biraz söz edelim.

Yeni Oyun, Yeni Karakter, Yeni Saç Stili

Öncelikle belirtmemiz gereken bir durum var; Prince of Persia Lost Crown, Sands of Time öncesi ya da sonrasında geçmiyor. Tamamen ayrı bir macera olarak tasarlanan yapımda, tanıdığımız Prens de yer almıyor. Onun yerine, kontrolünüzde, Ölümsüzler ekibinin bir üyesi olan, askerî eğitim alması sayesinde çok iyi silah kullanabilen ve saçları nedeniyle Prince of Persia serisi hayranlarını birbirine düşüren Sargon adlı karakter var. Oyun için yayımlanan tanıtım videolarından ve uzun oynanış videolarından da anlaşılacağı gibi yapım, 2,5D yapısında bir platform aksiyon macera türünde. Ayrıca oyunun erken deneme sürümüne erişen oyun editörleri, The Lost Crown için yarı açık dünyaya sahip Metroidvania yakıştırmasını da yapıyorlar. Oyunu geliştiren ekip, 2020 yılında oyun sektörünü tamamen bırakıp hayvan barınağında çalışmaya başlayan Michel Ancel’in kurduğu Ubisoft Montpellier ki bu stüdyoyu, Rayman serisinden tanıyoruz. Rayman serisindeki bölüm tasarım anlayışı, bu oyunda uygulanabilirse eğlenceli saatlerin sizleri beklediğini söyleyebiliriz.

Burnumuz Değil, Görevimiz Kaf Dağı’nda

Adını, Akad imparatoru Sargon’dan aldığını düşündüğümüz ana karakteri yönetip kaçırılan Prens Ghassan’ı, İran mitolojisinin önemli parçalarından Kaf Dağı’ndaki lanetli kentinden kurtarmanız gerekiyor. Super Mario serisinden bu yana oyunlarda prenses kurtarmaya alışkınsanız prens kurtarmak, sizin için farklı bir deneyim olabilir. Tabii bu süreçte Ölümsüzler size yardım edebileceği gibi ana karakter Sargon’un yeteneklerinden de yararlanabilirsiniz. Çok iyi kılıç kullanan ve akrobatik becerileriyle “bizim Prens”i pek aratmayan Sargon, seri vuruş gibi özel yeteneklerine ek olarak zamanı yönetme güçlerine de sahip. Her ne kadar Sands of Time’daki gibi gösterişli ve kapsamlı olmasa da Sargon’un zaman yönetim güçleri, zamanın ötesine geçme gibi olanaklardan yararlanmanızı sağlıyor. Ayrıca riskli hamleleri gerçekleştirmeden önce koyacağınız işaretler çerçevesinde zamanı geri almanız da mümkün. Sargon’un hâlihazırdaki yeteneklerini geliştirmenize izin veren Prince of Persia: The Lost Crown’da bu süreçte tılsımlardan yararlanmanız gerekiyor.

Serinin Canlanması İçin Önemli Bir Adım

Ubisoft’un üstüne ölü toprağı serptiği Prince of Persia serisinin yeniden ayağa kalkması için önemli bir adım olarak değerlendirdiğimiz The Lost Crown, sanat tasarımı noktasında anime ile çizgi roman karışımı bir hava yakalıyor. Özellikle bölüm aralarına giren ve oyun motoruyla hazırlandığı anlaşılan sahneler, başta biraz yadırgatıcı dursa da yapımın geneline baktığımızda bu sahnelerin oyunun genel atmosferini iyi yansıttığını görüyoruz.

Sekizinci ve dokuzuncu nesil oyun konsollarının yanı sıra PC platformu için de yayımlanacak olan Prince of Persia: The Lost Crown, ekstra bir erteleme gerçekleşmezse, 18 Ocak 2024 tarihinde bizlerle olacak. Canavar gibi oyun bilgisayarlarımızı hazırladık, bekliyoruz.

Paylaş: