Oyuncuları “The Sims Sevenler” ve “The Sims Sevmeyenler” olmak üzere ikiye ayıran seri, dördüncü oyunuyla 2014 yılında çıkışını gerçekleştirdi.. 2019 yılına kadar çeşitli ek paketlerle oyuncuları ekran karşısında tutmayı başaran yapım, bunu biraz daha mütevazı sistem gereksinimlerine borçlu. Temel düzeyde donanım konfigürasyona sahip bilgisayarlarla da oynanabilecek şekilde tasarlanan ve hatta “laptop mode” ile sisteme çok az yük bindiren oyunu çalıştırmak için yine de minimum sistem gereksinimleri tablosuna bağlı kalmakta yarar var. Bakalım EA’in bolca yazım hatasıyla dolu sistem öneri tabloları bize neler anlatıyor?
Oyunun “En Az” 9 GB Depolama Alanı Gerektirmesine İnanmayın
Sistem gereksinimleri tablolarının en tatsız yanı, oyunların güncel hâlleriyle ilgili donanım gereksinimlerini tam olarak yansıtamaması ve maalesef The Sims 4 de buna örnek teşkil ediyor. Yapımın hem minimum hem de önerilen sistem gereksinimleri tablosunda, oyun için en az 9 GB, ek paketler içinse en az 1 GB alana ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor, ancak oyunun geldiği şu durumda depolama alanınızda 30 GB ve üzeri genişlikteki alanı boşa çıkarmanız sizin yararınıza.
En Az 4 GB Sistem Belleğiniz Varsa Sim’lerinizi Keyifle Yönetebilirsiniz
Windows 10 çıkmadan önce oyun tutkunlarıyla buluşan The Sims 4’ün sistem gereksinimleri de bu doğrultuda şekilleniyor. RAM tarafında gayet makul kabul edilebilecek 2 GB kapasitesi, oyunun minimum sistem gereksinimleri tablosunda kendine yer buluyor. Ancak Windows 10 gibi güncel işletim sistemlerinin yalnızca kendilerinin çalışması için bu düzeyde bir belleğe ihtiyaç duyduklarını göz önüne alırsanız, oyunun önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki 4 GB RAM’i daha kabul edilebilir bulabilirsiniz.
The Sims 4 Çift Çekirdekli İşlemci Yeterli
Kapsamlı fizik hesaplamaları, arka planda işlemciyi sürekli meşgul eden Denuvo gibi kopya koruma mekanizmaları ve benzeri unsurların yer almaması, oyunu düşük performanslı işlemcilerle bile oynanabilir kılıyor. Bunun en büyük kanıtı da her zaman olduğu gibi sistem gereksinimleri tabloları. Minimum sistem gereksinimleri içerisinde Intel Core 2 Duo ve AMD Athlon 64 4000+ işlemcileri listeleniyor. Yerleşik grafik yongalı işlemci tavsiyesi ise AMD Turion 64 X2 TL-62 yönünde oluyor. Önerilen sistem gereksinimleri tablosunda nispeten daha güncel işlemciler var. Intel Core i5 ve AMD Athlon X4 (spesifik model belirtilmemiş) işlemciler, oyun için yeterli bulunuyor.
Nostaljik Bir Ekran Kartı Kullanıyor Olsanız da Yapımı Oynayabilirsiniz
Düşük poligonlu modellemeler, detaydan arındırılmış kaplamalar, göze hoş gelen ama ekran kartlarını zorlamayan grafikler, The Sims serisinin alışılageldik özelliklerinden. The Sims 4, geleneği bozmayarak nostaljik bir ekran kartı kullansanız dahi oyunu oynayabilmenizi sağlıyor. Minimum sistem gereksinimleri tablosunda pixel shader 3.0 destekli ve 128 MB bellekli ekran kartlarıyla oyunun deneyimlenebileceği belirtiliyor. Örnek kartlar ise; NVIDIA GeForce 6600, ATI (AMD) Radeon X1300 ve Intel GMA X4500 (dâhili grafik yongası). Önerilen sistem gereksinimleri tablosunda ise daha güncel olan NVIDIA GeForce GTX 650 ekran kartı yer alıyor.
The Sims 4’ü Canavar Sayesinde 4K Çözünürlükte Oynamaya Ne Dersiniz?
Oyunun sistem gereksinimleri bu şekildeyken standart bir bilgisayarla The Sims 4’ü HD ve Full HD çözünürlükte oynamak son derece kolay. Peki, oyunu 4K çözünürlükte oynamaya ne dersiniz? Eğer bu size de ilgi çekici geliyorsa, Monster’ın geliştirdiği Abra ve Tulpar serisi oyuncu bilgisayarlarından dilediğinizi edinebilir, NVIDIA’nın DSR teknolojisinden yararlanarak The Sims 4 de dâhil olmak üzere tüm oyunları 4K çözünürlükte oynayabilirsiniz.